Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Umbrië

Wie wil genieten van het prachtige Italiaanse natuurlandschap in centraal Italië en maar weinig op heeft met het massatoerisme zoals je dat in andere delen van Italië tegenkomt, zit op de vakantieparken in Umbrië helemaal op z'n plek. Umbrië, ook wel 'het groene hart van Italië' genoemd, is nog relatief onontdekt en kenmerkt zich door een uitgestrekt groen natuurlandschap en eeuwenoude dorpjes en stadjes die je meer vertellen over het rijke verleden van de regio. Een prima plek dus voor hen die vooral tot rust willen komen tijdens de vakantie! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Umbrië
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Plaatsen in Umbrië

Vakantieparken in Umbrië

Umbrië ligt centraal in Italië en wordt omringd door Toscane in het westen, Marche in het oosten en Lazio in het zuiden. De vakantieparken in Umbrië liggen verspreid over de gehele provincie en bieden voor ieder wat wils. Van rustzoekers tot de actievere vakantieganger en van de liefhebber van cultuur en traditie tot ware zonaanbidders die vooral willen genieten van een zon-, 'zee-' en strandvakantie: alles is mogelijk en je vindt altijd wel een bungalowpark in Umbrië dat aansluit bij jou en je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Faciliteiten en accommodaties

Ondanks dat Umbrië minder toeristisch is dan overige regio's in Italië hoeft het je aan niets te ontbreken op de vakantieparken hier. Gratis WIFI? Op bijna alle vakantieparken standaard. Speelterreinen voor de kinderen en horecagelegenheden waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken? Praktisch elk bungalowpark in Umbrië beschikt er over.

Ook qua vakantiewoningen hebben de meeste bungalowparken in Umbrië een geruime keuze. Van kleine intieme vakantiehuisjes die prima geschikt zijn voor stelletjes of gezinnen met (jonge) kinderen tot ruime vakantievilla's waar je met de gehele familie of een groep vrienden in 1 vakantiewoning kunt verblijven.

Vakantie in Umbrië

Eerlijk is eerlijk: voor een feestvakantie trek je niet naar Umbrië. Overige vakantieregio's in Italië zijn daar meer geschikt voor. Waarom je dan wel voor de vakantieparken in Umbrië kiest? Voor de schitterende natuur bijvoorbeeld. De regio wordt niet voor niets het groene hart van Italië genoemd. Het glooiende landschap is schitterend om al fietsend en/of wandelend te verkennen. Onderweg kom je immense wijnvelden, olijfgaarden en stokoude dorpjes en steden tegen die verhalen vertellen van weleer. Een aantal van Italië's meest beroemde wijnen komen uit deze streek. Een wijnproeverij bezoeken is dan ook eigenlijk wel een must als je in Umbrië op een vakantiepark verblijft.

Een erg populair gebied in de regio is het Trasimeno meer. Het ligt iets te westen van Perugia en is het grootste Nationale Park van de in totaal 6 parken die er te vinden zijn in Umbrië. Langs het meer vind je de mooiste fiets- en wandelroutes die je langs plaatsen brengen als Città della Pieve, Paciano, Panicale en Piegaro. Vanaf de heuvels hier heb je een schitterend uitzicht over het meer. Vergeet dan ook vooral je fototoestel niet in je vakantiewoning als je dit meer besluit te bezoeken!

Umbrië kent een aantal grote steden die het bezoeken meer dan waard zijn. De hoofdstad van de regio, Perugia, is eeuwenoud en dat zie je terug in het historische centrum. Enkele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn in de stad zijn onder meer de Tempio van Sant'Angelo, het gotische stadhuis Palazzo dei Priori en de fontein Fontana Maggiore. Tevens vind je in de stad verwijzingen naar de Etrusken, een volk dat tussen de 7e en 5e eeuw voor Christus de eerste grote beschaving vormde op het Italiaanse schiereiland. Onder meer de Etruskische muren die de stad omringen stammen uit deze tijd.

Ook de overige steden in Umbrië als Assisi, Foligno, Gubbio, Spoleto, Terni, Orvieto en Narni puilen uit van de oude gebouwen en andere (historische) bezienswaardigheden. Zo is Assisi bijvoorbeeld een bekend bedevaartsoord, staat de "kerstboom van Gubbio" (die ieder jaar opnieuw ontstoken wordt op 7 december) in het Guinness Book of Records en is het geografische middelpunt van Italië precies op de Romeinse brug Ponte Cardona in Narni te vinden.