Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Champagne-Ardenne

Levensgenieters weten de weg naar de vakantieparken in Champagne in het noorden van Frankrijk al sinds jaar en dag goed te vinden. De regio is een waar walhalla voor hen die het bourgondische leven wel weten te waarderen. Het liefelijke landschap wordt gekenmerkt door bossen, heuvels, wereldberoemde wijngaarden en kleine dorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben gestaan. En met slechts een paar honderd kilometer van Nederland vandaan is het tevens een vakantieregio waar je ook prima voor een kort verblijf op de vakantieparken terecht kunt! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Champagne-Ardenne
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken

Vakantieparken in Champagne

De vakantieparken in Champagne strekken zich uit over de gehele regio. Van het noorden in de Franse Ardennen tot het zuiden bij de historische stad Troyes. Onderweg doemen de wereldberoemde wijngaarden vanzelf op. De bekende mousserende wijn komt uiteraard uit deze streek en sterker nog: is de wijn niet afkomstig uit Champagne, dan mag de mousserende wijn niet eens Champagne worden genoemd! Een bezoekje aan één van de wijngaarden en imposante wijnhuizen mag dan ook absoluut niet ontbreken als je op een vakantiepark in Champagne verblijft!

Faciliteiten en accommodaties

De regio is an sich behoorlijk gevarieerd. In het noorden, in de Franse Ardennen, liggen de vakantieparken in het ruige landschap waar de Maas sierlijk doorheen slingert. Meer naar het zuiden wordt het landschap liefelijker met de bekende wijngaarden, maar ook schitterende meren waar je op de bungalowparken kunt genieten van een zon-, 'zee- en strandvakantie. Het is dan ook hier waar de watersportliefhebbers naartoe gaan. Op de vakantieparken in dit gedeelte van Champagne kun je uitstekend zwemmen, varen, zeilen, duiken, windsurfen en waterskiën.

Door de grote variëteit in de regio zijn de vakantieparken dit ook. Je vindt er kleine en knusse bungalowparken, maar ook parken van grote ketens die zijn uitgerust met alle denkbare voorzieningen. Van (buiten)zwembaden en meerdere speelterreinen voor de kleinste vakantiegangers tot diverse horecagelegenheden en amusementshallen waar je je prima kunt vermaken. Ook qua accommodaties heb je op de vakantieparken in Champagne een ruime keuze. Dus of je nu met z'n tweetjes, met het gezin of met een grote groep naar het noorden van Frankrijk trekt: je vindt altijd wel een vakantiewoning die aansluit bij jou en je reisgezelschap.

Vakantie in Champagne

Je vakantie in Champagne maak je zo druk of rustig als je zelf wilt. Lekker luieren op de strandjes rondom de meren in Champagne? Helemaal prima! Liever actief in de Franse Ardennen en met de mountainbike, een paard, een quad of een 4x4 het ruige landschap trotseren? Behoort gewoon tot de mogelijkheden. Al fietsend van beroemd wijnhuis naar wijnhuis trekken? Je bent niet de eerste en zult ook zeker de laatste niet zijn!

Wat dat betreft is er genoeg te doen tijdens je verblijf op de bungalowparken in Champagne. Je hoeft je geen seconde te vervelen. Mocht je vroeg of laat wel een beetje klaar zijn met het proeven en drinken van Champagne, actief zijn in de natuur en het bewonderen van schitterende landschappen, bezoek dan vooral de stad Reims tijdens je vakantie hier. Deze stad kent een lange geschiedenis en is beroemd om haar kathedraal de basiliek van Sint-Rémi, het Paleis van Tau (aartsbisschoppelijk paleis) en de Romeinse triomfboog Porte Mars. Alle drie zijn ze door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst en dus zeker wel het bezoeken waard. Uiteraard vind je ook in deze stad weer enkele beroemde champagnehuizen en op de zonovergoten terrasjes kun je ze op je gemak proeven.

De andere grote stad in Champagne, Troyes, is ook het bezoeken waard. Al is het alleen al om het bijzondere centrum. Deze heeft namelijk de vorm van een champagnekurk! Naast de bijzondere vorm van het centrum zijn onder meer de gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 16de eeuw, het Maison du Boulanger, de Tourelle de l’Orfèvre en de schitterende kerken met glas-in-lood-ramen het verkennen waard tijdens je vakantie op een vakantiepark in Champagne!