Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark op Sardinië

Wie naar de vakantieparken op Sardinië trekt ontdekt 'het andere Italië'. Want alhoewel het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee (alleen Sicilië is groter) onder Italië valt, merk je al gauw dat het eiland door de eeuwen heen invloeden van buitenaf heeft gehad. Sardegna - zoals de Italianen Sardinië noemen - is daarmee een ideale vakantiebestemming voor hen die het vasteland van Italië inmiddels wel gezien hebben. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark op Sardinië
1 Vakantieparken
1 Vakantieparken
Plaatsen in Sardinië

Vakantieparken op Sardinië

De vakantieparken op Sardinië liggen verspreid over het gehele eiland, maar wel vrijwel allemaal in de buurt van de kustlijn. Dankzij het subtropische mediterrane klimaat zijn de zomers warm en de winters mild. Het is dan ook niet gek dat de bungalowparken op Sardinië het gehele jaar door goed bezocht worden. Elk seizoen biedt weer wat anders en daarom is Sardinië voor elk type vakantieganger wel geschikt. Van zonaanbidders die vooral willen genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie op de vakantieparken tot liefhebbers van rust, stilte en natuur.

Faciliteiten en accommodaties

Vakantieparken vind je op Sardinië in tal van verschillende soorten en formaten. Van kleine intieme bungalowparken tot massale complexen waar het je qua faciliteiten aan niets ontbreekt. Sardinië is een geliefde bestemming onder gezinnen met (jonge) kinderen en zodoende zijn veel vakantieparken op het eiland zeer kindvriendelijk. Er zijn diverse speelterreinen, sportvelden en een (buiten)zwembad aanwezig en veelal hebben de meeste bungalowparken in het hoogseizoen een speciaal animatieprogramma voor de jongste vakantiegangers.

De fiets is een prima vervoersmiddel op Sardinië en een aantal vakantieparken speelt hier slim op in door over een eigen fietsverhuurservice te beschikken. Je kunt er normale fietsen huren, maar vaak ook mountainbikes en elektrische fietsen. Ideaal als je het Nationaal Park Gennargentu en Golf van Orosei per fiets wilt gaan verkennen.

Eten en drinken vormt een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur en daarom is het niet vreemd dat je op de meeste vakantieparken op Sardinië terecht kunt bij een horecagelegenheid op het park zelf. Fijn als je na een dag zon-zee-strand of door de bergen struinen zelf weinig zin meer hebt om te koken natuurlijk!

Vakantie op Sardinië

Je vakantie op Sardinië maak je zo actief of rustig als je zelf wilt. Lekker luieren op het strand en af en toe een verfrissende duik nemen in het kraakheldere water rondom één van de ontelbare baaitjes die je op het eiland treft? Helemaal goed! Liever actief zijn op het water en watersportactiviteiten beoefenen zoals duiken, snorkelen, varen, zeilen of parasailen? Ook dat behoort gewoon tot de mogelijkheden. Liefhebber van de natuur en kom je vooral voor je rust naar de vakantieparken op Sardinië? Dan zijn er genoeg plekjes in de mooie natuur te vinden waar je geen medemens tegen zult komen. Juist wel op zoek naar gezelligheid en mensen? Bezoek dan vooral steden en dorpen als Cagliari, Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. Allen puilen ze uit van de bijzondere gebouwen, verwijzingen naar vervlogen tijden en gezellige restaurants, barretjes en café's waar je kunt genieten van het goede Italiaanse leven.

Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters zijn de druipsteengrotten ten westen van de stad Alghero. De Grotta di Nettuno liggen ongeveer een meter boven zeeniveau aan de voet van een 110 meter hoge klif. De grotten zijn alleen bij een rustige zee te bewonderen en je bereikt ze per boot of via een pad met 654 treden langs de steile rots Escala del Cabirol. Een flinke klim, maar absoluut de moeite waard.

Een andere verschijning die typerend is voor Sardinië zijn de zogenaamde Nuraghi. Dit zijn torens van steen die droog op elkaar gestapeld werden. Ze zijn in de bronstijd gebouwd door het Nuraghevolk en behoren vandaag de dag tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland. De bekendste Nuraghi die je momenteel nog kunt bewonderen op Sardinië zijn die van Su Nuraxi in Barumini (deze archeologische opgraving staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO), de Nuraghe Losa bij Abbasanta, de Sa Corona Arrubiu en de Santu Antine te Torralba en Palmavera bij Alghero. Erg bijzonder voor Sardinië dus en daarmee een must-see tijdens je verblijf op de vakantieparken hier natuurlijk!