Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark aan de Adriatische Kust

De gehele oostkust van Italië ligt aan de Adriatische zee. Je vindt er zodoende vakantieparken van het uiterste noorden op de grens met Slovenië tot het zuidelijkste puntje van de welbekende laars, Apulië. De vakantieparken aan de Adriatische kust in Italië staan garant voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie, maar ook voor de liefhebbers van cultuur en tradities is er voldoende te beleven. Onder meer steden als Triëst, Venetië, Rimini, Bari en Lecce liggen aan de schitterende kustlijn. Je hoeft je dan ook geen seconde te vervelen als je voor een bungalowpark aan de Adriatische kust in Italië kiest! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark aan de Adriatische Kust
8 Vakantieparken

Vakantieparken aan de Adriatische kust

Logischerwijs liggen alle vakantieparken aan de Adriatische kust in Italië direct aan (of vlakbij) de Adriatische Zee. Met gemiddelde watertemperaturen in het hoogseizoen tussen de 22°C en 28°C is de Adriatische Zee een aangename plek om te vertoeven. Tel daarbij op dat vooral in het zuidelijke deel een mediterraan klimaat heerst en je snapt dat de vakantieparken aan de Adriatische kust mateloos populair zijn.

Faciliteiten en accommodaties

Qua faciliteiten en accommodaties kun je op de vakantieparken aan de Adriatische kust werkelijk alle kanten op. Je vindt er bungalowparken in alle soorten en maten. Van kleinschalige intieme vakantieparkjes tot de grotere parken van bekende namen. Het hoeft je aan niets te ontbreken tijdens je vakantie aan de Adriatische kust. Of je nu wilt genieten van wellness, beauty en luxe of dat je op zoek bent naar een kindvriendelijk vakantiepark waar er meerdere speelterreinen en een (buiten)zwembad aanwezig zijn waar de kleinste vakantiegangers zich flink kunnen vermaken.

Tevens liggen een flink aantal van de vakantieparken aan de Adriatische kust in Italië in een bosrijke omgeving. Ideaal voor hen die tijdens de vakantie willen genieten van de mooie Italiaanse natuur en vooral voor hun rust naar de vakantieparken in Italië trekken.

Vakantie aan de Adriatische kust

Natuurlijk is de zee nooit ver weg als je voor een vakantiepark aan de Adriatische kust in Italië kiest. Je kunt er lekker bakken en luieren, maar ook de sportieve vakantieganger komt flink aan z'n trekken aan de mooie kustlijn. Alle denkbare watersporten zijn er te beoefenen. Van surfen tot zeilen en van jetskiën tot parasailen. Vrijwel overal langs de kustlijn is het mogelijk om de benodigde materialen te huren en veelal kan het vakantiepark waar je verblijft helpen bij het vinden van een geschikte aanbieder.

Je vakantie aan de Adriatische kust hoeft echter niet alleen te bestaan uit luieren op het strand en in de zee plonzen als het je iets te warm wordt. Doordat de gehele oostzijde van Italië aan de Adriatische kust ligt zijn er talloze uitstapjes die je kunt ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld Venetië en ontdek de eeuwenoude stad vanuit een echte gondola. Of ga een kijkje nemen in de belangrijke havenstad Triëst op de grens met Slovenië. Dit eeuwenoude stadje staat bol van de bezienswaardigheden zoals oude kastelen, kathedralen en basilieken.

Wat meer naar het zuiden toe vind je steden als Bari, Lecce en Vieste. Deze laatstgenoemde ligt op het schiereiland Gargano. Dit bergachtige gebied is schitterend om doorheen te wandelen. Het Nationale Park omvat verscheidene milieutypen: van rotskusten tot graslanden en van machtige valleien tot verschillende typen bossen. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van rust en natuur!

Waar je ook niet omheen kunt tijdens je vakantie op de vakantieparken aan de Adriatische kust is de Italiaanse keuken. Het is één van de grootste redenen waarom vakantiegangers ieder jaar opnieuw voor een vakantie in Italië kiezen. Uit eten gaan is in Italië een waar feestje en vormt een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van de Italianen. Je kunt op veel bungalowparken aan de Adriatische kust op het vakantiepark zelf terecht voor een heerlijke Italiaanse maaltijd, maar uiteraard is er ook altijd wel een stad of dorp in de directe omgeving waar je naartoe kunt voor een overheerlijke pasta of pizza!