Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Toscane

De vakantieparken in Toscane zijn misschien wel het meest geliefd van heel Italië. Het toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten voor de westelijke provincie en met steden als Florence,, Livorno, Pisa, Siena, Lucca en Maremma is er voldoende potentie om mensen van heinde en verre naar de bungalowparken in Toscane te lokken. Toch is er nog veel meer te doen in de schitterende omgeving. Met meer dan 100 kilometer aan kust en het berglandschap wat meer landinwaarts zijn er ook voor de liefhebber van de natuur en de sportieve vakantieganger meer dan genoeg redenen om voor een vakantiepark in Toscane te kiezen. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Toscane
2 Vakantieparken

Vakantieparken in Toscane

Het aanbod aan vakantieparken in Toscane is ruim. Ze liggen verspreid over de gehele provincie. Van het westen waar je aan de Ligurische Zee heerlijk kunt genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie tot diep landinwaarts waar het berglandschap van de Apennijnen uitdaging biedt aan de sportieve vakantieganger. Genieten is het sleutelwoord als je voor een bungalowpark in Toscane kiest. De regio is samen met Piëmont de belangrijkste producent van (top)wijnen en de overheerlijke Italiaanse keuken komt in Toscane misschien nog wel het best tot zijn recht van heel Italië.

Faciliteiten en accommodaties

Met zo'n groot aanbod aan vakantieparken in Toscane is er altijd wel een bungalowpark dat aansluit bij jou en je reisgezelschap. Trek je bijvoorbeeld met de kinderen naar het westen van Italië? Dan zijn er voldoende kindvriendelijke vakantieparken te vinden die beschikken over meerdere speelterreinen, sportvelden en een (buiten)zwembad. Zoals gezegd vormt de Italiaanse keuken een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven in Toscane en zodoende vind je op de meeste bungalowparken wel uiteenlopende horecagelegenheden waar je kunt genieten van een overheerlijke pizza of pasta.

Doordat Toscane over een flinke kuststrook beschikt vind je ook een flink aantal vakantieparken die direct aan (of vlakbij) de kust zijn gesitueerd. Ideaal als je op zoek bent naar een vakantiewoning waar je een echte zon-, zee- en strandvakantie kunt houden. Dankzij de zachte lucht die vanuit zee wordt aangevoerd en de bescherming van de Apennijnen is het er in het hoogseizoen goed warm en in het voor- en naseizoen alsnog flink aangenaam. Niet gek dan ook dat de bungalowparken in Toscane het gehele jaar door goed bezocht worden.

Vakantie in Toscane

Eén ding is zeker als je voor een vakantiepark in Toscane kiest: vervelen doe je je geen seconde. De regio is bijzonder veelzijdig en biedt vertier voor eenieder. Lekker luieren op het strand en af en toe een verfrissende duik in het kraakheldere water van de Ligurische Zee nemen? Prima. Wijnboeren bezoeken en de lekkerste wijnen proeven? Behoort zeker tot de mogelijkheden. Kunst en cultuur opsnuiven? Florence, Pisa, Livorno en Siena puilen uit van de bijzondere bezienswaardigheden. Toch liever tot rust komen in de schitterende natuur in dit gedeelte van Italië? Riserva Naturale Lago di Montepulciano, Riserva Naturale Lucciola Bella en Riserva Naturale Regionale Lago di Santa Luce zijn betoverend mooi en ideaal om al wandelend en/of fietsend te verkennen. Tip: kijk uit naar vakantieparken in Toscane die je de mogelijkheid bieden om een fiets te huren. Ideaal als je je eigen fiets niet meeneemt naar Toscane, maar wél de schitterende omgeving wilt verkennen per fiets.

Met zoveel uiteenlopende activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de vakantie op de bungalowparken in Toscane wordt het dus knap lastig om een goede to-do list te maken en netjes het rijtje af te werken. Wellicht dé reden waarom zoveel mensen ieder jaar opnieuw terugkeren naar de vakantieparken in deze schitterende Italiaanse streek. Maar heb je toch nog tijd over tijdens de vakantie hier, dan is het zelfs mogelijk om een 'dagje buitenland' te doen. Vanuit havenstad Livorno vertrekt dagelijks een veerdienst naar het Franse eiland Corsica. Hier kun je toeristische trekpleisters bezoeken zoals het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola en Calanche de Piana, het oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte. Kortom: een uitstapje waarbij je wederom keuzes zult moeten maken omdat er simpelweg té veel bezienswaardigheden zijn om te bezoeken tijdens een dagje op en neer vanuit de vakantieparken in Toscane!