Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren, ook wel bekend als Mecklenburg-Voorpommeren of op z'n Duits Mecklenburg-Vorpommern, is één van de meest geliefde vakantieregio's in Duitsland. Niet gek ook, want met de ligging aan de Oostzee en de vele meren die je in het merengebied vindt kun je een uitstekende zon-, zee- en strandvakantie houden zonder de bijzonder warme temperaturen die zo kenmerkend zijn voor zuidelijker gelegen landen als Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. De vakantieparken in Mecklenburg zijn dan ook vooral in de zomermaanden goed bevolkt en dat is wel typisch, want Mecklenburg-Voor-Pommeren zelf staat te boek als de dunst bevolkte regio van Duitsland! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Mecklenburg-Voor-Pommeren
1 Vakantieparken
Plaatsen in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Vakantieparken in Mecklenburg-Voor-Pommeren

De deelstaat zelf is behoorlijk uitgestrekt en zodoende liggen de vakantieparken in Mecklenburg-Voor-Pommeren verspreid over de gehele regio. Van het uiterste westen nabij Hamburg tot het uiterste oosten op de grens met buurland Polen. Kenmerkend voor de regio zijn de vele meren die je in Mecklenburg vindt. Het zijn er meer dan 2000 en daarmee is het merengebied het grootste merengebied van Europa. Met recht een regio dus waar je een perfecte zon-, 'zee-, en strandvakantie kunt houden vanaf de vakantieparken hier. Veel van de bungalowparken in Mecklenburg zijn namelijk aan (of nabij) één van de duizenden meren gelegen en aangezien bij veel meren de oevers geleidelijk aflopen is de regio uiterst geschikt om met kinderen op vakantie te gaan.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Mecklenburg-Voorpommeren zijn net zo veelzijdig als de regio zelf. Je vindt er bijvoorbeeld kindvriendelijke vakantieparken met diverse speeltuinen, zwembaden en animatieprogramma's, maar ook bungalowparken die in het teken staan van beauty en wellness waar je je heerlijk in de watten kunt laten leggen tijdens je vakantie. Diverse vakantieparken in Mecklenburg bevinden zich in de nabijheid van de zee waarbij diverse bruisende badplaatsen op een steenworp afstand zijn gesitueerd. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zit het hier vol met mensen en kun je tot in de late uurtjes feesten in de vele bars en café's die je hier vindt. Wat dat betreft is er voor ieder wel wat wils te vinden in het oosten van Duitsland en is er dus altijd wel een vakantiepark in Mecklenburg te vinden die aansluit bij hetgeen jij zoekt in het ideale vakantiepark voor je welverdiende vakantie!

Vakantie in Mecklenburg-Voorpommeren

Als je als regio bekend staat als 'Duitsland's grootste badkuip', dan is er natuurlijk veel te doen rondom water tijdens je verblijf op de vakantieparken in Mecklenburg-Voor-Pommeren. Natuurlijk kun je lekker lui luieren op één van de vele strandjes en een plons nemen als het te warm wordt, maar de échte waterratten gaan natuurlijk duiken, zeilen, surfen, jetski varen of parasailen. De opties zijn eindeloos en nooit ver weg van de bungalowparken in Mecklenburg-Voorpommeren.

De deelstaat is echter meer dan alleen maar een toeristisch oord voor waterliefhebbers. Door de eeuwen heen wisten rijke kooplieden de schoonheid van de omgeving al te waarderen en dat ontaardde in een bovengemiddelde welvaart in de regio. Dit zie je onder meer terug in de diverse historische bouwwerken die je in de deelstaat vindt. Het bekendste bouwwerk is misschien wel het kasteel van Schwerin. Het staat op een eiland in de Schwerin See en werd gebouwd in de 14e eeuw.

Een ander imposant bouwwerk vind je op het eiland Rügen in de plaats Prora. Hier werd in opdracht van Adolf Hitler een gigantisch hotel gebouwd waar vakantiegangers uit de arbeidersklasse konden ontspannen. Het omstreden nazi-bouwwerk werd echter nooit afgerond vanwege het uitbreken van de oorlog. Vandaag de dag is het een herdenkingsmonument, al zijn er wel plannen om er alsnog het wellness-oord van te maken dat Hitler ooit in gedachten had. Erg indrukwekkend om te bezoeken tijdens je vakantie op de vakantieparken in Mecklenburg.

Nog meer indrukwekkende ervaringen opdoen tijdens je vakantie in Mecklenburg-Voor-Pommeren? Overweeg dan vooral om Hamburg en/of Berlijn te bezoeken vanaf je vakantiepark. In de meeste gevallen liggen beide steden op slechts enkele uren rijden vanaf de bungalowparken in Mecklenburg-Voorpommeren en zijn daarmee prima geschikt als dagtrip.