Twitter Facebook
Zoeken in 850 vakantieparken
Landal
U bevindt zich hier op website:  Homepage » 
Direct naar: Landal Roompot CenterParcs Bungalow.net

Vakantieparken.nl, het grootste aanbod vakantieparken

Zoek uw vakantiepark in Nederland


Kaart zoeken   Uitgebreider zoeken? Reset zoekopties

Bekijk alle korting acties WintersportOver ons
Welkom de website vakantieparken.nl, hier vind u het grootste online aanbod van bungalows op heel veel bungalowparken in zowel Nederland als de rest van Europa. U kunt op diverse manieren u bungalowpark zoeken: via onze zoekbox bovenin (zoeken op vakantiepark of plaatsnaam), via de zoekmodule op de homepage of via onze uitgebreide Zoek en boek. Daarnaast bieden wij u actuele lastminutes en aanbiedingen, die wij elke dag voor u selecteren. Ook kunt u specifiek zoeken op bepaalde vakantiepark thema's, zoals bijvoorbeeld kindvriendelijke vakantieparken, deze ziet u hierboven vermeld staan.

Als je een vakantie uitkiest waar je zo min mogelijk zelf hoeft te bedenken, waar je leuke mensen ontmoet, waar je je privacy hebt en waar er voldoende voorzieningen zijn zodat je kinderen zich niet hoeven te vervelen, dan kom je al gauw bij een vakantiepark uit. Vakantieparken verschaffen zoveel voordelen, dat je tijdens je vakantie niet nog eens op excursie moet of dagjes uit hoeft te verzinnen, want op een vakantiepark is eigenlijk alles bij de hand. Je hoeft dus niet van huis allerlei spullen mee te sjouwen want je kan het zo gek niet bedenken of het is in het vakantiehuis te vinden. Je pakt je koffer in met kleren en dan kan je op weg. In Nederland heb je een uitgebreide keus aan vakantie- en bungalowparken zoals Bungalow.net, Centerparks, Landal vakantieparken en Rompoot.

Voorzieningen

Vakantieparken zijn er in verschillende categorieën. Van zeer eenvoudig tot zeer luxueus. De huisjes of bungalows zijn allemaal comfortabel, met een woonkamer en meestal twee slaapkamers, een badkamer en een keuken. Televisie is overal te vinden en vaak kun je een tv-pakket huren. De meeste vakantieparken hebben tegenwoordig ook wifi zodat u gewoon kan blijven communiceren met de buitenwereld. Bij het vakantiehuis is er meestal ook een terras met tafel en stoelen en vaak ook een barbecue en parasol. Afhankelijk van uw wensen, zijn er ook bungalows en vakantiehuizen met nog meer voorzieningen zoals een open haard, een jacuzzi, groot terras met eigen zwembad en nog veel meer.

Sporten

De betere vakantieparken hebben ook sportgelegenheden. Afhankelijk van de locatie kan je watersport beoefenen, zwemmen, tennissen, golfen, bowlen, squashen of wandelen en fietsen. De vakantieparken zijn vaak in of nabij mooie natuurparken gelegen of aan zee. Er zijn er ook die strandhuisjes direct aan zee op het strand hebben staan. U moet dus wel van te voren uitkienen wat uzelf en uw gezinsleden het liefst doen. Als je alleen maar graag leest en televisie kijkt, dan is het bijna overal goed toeven.

Eten en drinken

De grote vakantieparken hebben meestal wel een of meerdere eetgelegenheden op het park zelf. Hier zijn ze gewend om voor gezinnen te koken en daar zijn de menu’s ook op aangepast. In de omgeving van de vakantieparken zijn er ook genoeg afhaal- en bezorgrestaurants waardoor je niet hoeft te koken en toch smakelijk kan eten. Via internet kan je het menu bekijken en de maaltijden bestellen. Gemak dient de mens en waarom zou je je tijdens een vakantie bezig houden met boodschappen doen, koken en afwassen als dat helemaal niet nodig is?

