Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Centre

Met een vakantieadres in midden-Frankrijk lijk je in een middeleeuws sprookje te zijn gevallen. De provincie Centre-Val de Loire kent vele kastelen waarbij – hoe luxe ook – je vakantieparken zal verbleken. Veel van de kastelen zijn gebouwd in de buurt van de rivier de Loire die dwars door de provincie stroomt. Het landschap in de regio is heuvelachtig met dichte bossen, kronkelige beekjes en historische dorpen en steden. Niet alleen vanwege de verscheidenheid aan landschappen, maar ook vanwege de milde winters en niet te hete zomers is de regio geliefd onder wandelaars en fietsers. Voor een cultuurhistorische vakantie ben je op de vakantieparken in Centre aan het juiste adres! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Centre
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Departementen in Centre

Bungalowparken in Centre

Centre ligt, zoals de naam al zegt, vrijwel in het midden van Frankrijk en grenst in het oosten aan de Bourgogne. Rivier de Loire doorkruist de provincie. Een groot deel van de provincie bestaat uit de Loirevallei, ook wel Loiredal genoemd, die bekend is vanwege de vele kastelen uit de middeleeuwen en de Renaissance. Sinds 2000 staat de Loirevallei op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar landschappelijke en culturele waarde. Veel van de vakantieparken in Centre-Val de Loire bevinden zich dan ook in de Loirevallei.

Faciliteiten en accommodaties

In Centre-Val de Loire zijn vooral vakantieparken te vinden met drie of vier sterren. De vakantieparken liggen in het hart van de Loirevallei waar de meeste toeristen, terecht, naartoe trekken. Kies voor een groot vakantiepark met zwembad, restaurant en spa of ga voor een ecologische optie met een geheel autovrij terrein. De vakantieparken in Centre zijn veelal in bosrijk gebied gesitueerd en nooit ver uit de buurt van steden als Tours, Blois en Richelieu.

Vakantie in Centre-Val de Loire

Zoals gezegd ontkom je in midden-Frankrijk niet aan een bezoekje van een van de Loire-kastelen. Het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire is Château de Chambord. Het kasteel uit de vijftiende eeuw telt 440 kamers en 365 torens. Château Chenonceau is misschien wel het meest romantische kasteel. Het staat niet aan de Loire, maar staat met de voet in de rivier Cher. Ook aan de Cher is het renaissance kasteel Villandry te vinden waar je een wandeling door de 16e-eeuwse tuinen niet mag missen.

Ook de steden in de buurt van de vakantieparken in Centre zijn interessant vanwege hun historie. Zo was Tours de hoofdstad van Frankrijk totdat Parijs dat werd ergens in de veertiende eeuw. Het centrum heeft een indrukwekkende kathedraal en oude vakwerkhuizen. Het leuke aan Tours is dat er veel markten worden gehouden, variërend van fruit- en groentemarkten tot brocantemarkten.

Provinciehoofdstad Orléans ligt op de oevers van de Loire en is bekend als woonplaats van Jeanne d’Arc. Er is een reconstructie van het huis waarin zij woonde en de straat die naar haar vernoemd is, leidt naar de Notre-Dâme-achtige kathedraal Sainte-Croix. Wie even genoeg heeft van alle oude kunst, kan moderne kunst bekijken in het FRAC Centre.

Verder zijn er nog wat kleine steden die ook de moeite waard zijn om je vakantiepark voor te verlaten. Zo is Blois, gebouwd op twee heuvels aan de Loire, leuk om te bezoeken vanwege het uitzicht over de Loire en de vele Renaissance vakwerkhuisjes. Bourges is een oude stad met smalle steegjes, gotische en renaissance herenhuizen, maar ook met kleine pleintjes vol leuke cafés en boetiekjes. Amboise is een leuk stadje op de Loire-oever waar Leonardo Da Vinci ooit woonde. Ook kun je er de belangrijkste Loire-kastelen in één keer zien. In Parc des Mini-Chateaux zijn op een schaal van één op vijfentwintig maquettes gebouwd van meer dan veertig kastelen.

In het zuiden van de provincie ligt het natuurpark van de Brenne, een beschermd natuurgebied dat vele aangelegde visvijvers heeft. Het gebied omvat rond de 1200 meren en heeft door de afwezigheid van menselijke activiteit een aantrekkingskracht op verschillende vogels.

Iets buiten de provincie in Saint Aignan, in de buurt van Le Mans, is ZooParc de Beauval te vinden. Een grote dierentuin met 8000 diersoorten. Een absolute aanrader als je op één van de bungalowparken in Centre verblijft.

Sportieve vakanties zijn overigens ook goed mogelijk in Centre. Zo kun je kanoën en kajakken op de Loire of een rondvaart maken in een traditionele boot. Vanwege de vele fietsroutes is Centre ook geschikt voor fietsvakanties en wie wat ruigers wilt, kan gaan mountainbiken in de regio.