Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Apulië

Puglia, bij ons beter bekend als Apulië, vormt de hak van de welbekende laars van Italië. Al sinds mensenheugenis zijn de vakantieparken in Apulië geliefd onder liefhebbers van zon-, zee- en strandvakanties. Met een directe ligging aan de schitterende Adriatische Zee zit je helemaal op je plek op de vakantieparken in Puglia als je op zoek bent naar zon, de zoute zee en de heerlijke Italiaanse keuken tijdens je vakantie! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Apulië
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in Apulië

Het zal je vast niet verbazen dat praktisch alle vakantieparken in Apulië direct aan (of vlakbij) het kraakheldere water van de Adriatische Zee zijn gesitueerd. Ver moeten lopen om een verfrissende duik te nemen is er dan ook niet bij als je voor een bungalowpark in Puglia kiest. Toch trek je niet alleen maar voor een zon-, zee- en strandvakantie naar Apulië. Er is in de regio nog veel meer te doen en te beleven tijdens je vakantie op de vakantieparken in Apulië!

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Puglia bieden voor ieder wat wils. Ga je bijvoorbeeld met de kinderen naar het zuiden van Italië? Dan zijn er voldoende bungalowparken in Apulië te vinden die ingesteld zijn op een bezoek van de kleinste vakantiegangers. Meerdere speelterreinen en een (buiten)zwembad staan er te wachten en voor paps en mams zijn er veelal diverse horecagelegenheden waar ze een verfrissend drankje kunnen doen terwijl de kinderen zich helemaal uitleven. Met een grote groep naar Apulië? Ook dan vind je wel vakantieparken die accommodaties beschikbaar hebben die ruimte bieden aan grote(re) groepen.

Vakantie in Puglia

Eerlijk is eerlijk: de meeste vakantiegangers trekken naar de bungalowparken in Puglia om te genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. Logisch, want in het hoogseizoen schommelen de dagelijkse temperaturen tussen de 25° C en 30° C en het zeewater is met zo'n 24 à 25° C bijzonder aangenaam om in te vertoeven. Voor een frisse duik, maar ook om bijvoorbeeld te (wind)surfen, zeilen, duiken, snorkelen en jetskiën. Zomaar wat van de watersportmogelijkheden die je aantreft in Apulië.

Apulië is relatief vlak. Alleen het gebied in het noorden rondom Gargano is bergachtig. Dit zorgt ervoor dat de regio prima al fietsend en/of wandelend is te verkennen. Een aantal vakantieparken in Apulië speelt hier slim op in door een fietsverhuurservice aan te bieden. Je kunt er gewone fietsen huren, maar ook elektrische fietsen en mountainbikes. Deze laatst genoemde categorie fietsen komt prima tot zijn recht in het gebied rondom schiereiland Gargano en het prachtige Nationaal Park Alta Murgia. Hier kun je naast mountainbiken en hiken diverse rotswoningen bewonderen die je meer vertellen over de lange historie van het natuurgebied.

Puglia kent een aantal grote steden. De grootste is de hoofdstad van de provincie, Bari. Direct gelegen aan de kust vormt de stad een belangrijk centrum voor handel. Er varen diverse veerdiensten vanuit Bari naar onder meer Durrës in Albanië en Dubrovnik in Kroatië. Prachtig om aan het water het komen en gaan van luxe jachten en immense cruiseschepen te aanschouwen. In het historische centrum leer je meer over de lange historie van de stad. Er zijn talloze kerken, pleinen en een kasteel te bewonderen.

De andere grote stad in Apulië is Lecce en liefhebbers van kunst mogen deze stad eigenlijk niet overslaan tijdens hun verblijf op de vakantieparken in Apulië. Lecce, ook wel het barokke Florence genoemd, puilt uit van de bijzondere gebouwen en staat bekend als één van de belangrijkste baroksteden van de wereld. Bezoek onder meer Santa Croce, het Piazza del Duomo en het Romeins theater uit de 2de eeuw als je de stad met een bezoek vereert.

Het gebied rondom schiereiland Gargano staat bekend als toeristische trekpleister. Hier vind je talloze gezellige badplaatsen die bruisen tot in de late uurtjes. Vieste, Peschici en Mattinata bieden plezier voor eenieder en zijn allen het bezoeken waard tijdens je vakantie op de bungalowparken in Apulië!