Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark aan de Bloemenrivièra

De Italiaanse Bloemenrivièra is al sinds oudsher een geliefde vakantiebestemming. De vakantieparken aan de Bloemenrivièra strekken zich uit van de grens met Frankrijk tot het schitterende Toscane. Het is een ideale plek om te genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie, maar tegelijkertijd vind je er ook veel cultuur, historie en tradities. Wat je dan ook mag zoeken in een geslaagde vakantie in Italië: je gaat het vinden op de vakantieparken aan de Bloemenrivièra! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark aan de Bloemenrivièra
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken

Vakantieparken aan de Bloemenrivièra

Het zal je niet verbazen dat vrijwel alle vakantieparken aan de Bloemenrivièra op een (letterlijke) steenworp afstand van de mooie kustlijn zijn gesitueerd. De Bloemenrivièra ligt aan de Ligurische Zee en wordt daarom ook wel de Ligurische kust genoemd. Ligurië heeft een mild zeeklimaat. Met gemiddelde temperaturen in het hoogseizoen rond de 24-25 °C is het dan ook goed toeven op de vakantieparken aan de Bloemenrivièra.

Faciliteiten en accommodaties

De bungalowparken aan de Bloemenrivièra zijn uitgerust met alle denkbare faciliteiten die je je maar wenst. Van gratis WIFI tot diverse speelterreinen en (buiten)zwembaden waar de kinderen lekker kunnen ravotten tijdens de vakantie. Veelal vind je op de vakantieparken aan de Bloemenrivièra meerdere horecagelegenheden zodat je het park niet hoeft te verlaten om te kunnen genieten van de overheerlijke Italiaanse keuken. Fijn als je na een dagje strand uitgeteld bent en zelf geen zin meer hebt om te koken in je accommodatie op het vakantiepark.

Qua vakantiewoningen beschikken de meeste vakantieparken aan de Bloemenrivièra over uiteenlopende accommodaties. Dus of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep afreist naar Italië: er is altijd wel een vakantiepark met een geschikte accommodatie voor jou en je reisgezelschap.

Vakantie aan de Bloemenrivièra

Alhoewel de meeste mensen naar de vakantieparken aan de Bloemenrivièra trekken voor een geslaagde zon-, zee- en strandvakantie is er nog veel meer te beleven in dit mooie gedeelte van Italië. Wie een dagje wat anders wilt dan bakken op het strand of watersportactiviteiten beoefenen heeft keuzes te over.

Wereldberoemd is de haven van Portofino. Volgens vele is het haventje van de kleine plaats in de provincie Genua de mooiste aan de Middellandse Zee. Een must-see dus als je voor een vakantie op de bungalowparken aan de Bloemenrivièra hebt gekozen.

Andere stadjes en dorpen die erg in trek zijn aan de Bloemenrivièra zijn onder meer Bordighera, Lerici, Imperia en La Spezia. Hier zie je nog goed terug dat de Bloemenrivièra al lang geleden bekend stond als fijne regio om tot rust te komen. Lieden van adel kwamen hier maar wat graag naar de badplaatsen om vakantie te vieren en dat zie je nog goed terug in de vele gebouwen die je in de dorpen en steden tegenkomt.

Wat meer landinwaarts kunnen wandel- en fietsliefhebbers hun hart ophalen in de Ligurische Alpen. Het zuidwestelijke deel van de Italiaanse Alpen is prachtig om doorheen te wandelen. Vooral het Nationale Park Parco Regionale Alta Valle Pesio e Tanaro is erg geliefd onder toeristen en nooit ver weg van de vakantieparken aan de Bloemenrivièra.

De grootste stad aan de Bloemenrivièra is Genua. De hoofdstad van de regio is de zesde stad van Italië qua grootte en strekt zich uit over zo'n 20 kilometer aan de Ligurische Zee. Het middeleeuwse centrum van de stad is goed bewaard gebleven en herbergt tal van bijzondere bezienswaardigheden zoals kathedralen, koninklijke paleizen en musea. Wereldberoemd is de kunst die je in Genua her en der zult vinden. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie mogen de beeldschone stad dan ook absoluut niet overslaan als ze toch al op een vakantiepark aan de Bloemenrivièra in Italië verblijven!

Toch nog tijd over tijdens je vakantie aan de Bloemenrivièra? Maak dan een uitstapje over de grens naar Frankrijk. Steden als Nice en Cannes zijn eenvoudig te bereiken vanaf de bungalowparken aan de Bloemenrivièra en bieden veel vermaak. De grootste jachten meren bijvoorbeeld aan in de havens van deze steden en je kijkt je ogen dan ook werkelijk uit als je deze steden aandoet tijdens je vakantie aan de Bloem