Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Het mooiste vakantiepark op Texel: 5 topkeuzes

Het mooiste vakantiepark op Texel: 5 topkeuzes

Texel staat bekend om zijn natuurlijke landschap met uitgestrekte stranden en gezellige dorpjes. Het is dan ook geen verrassing dat overnachten op een vakantiepark op Texel een populaire keuze is voor een vakantie op de Waddeneilanden. Er zijn dan ook veel verblijfmogelijkheden te vinden. Dit kan het kiezen tussen de  vakantieparken op Texel lastig maken. Zoek je een gezellig vakantiepark met veel luxe of juist een kleinschalig vakantiepark? En is het niet leuker wanneer je ook kunt genieten van een zwembad? Wij helpen je graag op weg met het beslissen van welke van de verschillende vakantieparken op Texel jouw voorkeur heeft. Lees snel verder om de opties te ontdekken!

1. Kindvriendelijk vakantiepark: de Krim

Verken de natuur en geniet van een verblijf op het luxe Vakantiepark De Krim op Texel. Er is een groot aanbod accommodaties om uit te kiezen. Of je nu een familievilla met sauna wilt huren, bungalow, (hotel)chalet of kampeerplaats, is er voor elk wat wils. Het kindvriendelijke vakantiepark biedt veel faciliteiten voor gezinnen, zoals een overdekt subtropisch zwembad met glijbanen, diverse restaurants, een speelparadijs voor kinderen en een supermarkt. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, is er een wellnesscentrum.

Gelegen nabij de duinen en het strand, is het park ideaal voor natuurliefhebbers. Huur een fiets en verken de omgeving of bezoek de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het natuurmuseum Ecomare en de vuurtoren Eierland. De dorpjes op het eiland zijn ook zeker een bezoek waard. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten of gewoon wilt ontspannen te midden van de natuur, Vakantiepark De Krim biedt alles wat je nodig hebt. Neem gerust ook de hond mee.

* Vakantiepark de Krim maakt onderdeel uit van De Krim Texel, met 9 verschillende parken verspreid over Texel: waaronder Vakantiepark ’t Hoogelandt en Texelcamping Loodsmansduin. De verblijfservaring op elk van de locaties is echter uniek.

2. Kleinschalig vakantiepark in de Koog

Kom tot rust in één van de comfortabele accommodaties op het Bungalowpark 't Hoogelandt op Texel. Het luxe vakantiepark biedt diverse faciliteiten, waaronder fiets- en bolderwagenverhuur en een bezorgservice voor verse broodjes. Je hebt als gast toegang tot de faciliteiten van het nabijgelegen vakantiepark Residentie Californië op 500 meter afstand. Ook kun je gratis gebruikmaken van het binnenzwembad van Vakantiepark De Krim met spannende waterattracties voor kinderen. Heb je een hond? Deze mag ook mee op vakantie.

Vakantiepark het Hoogelandt vormt de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie op Texel. Geniet van de rustige omgeving, verken de prachtige natuur met fietsverhuur en laat de verse Voor golfliefhebbers is er Golfbaan De Texelse, waar gasten van 't Hoogelandt profiteren van aantrekkelijke kortingen. Voor jouw dagelijkse boodschappen kun je terecht in De Koog en Den Burg. Ondanks dat het “maar” een kleinschalig vakantiepark is op Texel, kom je dus zeker niets tekort.  

3. Luxe vakantiepark in Den Hoorn

Ontsnap aan de dagelijkse routine en geniet van een onvergetelijke vakantie te midden van het prachtige Nationaal Park Duinen van Texel op Vakantiepark Texelcamping Loodsmansduin. Deze duincamping biedt diverse accommodaties, waaronder kampeer- en camperplaatsen, luxe chalets (met infraroodsauna) en glampingtenten (grote leefruimte met kookgedeelte en badkamer). Het park biedt veel voorzieningen, zoals een openluchtzwembad met ligweide, speeltuin en restaurant. Verder is er een recreatieruimte aanwezig en een leuke souvenirshop. Er is ook een apart nudistenterrein.

Het park ligt dichtbij het charmante dorp Den Hoorn en biedt gemakkelijke toegang tot het strand en de zee. Er wordt fietsverhuur aangeboden, dus ga vooral op ontdekking uit in de omgeving. Het meenemen van harige vrienden is toegestaan.

4. Kleinschalig Vakantiepark in de natuur

Ontdek het kleinschalige Vakantiepark 't Eibernest op Texel, gelegen aan de rand van De Cocksdorp. Dit park biedt comfortabele bungalows met uitzicht op het Krimbos en De Roggesloot. De bungalows bieden veel privacy, hebben een eigen parkeerplaats en terrassen voorzien van tuinmeubelen. Er is voldoende ruimte op de privéparkeerplaats. Ben jij of iemand van jouw reisgezelschap slecht ter been? Er zijn speciale 6-persoons bungalows zijn geschikt voor mindervaliden en ouderen.

Op loopafstand vindt u diverse horecagelegenheden, winkels, een fietsverhuur en een 18-holes golfbaan. Binnen 1 kilometer afstand bevinden zich het strand, de Vuurtoren, de waddenveer naar Vlieland en natuurgebied de Slufter. Ook Klimpark Texel is zeer nabijgelegen. Geniet van een ontspannen vakantie op dit rustige en sfeervolle park en neem eventueel jouw hond gezellig mee.

5. Roompot Vakantiepark met subtropisch zwembad

Kustpark Texel is een kleinschalig, maar luxe en kindvriendelijk vakantiepark op Texel gelegen in De Koog. Het park biedt bungalows en chalets als accommodatiemogelijkheden. Voorzieningen op het park zijn onder andere een eetcafé, snackbar, minimarkt en een subtropisch zwembad met peuterbad. Er zijn tal van activiteiten, zoals minigolf, tennis en lasergame, en een gevarieerd aanbod van sportlessen en workshops. Kinderen kunnen genieten van de Kids Club, de luchttrampoline en de speeltuin. Volwassenen kunnen ontspannen in de beautysalon, sauna en Turks stoombad. Het park biedt ook live sportuitzendingen in de horecagelegenheden.

Met de ligging nabij het strand en op loopafstand van De Koog kunnen gasten genieten van de prachtige natuur van Texel, waaronder Nationaal Park Duinen van Texel en het duingebied De Bollekamer. Ook dit park biedt fietsverhuur aan om je de mogelijkheid te geven op verkenning uit te gaan. Honden mogen ook meegenieten van het plezier.

Boek nu een vakantie op Texel via Vakantieparken.nl

Texel, met zijn landschappen en charmante dorpjes, biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring in Nederland. Nu je eenmaal hebt ontdekt wat de mooiste vakantieparken op Texel zijn, kun je eenvoudig jouw ideale vakantieverblijf kiezen. Bij Vakantieparken.nl vind je een breed scala aan opties, variërend van kleinschalige campings met chalets en bungalows middenin de natuur tot levendige vakantieparken met luxe voorzieningen. Met behulp van de handige zoekfilters op onze website kun je bovendien simpel zelf op zoek naar een vakantiepark dat op jouw wensen aansluit.

Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist avontuur en entertainment, er is altijd een vakantiepark op Texel dat aan jouw wensen voldoet. Dus waar wacht je nog op? Boek nu jouw vakantie op Texel of een andere bestemming via Vakantieparken.nl en verzeker jezelf van een onvergetelijk verblijf op dit prachtige eiland. Geniet van de natuur, de gezellige sfeer en de talloze activiteiten die Texel te bieden heeft. Een vakantie op Texel is een ervaring die je niet wilt missen!



Auteur: Marloes