Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Rome

Welke weg je ook neemt om naar je vakantiebestemming te komen; hij leidt altijd naar Rome. Het gezegde is ongetwijfeld net zo oud als de weg naar Rome zelf, maar feit is dat de vakantieparken in en rondom de Italiaanse hoofdstad vanuit elke uithoek in Europa eenvoudig te bereiken zijn. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie MOETEN Rome eens bezocht hebben in hun leven, maar vandaag de dag is een vakantie naar Rome veel meer dan enkel oude gebouwen bewonderen. Niet gek dan ook dat de bungalowparken in Lazio het gehele jaar door goed bezocht worden door toeristen van heinde en verre. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Rome
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken
Afstand

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in Rome

Alhoewel je het zou verwachten is het merendeel van de vakantieparken in Rome helemaal niet in de oude stad zelf gevestigd. Het merendeel van de bungalowparken ligt verspreid over de regio die ook wel bekend staat als Lazio. Ze vormen de ideale uitgangsbasis tijdens de vele uitstapjes die je kunt maken tijdens je vakantie hier. Want uitstapjes maken, dat hoort erbij als je voor een vakantiepark in Lazio kiest!

Faciliteiten en accommodaties

Rome wordt door tal van verschillende mensen bezocht. Stelletjes die op zoek zijn naar romantiek en gezinnen met jonge kinderen bijvoorbeeld. Maar ook door grote groepen die er op excursie gaan of een verjaardags- of vrijgezellenfeest te vieren hebben. Het is dan ook niet vreemd dat de vakantieparken in Rome beschikken over uiteenlopende faciliteiten en accommodaties. Van grote vakantievilla's waar je met de hele familie kunt verblijven tot basic vakantiewoningen die vooral dienst doen als uitvalsbasis na een dagje cultuur en historie opsnuiven. Wat je dan ook zoekt in een vakantiepark in Rome: er is altijd wel een bungalowpark te vinden dat een accommodatie in het aanbod heeft die aansluit bij jou en je reisgezelschap.

Vakantie in Rome

Zoals gezegd hoeft je vakantie in Rome helemaal niet alleen maar te bestaan uit kunst, cultuur en historie opsnuiven. De stad die gebouwd is op zeven heuvels dijt alsmaar meer en meer uit. Tegenwoordig wordt het gehele gebied tot aan de Tyrreense Zee gezien als onderdeel van Rome/Lazio. Je kunt dus ook prima voor een zon-, zee- en strandvakantie naar Rome gaan. Of voor een actieve vakantie, want het heuvelachtige landschap in de omgeving van de stad nodigt uit tot de mooiste wandelingen en fietstochten. Een aantal vakantieparken in Lazio speelt daar slim op in door een fietsverhuurservice aan te bieden. Je kunt er gewone fietsen huren, maar ook mountainbikes en elektrische fietsen. Ideaal als je zelf je eigen fiets niet mee wilt of kunt nemen naar de bungalowparken in Rome!

De Nationale Parken rondom Rome zijn zeer geliefd onder liefhebbers van de natuur en bieden een welkome afwisseling tijdens je vakantie in Lazio. Ten zuiden van de stad vind je de parken Riserva Naturale di Decima Malafede en Parco regionale dei Castelli Romani, in het noorden maak je de mooiste wandelingen en fietstochten in de parken Parco Naturale Regionale di Bracciano Martignano en Riserva Naturale della Marcigliana.

Toch kun je er niet omheen als je voor een vakantie op één van de vakantieparken rondom Rome kiest: je gaat de eeuwenoude stad verkennen en daar heb je meer dan een dagtaak aan. Er is tenslotte zoveel te zien dat het onmogelijk is om alle bezienswaardigheden in één dagje af te werken. Het immense Colloseum, het Pantheon, het Forum Romanum en de Trevifontein zijn zomaar een aantal bezienswaardigheden die je gezien MOET hebben als je de stad met een bezoek vereert. Extra tip: boek een tour (via het vakantiepark) zodat je de oude gebouwen niet alleen kunt bewonderen, maar er ook meer over leert.

Een andere bezienswaardigheid die feitelijk niet overgeslagen mag worden als je Rome bezoekt is Vaticaanstad. De dwergstaat waar de paus zetelt is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en staat sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kijkt er je ogen uit. Onder meer de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse kapel en de schitterende Vaticaanse tuinen zijn de moeite waard om te bezoeken.