Chat with us, powered by LiveChat
belgie-2

De Ardennen ontdekken in
Belgie

belgie-1

Culturele hoogtepunten van
Belgie

nederland-3

Uitwaaien aan de kust van
Belgie

Belgisch-Limburg vakantieparken ( 2 resultaten)
7,0
Vakantiepark Sonnevijver belgisch-limburg
Sonnevijver


In het zuiden van Belgisch Limburg, tussen Maasmechelen en Lanaken, ligt het gezellige bungalowpark ...
6,0
Vakantiepark Hengelhoef belgisch-limburg
Hengelhoef


Het vakantiepark Hengelhoef Oostappen is niet te verwarren met het vakantiepark domein Hengelhoef. D...


Vakantieparken in Belgisch-Limburg

Belgisch Limburg is een prachtige vakantiebestemming en de gezellige vakantieparken sluiten hier prachtig bij aan. De vakantieparken in Limburg hebben veel te bieden zoals het vakantiepark Mooi Zutendaal, het ligt op een prachtige locatie vlak naast het nationaalpark Hoge Kempen. U kunt hier vakantiehuizen boeken voor vier tot twaalf personen. Er is een terras bij het chalet en uw huisdier is van harte welkom. Dankzij de voorzieningen zoals Wifi internet, fietsverhuur, zwembad en sportvelden, speeltuin en kinderbad voor de kids is het park zeer geschikt voor een familievakantie en groepsvakantie met vrienden. Dit is tegelijkertijd een belangrijk kenmerk van de parken, het diverse aanbod van voorzieningen op het gebied van sport en cultuur bieden mogelijkheden voor een gezellige vakantie met elkaar maar ook voor een romantisch onderonsje voor twee.

De omgeving van de vakantieparken in Limburg

Wandelen en fietsen in de omgeving is heerlijk, de een kiest voor de eigen mountainbike boven alles maar u kunt ook heel eenvoudig een fiets huren. Tijdens een vakantie met kinderen zit u relatief weinig stil, dat maakt het ook zo levendig en gezellig. Het Park Plopsaland speelt hier prima op in met mooie attracties, de kinderen gaan hier helemaal uit hun dak. Daar vlakbij kunt u mooie grotten in de natuur bezoeken na een wat spannende wandeling over een natuurpad. Dit mag u niet missen. Vanaf het vakantiepark is een bezoek aan de stad Hasselt zeker leuk. U kunt hier samen wat wandelen, wat winkelen, een ijsje eten en rondkijken in de stad. Belgisch Limburg heeft mooie natuurlijke domeinen als Bokrijk in Genk, hier kunt u in alle rust of actief op de fiets en wandelend uitwaaien in de natuur.

Het nationaalpark Hoge Kempen, de Japanse tuin in Hasselt en het Blotevoetenpad in Zutendaal zijn andere leuke actieve bestemmingen en wat dacht u van 2000km aan goed verzorgde fietspaden. De kinderen kunnen hun energie kwijt , wandelen en fietsenmet het hele gezin in de omgeving is super.

Ontdek wat cultuur en historie bij de parken

Vanaf de parken kunt u kiezen voor een dagje cultuur met musea bezoek of een stadswandeling. In een stad als Hasselt ziet u het karakter van de stad, namelijk mode en jenever en winkelstad, terug in het aanbod van de musea. Dat zelfde geldt voor de gastronomie van het gebied. De streekgerechten en het plaatselijk gebrouwen biertje en likeurtje smaken uitstekend.

Een bijzonder museumbezoek, ook leuk voor groepen en families is het Vlaams Mijnmuseum in de mijnstreek. In Beringen kunt u de oude mijngebouwen nu als monument bezichtigen. De voormalige steenbergen zijn nu natuur- en wandelgebieden. Kijk rond in de mijnkatheraal en de Fatikmoskee. U vindt hier een moderne aanpak met videotechnieken, maar tegelijkertijd zijn de exmijnwerkers uitstekende gidsen en u en uw kinderen kunnen alles vragen hoe het was. De combinatie van oud en nieuw werkt uitstekend, de ‘ ouderwetse gastvrijheid’ en de goed verzorgde parken in Belgisch Limburg vormen samen uw ideale vakantiebestemming.


038-3330101