Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 verborgen plekken in Portugal

5 verborgen plekken in Portugal

Portugal doet sterk denken aan de Spaanse costa’s met haar mooie kustlijnen en groene landschappen, maar dan zonder de drukte van het massatoerisme. Niet voor niks is het uitgegroeid tot een favoriete vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Behalve het voordeel van lagere kosten vergeleken met landen als Spanje en Frankrijk, biedt het land geweldige vakantieparken tegen betaalbare prijzen. Maar Portugal is veel meer dan enkel strand en zon. Hieronder ontdek je vijf unieke plekken in Portugal die niet iedereen kent.

1.    De marmerpracht van Alentejo

In het noordoosten van Alentejo blinken de dorpen Estremoz, Borba en Vila Viçosa uit door hun marmergebruik. Wanneer je door deze dorpen wandelt zie je marmer in allerlei toepassingen - van majestueuze paleizen tot deurkozijnen en zelfs zebrapaden. Het is fascinerend om te zien hoe gemalen marmer werd gebruikt als een alternatief voor witte verf, simpelweg omdat het goedkoper was.

2.    Bezoek het verlaten mijnstadje Minas de São Domingos

Ooit was Minas de São Domingos een bloeiend mijnstadje, maar door verkeerde beslissingen en vervuiling  van het water werd het gebied onbewoonbaar. De restanten van het stadje – vervallen gebouwen, verroeste machines en een giftig meer – vormen een indrukwekkende herinnering aan de geschiedenis. Bezoekers worden wel geadviseerd om de waarschuwingsborden goed te lezen. 

3.    Moderne kunst in historisch Lagos

Lagos is een charmant kustplaatsje in de Algarve met een onverwachte verrijking: heel de kustplaats is gevuld met prachtige street art door topkunstenaars. Sinds 2011 hebben artiesten hun creativiteit losgelaten op de muren van het historische centrum. Pak een gratis plattegrond en ga op ontdekkingstocht door de kleurrijke straten.

4.    Het majestueuze Convento de Cristo in Tomar

Het voormalige klooster van Tomar is een schitterend testament van Portugal's rijke geschiedenis en welvaart tijdens het tijdperk van ontdekkingsreizen. De opbrengsten van de ontdekkingsreizen werden geinvesteerd in onder andere bouwwerken die de macht van Portugal moesten demonstreren. Convento de Cristo is een voormalige klooster en vooral een plek waar je jezelf kunt verliezen in schoonheid en grandeur.

5.    De adembenemende golven van Nazaré

In zee bij Nazaré vind een onderzeese canyon die zorgt voor gigantische golven, vooral in de wintermaanden. Wat eens een gevaar was voor lokale vissers, trekt nu avontuurlijke surfers aan die uitdaging zoeken in deze monsterlijke golven. Geniet hier van de show of ga zelf lekker surfen tussen metershoge golven.

Dus als je op zoek bent naar een vakantiepark vanuit waar je zowel ontspanning als avontuur kan opzoeken, zet Portugal dan zeker op je lijst en duik dieper in de verborgen schatten die dit prachtige land te bieden heeft!Auteur: Redactie