Entertainment

De luxe vakantieparken hebben ook een entertainment programma voor jong en oud. De kinderen zijn de hele dag zoek want er zijn allerlei spellen en avonturen te beleven. Kinderdisco’s, knutselworkshops, boetseren, droppings, avondwandelingen, spoorzoeken en hutten bouwen, zijn maar enkele voorbeelden. Voor volwassenen worden er dansavonden en bingo’s georganiseerd en vaak zijn er tafeltennis- of gewone tennistoernooien. Jeu-de-boules is ook erg populair. Meestal zijn er ook fietsen en skelters te huur. Als je gewoon lekker niets wilt doen, dan zijn de kinderen onder de pannen met elkaar of door een van de activiteiten die op het programma staan. Als de kinderen maar genieten, hebben de ouders rust.

Themaparken

Iedereen kent natuurlijk de Efteling waar je in bungalows of in het hotel kan overnachten. Dan heb je een heel sprookjespark er gratis bij. Hier kan je je met de kinderen wel een paar dagen doorbrengen zonder je een moment te vervelen. Ponypark Slagharen is ook zoiets, maar hier heb je bij elk vakantiehuisje een Shetland pony ter beschikking. De rijlessen zijn gratis en ook de toegang tot alle attracties op het park. Voor de echte cowboys and cowgirls is dit een droomvakantie. Vakantiepark Beekse Bergen heeft een uniek aanbod. Het park maakt deel uit van een uniek vakantie- en recreatiegebied vlakbij Tilburg. In een paar minuten loopt u naar het Safaripark Beekse Bergen waar meer dan 1500 wilde dieren verblijven. Tijdens uw verblijf in het vakantiepark 5 andere attractieparken in de omgeving gratis & onbeperkt bezoeken.

Wellness

Kun je je voorstellen dat je na een lange wandeling lekker je eigen jacuzzi, een bellenbad of bubbelbad, in stapt om te ontspannen met een lekker glaasje wijn? In enkele luxe vakantieparken is het mogelijk uw vakantiehuis met jacuzzi of sauna te boeken. En dat is pas echt luxe. Een jacuzzi is in de zomer en in de winter heerlijk ontspannend. De temperatuur is rond de 37 graden dus zolang je onder water blijft, voel je de buitentemperatuur niet. Door het gebruik van waterstralen en luchtbellen worden de verschillende lichaamsdelen gemasseerd. Zo’n hydromassagesysteem is voor mensen met veel stress een unieke vondst om van je hoofdpijn, nek- en schouderpijn en rugpijn af te komen. De ultieme ontspanning bij je eigen vakantiehuis.

Watersport

In de provincie Friesland zijn talloze vakantieparken te vinden die direct aan het water liggen. Of het nou het Tjeukermeer is, het Sneekermeer of het Lauwersmeer, de meeste parken hebben aanlegsteigers en zeil- of motorboten te huur. Waar kan je lekkerder zeilen dan in Friesland? De meren en kanalen zijn allemaal met elkaar verbonden en zo is het varen door Friesland een verrassende ontdekkingstocht. Heb je nog niet zoveel ervaring met zeilen, dan zijn er in Friesland talloze zeilscholen die je de kneepjes van het vak binnen enkele dagen leren. Je kan er ook voor kiezen om een tocht te boeken op een skûtsje of een tjalk waarbij een professionele zeiler aan het roer staat. Vaak wordt de passagiers gevraagd om mee te helpen bij het hijsen van de zeilen of bij het aanleggen in de haven. Zo leer je ook nog wat!

Toeren

Als je voor een vakantiepark kiest, is het natuurlijk ook interessant om een locatie te kiezen die je nog niet kent. Wat is er leuker om op de fiets of wandelend een nieuwe omgeving te ontdekken? Overal in Nederland zijn er uitstekende fiets- en wandelroutes uitgezet en zelfs zonder een gedetailleerde wandelkaart, kun je bijna niet verdwalen. Lopend of fietsend zie je ook het meest. En het is ook nog eens gezond.
Direct boeken bij: Landal Roompot CenterParcs Bungalow.net