Chat with us, powered by LiveChat
belgie-2

De Ardennen ontdekken in
Belgie

belgie-1

Culturele hoogtepunten van
Belgie

nederland-3

Uitwaaien aan de kust van
Belgie

Namur vakantieparken ( 2 resultaten)
8,0
Vakantiepark Vallée Les Etoiles namur
Vallée Les Etoiles


Vakantiepark bungalowpark Les Etoiles is gelegen boven de rivier de Maas, in de Belgische Ardennen. ...
5,0
Vakantiepark Les Gaux namur
Les Gaux


Het vakantiepark Les Gaux ligt zeer rustig en in een prachtig natuurgebied met bossen en rotsformati...


Vakantieparken in Namur

De vakantieparken in Namur staan op de mooiste plekjes in België, Namen is de nederlandse versie van Namur dus deze gebruik ik verder. De provincie Namen staat bekend als het Land van de Valleien. De natuur speelt een belangrijke rol in dit vakantiegebied, naast de schoonheid van het landschap zult u hier vele gezellige, sportieve en uitdagende buitenactiviteiten aantreffen. In de steden Namen en Dinant vindt u indrukwekkende citadellen, de natuurlijke grotten zijn een belangrijke toeristische trekpleister en de abdijen zijn ook zeer populair bij de toeristen. Kortom, er valt van alles te beleven tijdens een vakantie in België.

Namen

De stad Namen is nauw verbonden met de Maas. Deze rivier geeft de stad een eigen sfeer, het fungeert uitstekend als een orientatiepunt en rustpunt in de stad. In de jaren van strijd was het samen met de grote citadel een belangrijke plek voor de verdediging van de stad. De citadel is nu een toeristisch monument waar wandelroutes beginnen, er loopt een toeristisch treintje naartoe en er worden diverse evenementen georganiseerd. Op de Maas kunt u mooie boottochten maken en de ‘pendelbootjes’ vervoeren de toeristen van de ene naar de andere kant van de Maas, nostalgischer kan het niet. Ontdek het belangrijke museum van de stad waar u de werken van de plaatselijke grafische kunstenaar Felicien Rops kunt bewonderen inclusief wat schilderijen. De kathedraal met kerkschatten vindt u bij het muse Diocesain. De kerkschatten van Aubain vormen een bijzondere collectie. Rue de Fer is een belangrijke winkelstraat, het winkelaanbod is gezellig en gevarieerd. Als u dan toch in de stad bent, kiest u dan een gezellig restaurant uit voor een kennismaking met de Belgische sfeer en keuken.

De omgeving van Namen

Van een vakantie in België kunt u op vele manieren genieten. Wat u waarschijnlijk overal zult tegen komen is de gemoedelijke gastvrijheid van de Belgen, misschien komt het door de ‘zachte G’ maar de mensen voelen zich snel thuis. Als u van grote stukken taart houdt als dessert, zit u helemaal goed! Om u een beetje een idee te geven wat u al of niet kunt doen en bezoeken, volgen hier tot slot nog een paar van de vele voorbeelden. Liefhebbers van natuur en watersport zullen zeker plezier beleven aan een bezoek aan de stuwmeren van Eau d’Heure. Zo kunt u mooie tuinen bezoeken met invloeden van Franse tuinarchitectuur zoals bij de Tuinen van Annevoie. De diverse fonteinen worden gevoed door aangelegde bronnen.

De tuinen met het kasteel liggen precies tussen Namen en Dinant. Deze twee steden zijn zeker een aanrader als u een interessante stadswandeling wilt maken. De Abdij van Floreffe uit de 12e eeuw is een van de abdijen die opengesteld zijn voor bezoekers, vaak met een kruidentuin of bierbrouwerij. De vakantieparken in Namen ontvangen u met open deuren voor een fantastisch vakantieverblijf.


038-3330101