Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in de Elzas

Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je - aan de grens met Duitsland en Zwitserland - de geliefde vakantieregio de Elzas. Ontelbaar veel wijndorpen, eeuwenoude kastelen en de schitterende natuur zijn factoren die mensen doen besluiten om naar de vakantieparken in de Elzas te trekken. Vervelen doe je je dan ook nooit in deze prachtige regio in het noorden van Frankrijk en zodoende is het ook niet gek dat de bungalowparken in de Elzas het gehele jaar door goed bevolkt zijn! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in de Elzas
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in de Elzas

De vakantieparken in de Elzas liggen op zo'n 6 à 7 uur rijden vanaf Utrecht. Ideaal dus voor de vakantieganger die niet al te lang in de auto of het vliegtuig wilt zitten, maar wel in een compleet andere wereld terecht wilt komen. Want dat je in een volledig ander landschap terecht komt als je voor een vakantiepark in de Elzas kiest moge duidelijk zijn. Dwars door het landschap loopt het middelgebergte de Vogezen. Een perfect landschap dus voor de avontuurlijke vakantieganger. Je kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen en paardrijden waarbij je onderweg eeuwenoude dorpjes tegenkomt waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan.

Faciliteiten en accommodaties

Je kunt het in de Elzas zo gek maken als je zelf wilt. Je vindt er extreem luxe vakantieparken met een wellnesscentrum en luxe faciliteiten, maar ook basic bungalowparken waarbij je alleen de essentials tot je beschikking hebt en alle overige zaken buiten het vakantiepark zult moeten zoeken. De Elzas is als vakantieregio erg geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen. Veel van de vakantieparken hier beschikken dan ook over meerdere speelterreinen, sportvelden, een (buiten)zwembad en een animatieprogramma tijdens het hoogseizoen. Koken in de keuken van je vakantiewoning is niet altijd nodig. Sommige parken beschikken over meerdere horecagelegenheden waar je heerlijk kunt genieten van de Franse keuken.

Vakantie in de Elzas

Voor een zon-, zee-, strand- en feest vakantie trek je niet naar de Elzas. Daarvoor zijn andere regio's in Frankrijk meer geschikt. Waarom je dan wel voor een vakantiepark in de Elzas kiest? Voor de beeldschone natuur natuurlijk! Het bergachtige landschap nodigt uit voor de mooiste wandel- of fietstochten en in de 3 Nationale Parken die je in de regio vindt kun je wilde dieren spotten als edelherten, wilde zwijnen en zelfs wolven. In het noorden vind je Parc Naturel Régional des Vosges du Nord, in het westen boven Nancy ligt Parc naturel régional de Lorraine en in het zuiden tref je Parc naturel régional des Ballons des Vosges.

De Elzas kent als regio een lange historie die terug gaat tot de tijd van de oude Romeinen. Overal in de regio vind je verwijzingen naar vervlogen tijden. Noemenswaardig zijn dan ook de kastelen (of de overblijfselen daarvan) in de Elzas. Door het gehele landschap vind je ze en allen zijn ze het bezoeken meer dan waard.

Wat ook niet mag ontbreken tijdens je vakantie op de vakantieparken in de Elzas is een bezoekje brengen aan één van de vele wijndorpen die je er vindt. Onder meer Riesling en Sylvaner komen uit deze streek. Het middeleeuwse Kaysersberg is één van de meest charmante stadjes van de regio. Naast de wijnvelden vind je hier gezellige oude straatjes en schitterende vakwerkhuizen. Andere mooie wijndorpen die het bezoeken waard zijn zijn onder meer Andlau, Gueberschwihr en Ribeauvillé.

Liefhebbers van de grote stad zitten ook helemaal prima op de vakantieparken in de Elzas. Straatsburg, op z'n Frans Strasbourg, is de hoofdstad van de regio en is naast de zetelstad van het Europees Parlement bekend vanwege de vele bezienswaardigheden. De historische stadskern is goed bewaard gebleven en is in 1988 door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Een absolute must see dus als je op een bungalowpark in de Elzas verblijft!