Chat with us, powered by LiveChat
duitsland-2

Beleef de natuur en cultuur in
Duitsland

duitsland-3

Op ontdekkingstocht door
Duitsland

duitsland-4

Winters genieten in
Duitsland

In Saksen hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Saksen

De vakantieparken in Saksen bezorgen u de vakantie van uw leven. Kies voor een familievakantie op het vakantiepark IFA Schoneck, prachtig gelegen in het Ertsgebergte. Uw huisdier is welkom en de appartementen zijn comfortabel. De faciliteiten op het park richten zich op alle leden van het gezin met sauna, zwembad, internet, zonneterras en restaurant om een paar voorbeelden te noemen. In de winter kunt u hier fijn wintersporten, in de zomer zijn dat buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken en klimmen. Trixipark is een kindvriendelijk vakantiepark in een bergachtige omgeving. U vindt hier bungalows van klein tot groter en het aanbod van voorzieningen is meer dan compleet, kenmerkend voor goed verzorgde vakantieparken in Duitsland.

Populair


De omgeving van de vakantieparken in Saksen

De deelstaat Saksen ligt in Oost Duitsland met als hoofdstad Dresden. Geografisch gezien ligt Saksen onder Berlijn. Het natuurlijke landschap kunt u omschrijven met bergen, bossen, heide, rivierdalen, heuvelachtig landschap met kleine historische stadjes. Dit klinkt goed als u graag rondkijkt in de omgeving van uw vakantiepark in Saksen en van gezellige buitenactiviteiten in de natuur houdt zoals wandelen, fietsen en mountainbiken. Ontdek de mooie plaatsen en steden zoals Dresden , dit wordt ook wel het Florence aan de Elbe genoemd vanwege de uitgebreide kunstcollecties in de stad.

In de Groene gewelven kunt u koninklijke schatten ontdekken zoals sieraden, uurwerken en porselein. In de stad zelf is het Zwingerpaleis en de Frauenkirche een belangrijke toeristische trekpleister. Leipzig biedt een compact stadscentrum en het is tegelijkertijd de Bachtstad, hier kunt u zijn graf bezoeken evenals het Bachmuseum. Ga hier lekker winkelen met de kids en proef de sfeer van de stad, het is een levendige stad, het is niet voor niets de stad van de Vrijheid. Liefhebbers van historie opgelet; Chemnitz was in de DDR de Karl Marx stad, een mooi voorbeeld van een industriele stad in Duitse stijl. U kunt natuurlijk ook de grote steden ontwijken en kiezen voor kleine stadjes als Annaberg Buchholz als Koningin van de mijnbouw, Bautzen met de vele toren die boven de Spree uitsteken, de zilverstad Freiberg met talloze zilverwinkeltjes, galeries en edelsmeden of Grimma aan de Mulde met talloze kastelen in de omgeving.

Wintersport in Saksen

Een skivakantie in het Ertsgebergte is misschien nog wat onbekend maar zeker een aanrader . U kunt hier heerlijk skiën, snowboarden, langlaufen en genieten in de sneeuw. Ontdek de kleinschalige skigebieden, ideaal voor een gezellige familievakantie vanaf de vakantieparken in Saksen. Namen van skigebieden zijn bijvoorbeeld Keilberg op 1244m, Fichelberg op 1215m, bij Oberwiesenthal, het sneeuwzekere Carlsfeld. De sfeer is gemoedelijk, de voorzieningen zijn goed verzorgd en de omstandigheden voor gezinnen en beginnende skisporters zijn heel plezierig. Op de vakantieparken in Saksen zult u maximaal genieten.


038-3330101