Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Oost-Vlaanderen

Wie een beetje opgelet heeft op school (of weleens in België is geweest) weet wel dat België grofweg verdeeld is in 2 delen: het noordelijke en het zuidelijke deel. Het noordelijke deel wat beter bekend staat als Vlaanderen is Nederlandstalig en daarmee een geliefde regio om op vakantie te gaan onder Nederlanders. Je kunt er tenslotte in je eigen taal uit de voeten en met tal van vakantieparken op interessante plekken (de Belgische kust, Antwerpen en Vlaams-Brabant en Limburg) is het een fijne plek om te vertoeven tijdens de vakantie. Niet gek dan ook dat de meeste vakantieparken in Vlaanderen het gehele jaar door bezoekers mogen verwelkomen. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Oost-Vlaanderen
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in Vlaanderen

Het zal geen verrassing voor je zijn dat de vakantieparken in Vlaanderen zich uitstrekken van het uiterste westen (de Belgische kustlijn) tot het uiterste oosten van het land (waar de Nederlandse provincie Limburg de natuurlijk scheidingslijn vormt). Je kunt dan ook werkelijk alle kanten op als je voor een vakantiepark in dit deel van België kiest. Genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie? Kijk dan uit naar bungalowparken aan de Belgische kustlijn. Liefhebber van de grote stad. Antwerpen puilt werkelijk uit van de bijzondere bezienswaardigheden. Toch liever genieten van rust en de natuur? Er zijn diverse vakantieparken in Vlaanderen die op een steenworp afstand liggen van de Vlaamse Ardennen waar je uren kunt wandelen of fietsen in een bosrijke omgeving zonder een medemens tegen te komen. Wat dat betreft heeft Vlaanderen het als regio allemaal en vind je dus altijd wel een vakantiepark dat aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Faciliteiten en accommodaties

In een uitgestrekt gebied als Vlaanderen is het logisch dat je tal van verschillende vakantieparken zult vinden. Van kindvriendelijke bungalowparken met (buiten)zwembaden, speelterreinen en animatieprogramma's tot luxe vakantieparken die helemaal in het teken staan van beauty en wellness. Je kunt het wat dat betreft zo gek maken als je zelf wilt en altijd wel een vakantiewoning betrekken waar je je helemaal thuis voelt tijdens de vakantie.

Vakantie in Vlaanderen

Er zijn een flink aantal voordelen te benoemen van een vakantie op een vakantiepark in Vlaanderen. De eerste is overduidelijk: minimale reistijd vanaf je woonplaats in Nederland. Zelfs vanuit Eemshaven in het uiterste puntje van Groningen is het slechts een paar uur rijden naar de meeste vakantieparken in Vlaanderen. Geen gedoe dus met lange wachttijden op vliegvelden of urenlang in de file staan op een overvolle snelweg als je voor een bungalowpark in Vlaanderen kiest.

Een ander groot voordeel is de voertaal. In vrijwel alle gevallen kun je in Vlaanderen prima met Nederlands uit de voeten. Zelfs als je een dagje het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besluit te bezoeken kun je gewoon in het Nederlands communiceren met de lokale bevolking. Ideaal dus als je zelf niet goed thuis bent in het Engels of Frans!

Tevens zijn de afstanden in België relatief klein. Een ritje vanaf Oostende (badplaats in West-Vlaanderen) naar Maastricht duurt slechts 2,5 uur. Een vakantiepark in Vlaanderen betekent dus automatisch dé ideale uitvalsbasis voor tal van uitstapjes. En bezienswaardigheden zijn er wat dat betreft genoeg. Uiteraard is Antwerpen met zijn historische binnenstad het bezoeken meer dan waard, maar dit geldt ook voor Belgische steden als Leuven, Mechelen, Gent, Hasselt, Genk en natuurlijk Brussel. Allemaal zijn ze in een mum van tijd te bereiken vanaf de vakantieparken in Vlaanderen en zodoende eigenlijk niet over te slaan als je voor een vakantie in dit deel van België kiest.

Toch een stapje in een hele andere wereld zetten tijdens je verblijf op een bungalowpark in Vlaanderen? Trek dan richting het zuiden en ontdek Wallonië, het zuidelijke deel van België. Dit gedeelte is Franstalig en vormt werkelijk een compleet andere wereld. De Belgische Ardennen vormt een regio in het zuiden van België die mateloos populair is onder vakantiegangers, maar ook hier vind je weer steden die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Luik (Liège), Charleroi, Namen, Aarlen en Bergen staan bol van de historische gebouwen en zijn daarmee zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op de vakantieparken in Vlaanderen!