Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Hongarije

Hongarije is al jaren bezig aan een ware opmars om tot de populairste vakantielanden van Europa te behoren. Sinds de val van het communisme timmert het land hard aan de weg en dat is te zien in de toeristische sector. Het aantal vakantieparken in Hongarije groeit gestaag met voor ieder wel wat wils in de aanbieding. Bij Vakantieparken.nl hebben we alle populaire bungalowparken van Hongarije voor je verzameld zodat je snel een vakantiepark vindt dat aansluit bij wat jij in een geslaagde vakantie zoekt! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Hongarije
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Provincies in Hongarije
Klik op de kaart

Vakantieparken in Hongarije

De vakantieparken in Hongarije zijn qua aantallen misschien (nog) niet te vergelijken met andere populaire Europese vakantiebestemmingen, maar de bungalowparken doen qua faciliteiten en accommodaties absoluut niet onder voor de vakantiewoningen in landen als Frankrijk, Italië of Spanje. Alle denkbare voorzieningen zijn aanwezig en ongeacht of je nu met z'n tweetjes, als gezin of als grote groep naar Hongarije op vakantie wilt gaan: er is altijd wel een vakantiepark dat een leuke vakantiewoning heeft die aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Veel van de bungalowparken in Hongarije zijn gesitueerd in een bosrijke omgeving waar je flink kunt genieten van de Hongaarse natuur tijdens je vakantie. Liefhebbers van de grote stad zitten echter ook prima in Hongarije, want een aantal vakantieparken ligt in (of in de buurt van) de prachtige hoofdstad, Boedapest. Deze beeldschone stad aan de Donau trekt mensen van heinde en verre en staat garant voor veel vermaak en vertier, zowel overdag als in het nachtleven.

Accommodaties en faciliteiten

Veel van de vakantieparken in Hongarije zijn relatief nieuw en daarom is het niet vreemd dat vrijwel alle bungalowparken zijn uitgerust met 'moderne' zaken als gratis WIFI, een binnen- en/of buitenzwembad, horecagelegenheden op het park en speelplaatsen waar de kinderen zich de hele dag uit kunnen leven.

Qua accommodaties kun je ook alle kanten uit op de vakantieparken in Hongarije: van luxueuze villa's waar je perfect je vrijgezellenfeest of verjaardag kunt vieren met een grote groep tot kleine, intieme vakantiewoningen waar je met z'n tweetjes of met het gezin heerlijk kunt vertoeven.

Vakantie in Hongarije

Hongarije is voor iedereen. Want of je nu voor je rust of voor de drukte naar Hongarije trekt: je zult het vinden!

Een van de meest populaire regio's om op vakantie te gaan in Hongarije is het beeldschone Balatonmeer. Diverse vakantieparken zijn gesitueerd in de nabijheid van het meer en vormen dus de ideale uitvalsbasis om de omgeving van het meer te verkennen. Want dat er voldoende te ontdekken is hier, mag geen groot geheim zijn. Met een oppervlakte van 592 km² is het het grootste meer van Midden-Europa. De gemiddelde diepte van het meer is zo'n 3 meter waardoor het meer in de zomermaanden lekker warm is. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, mede doordat de oevers van het meer op veel plekken zeer geleidelijk aflopen.

Aan de noordoever van het Balatonmeer vind je het beschermde natuurpark Batalon-hoogland. Het is een geliefd gebied onder wandelaars. Dit uitgestrekte natuurgebied van 56 997 hectare groot bevat talloze schatten die de moeite waard zijn om te verkennen tijdens je verblijf op een bungalowpark in Hongarije. Denk aan mysterieuze grotten, uitgedoofde vulkanen met eindeloze bossen en rietvelden met meer dan 250 verschillende vogelsoorten.

Een andere geliefde regio om op vakantie te gaan in Hongarije is uiteraard in de omgeving van de hoofdstad. Boedapest kent een rijke historie en dit zie je aan alles in de stad. Eeuwenoude gebouwen, imposante bruggen, talloze synagogen en kerken en oneindig veel musea vertellen je verhalen uit vervlogen tijden. Na een stevige stadswandeling zul je ongetwijfeld honger en dorst hebben en in Boedapest ben je helemaal op de aangewezen plek. Uit eten gaan is hier voor onze standaarden spotgoedkoop en bovenal ronduit heerlijk. Ontdek de Hongaarse keuken en laat je maaltijd begeleiden door een lokale wijn. Met 22 wijn-regio's in Hongarije heb je namelijk meer dan voldoende keuze als het om wijnen gaat, al moet je - als bierliefhebber - eigenlijk ook wel een biertje proberen van lokale brouwerijen als Arany ászok, Köbányai en Dreher als je hier toch op vakantie bent!