Chat with us, powered by LiveChat
hongarije-1

Puur genieten aan het Balatonmeer in
Hongarije

hongarije-2

Cultureel en culinair genieten in
Hongarije

hongarije-3

Beleef de schitterende natuur van
Hongarije

Hongarije vakantieparken ( 0 resultaten)


Vakantieparken in Hongarije

Genieten aan het Balatonmeer, de Hongaarse Zee, dat kan vanaf onze gezellige vakantieparken in Hongarije. Het Balatonmeer is één van de grootste trekpleisters van het land en met goede reden. Dit prachtige meer wordt omringd door pittoreske maar levendige dorpjes en stadjes, biedt goed onderhouden stranden en het ondiepe water is in de zomer heerlijk warm. Ideaal voor gezinnen met kinderen. De kleinsten kunnen in het water ploeteren, terwijl de oudere kinderen zwemmen of spelen in de speeltuinen op de oever. In de zomer worden hier ook diverse festivals georganiseerd. Siofok is de bekendste badplaats aan het meer, een levendige stad met goede uitgaansmogelijkheden. Geniet u dit jaar ook op één van onze vakantieparken in Hongarije?

Populair


Cultureel genieten in Hongarije

De cultuur van het land is één van de dingen die u zeker zult beleven wanneer u op vakantie naar Hongarije gaat. De hoofdstad Boedapest staat bekend om de schitterende gebouwen aan weerszijden van de Donau. Een stedentrip naar Boedapest mag dan ook niet ontbreken tijdens jullie verblijf op een vakantiepark in Hongarije. In het stadsdeel Pest wachten het parlementsgebouw, het heldenplein en de St Stefansbasiliek op jullie. Via de bekende kettingbrug (of de metro) kom je aan de andere kant van de Donau, het stadsdeel Buda. Hier wandel je over de burchtheuvel met de Vissersbastion. Sluit de dag af in één van de gezellige restaurants.

Cultuur en natuur samen beleven

Rond de vakantieparken in Hongarije kom je overal prachtige steden tegen met een rijk verleden. Pécs, Szeged en Kecskemét zijn echte aanraders met schitterende kerken en jugendstil gebouwen. In Eger komen cultuur en natuur samen. Het gezellige centrum heeft een oude minaret en burcht, maar ook thermaalbaden en de bekende stierenbloedwijn die in de omgeving geproduceerd wordt. Een andere toeristentrekpleister zijn de paardenshows op de poesta, toch zijn ze de moeite waard. Het is een waar spektakel van paardrijden op een unieke manier. Vaak kan je hier na een show genieten van een typisch Hongaarse maaltijd met bijvoorbeeld Goulash.

Actief genieten in de natuur

Na het Balatonmeer is het Tiszameer een ander groot meer in Hongarije, beide meren bieden talrijke mogelijkheden voor een actieve vakantie aan het water. Alleen al daarom zou je kiezen voor de vakantieparken in Hongarije. Een andere reden zijn de talrijke zwemparadijzen en thermaalbaden. In Heviz ligt één van de grootste thermale meren, het hele jaar door genieten van warm water. Wandelend kan je de omgeving uitstekend verkennen. Het Hortobagy natuurpark biedt een kijkje in de unieke flora en fauna van het land. De Aggtelekgrotten zijn een lang grottenstelsel, zeker een bezoek waard. De bungalowparken in Hongarije zijn het ideale uitgangspunt om het land te verkennen.


038-3330101