Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop naar Noorwegen? 5 handige tips

Goedkoop naar Noorwegen? 5 handige tips

Noorwegen staat vaak hoog op de lijst waar het bestemmingen betreft die Nederlanders graag willen bezoeken. Toch gaat er jaarlijks maar een relatief beperkt aantal landgenoten naar dat prachtige land. Een reden is het weer, in het zuiden is dat vergelijkbaar met ons land, verder noordelijk is het een stuk frisser. Aan het weer valt weinig te veranderen. Een andere reden om dit vakantieland te skippen, is dat Noorwegen een duur land zou zijn. Je kunt echter ook goedkoop naar Noorwegen reizen.

Goedkoop naar Noorwegen, onze tips

Vreemd genoeg was Noorwegen voor de Tweede Wereldoorlog een van de armste landen van Europa. De vondst van olie voor de kust heeft dat allemaal veranderd. Nu is het een van de rijkste landen ter wereld en zijn de kosten van levensonderhoud erg hoog. Toch kan je ook goedkoop naar Noorwegen, mits je de volgende tips volgt.

1. Ga buiten het hoogseizoen

De periode juni tot en met augustus is hoogseizoen in Noorwegen. Ook de locals gaan dan op reis en vaak in eigen land. Alles is dan duurder van accommodatie tot openbaar vervoer alsmede horeca en entreeprijzen. In de lente en herfst (denk aan het weer) gaan de prijzen fors omlaag.

2. Kies de juiste accommodatie

In Noorwegen zijn de hotels vaak luxe en duur. Een vakantiepark is - zeker buiten het hoogseizoen - een stuk aantrekkelijker geprijsd. Let daarbij dan wel op de voorzieningen en voorwaarden. Ben je in de gelegenheid om te reizen met een grotere groep, kies dan bij voorkeur voor bungalow op een vakantiepark voor meerdere personen. Deze zijn in het algemeen voorzien van extra voorzieningen en zijn per persoon een stuk goedkoper.

3. Geniet van friluftsliv

Het woord friluftsliv staat in het Noors voor het buitenleven. De natuur in het land is schitterend en het kost je helemaal niets. Nederlanders willen graag op de fiets of wandelend de omgeving ontdekken. Daarvoor is alle ruimte in Noorwegen. Hou er wel rekening mee dat de natuur iets ruiger is dan in ons land. Win altijd informatie in voordat je vertrekt.

4. Eten en drinken

Op vakantie gaan we als Nederlanders graag uit eten of nemen we een drankje op een terras. Dat is je natuurlijk gegund, maar de horeca is duur in Noorwegen, zeker als het gaat om drankjes met alcohol. Wil je een beetje goedkoop vakantievieren, koop dan etenswaren in de lokale winkels of bij de boer en maak van het koken een feestelijk experiment. In plaats van je biertje kan je tijdelijk overstappen op Noorse cider. Dat is lekker fris, bevat een beetje alcohol en is relatief goedkoop, zeker in de winkel.

5. Gratis genieten in de stad

Er zijn maar weinig echt grote steden in Noorwegen, maar ook daar kan je op allerlei plaatsen gratis genieten. Natuurlijk door de stad lopend te verkennen. Maar in het algemeen zijn de parken en stadstuinen ook vrij toegankelijk. Ook buiten het hoogseizoen zijn er in de stad feesten en festivals. In die tijd zijn ze vooral bedoeld voor locals en meer authentiek. Maar als toerist kan je er ook vaak gratis terecht.Auteur: Redactie