Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Bourgogne-Franche-Comté

Glooiende landschappen met groene druivenplanten zover het oog reikt. Bourgogne, of op zijn Nederlands Bourgondië genoemd, is voornamelijk bekend vanwege de vele wijngaarden. Het ooit machtige hertogdom is een luilekkerland voor echte levensgenieters. Dankzij de geografische ligging heeft Bourgondië veel te bieden: het beste Charolais rundvlees, luxe maïskip uit Bresse, riviervis, slakken en natuurlijk geweldige wijnen. Maar het gebied heeft meer te bieden dan alleen een goede keuken. Vakantieparken in Bourgogne liggen altijd in de buurt van kastelen of kloosters, rivieren, meren en steden om door te flaneren of te winkelen. Behalve de vele wijngaarden is er genoeg natuur en cultuur voor een heerlijke vakantie en vervelen doe je je dus geen seconde op de bungalowparken in Bourgogne! Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Bourgogne-Franche-Comté
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Bungalowparken in Bourgogne

Bourgogne is sinds 2016, toen verschillende provincies werden samengevoegd, een vrij grote provincie met bijna 3 miljoen inwoners. De provincie ligt enigszins in het midden van Frankrijk en grenst in het oosten aan Zwitserland. De provincie heeft vele rivieren, waaronder de Seine, die in een kleine vallei ten noorden van Dijon ontspringt en de Loire die een deel van de zuidwestelijke provinciegrens afbakent. Bourgogne is een belangrijke wijnstreek, beroemd vanwege de rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral pinot noir en chardonnay. Bourgogne heeft een lange geschiedenis als hertogdom en koninkrijk en is een machtscentrum van betekenis geweest. De vele kastelen, weelderige architectuur en kunst zijn een afspiegeling van de rijkdom van vroeger. Geheel in stijl heeft Bourgogne dan ook geen massale vakantieparken; hier huur je een eigen vakantiehuis!

Faciliteiten en accommodaties

In Bourgogne zul je vooral cottages en gîtes vinden op de vakantieparken; authentieke vakantiehuisjes. In het westen van de provincie, in de buurt van Nevers en het natuurpark Parc Regional du Morvan zijn een aantal vakantieparken te vinden. Deze bestaan meestal uit vrijstaande huizen met een simpele, maar moderne inrichting. Ook zijn er bungalowparken aan de oostkant (richting Zwitserland), waaronder enkele met vakantiewoningen met een Scandinavische uitstraling. Zowel de vakantiewoningen in het westen als het oosten van Bourgogne zijn omgeven door heuvelachtige en een bosrijke natuur met kleinere en grotere meren in de omgeving.

Vakantie in Bourgogne

Kunst- en architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in steden als Dijon, Nevers, Beaune, Mâcon en Auxerre. In provinciehoofdstad Dijon vind je het Museum voor Schone Kunsten in het Paleis van de hertogen van Bourgogne. Het stadje Beaune is het wijncentrum van de Bourgogne, vooral in november als het wereldberoemde wijnfeest wordt gehouden en wijn geveild wordt voor het goede doel. Behalve door de wijn is de stad ook bekend door het Hôtel Dieu, een voormalig ziekenhuis voor armen. Het gebouw met Vlaams-Bourgondische bouwstijl stamt uit de vijftiende eeuw en is nu in gebruik als museum. Een rit tussen de oneindige wijnvelden op de route van Dijon naar Beaune is aan te bevelen als je op een vakantiepark in Bourgogne verblijft.

In het zuiden kun je met gemak een schitterende kastelenroute samenstellen. Grote kastelen zoals Château de Tanlay, Château Ancy-le-Franc en Château de Cormatin laten zien hoe rijk de Bourgondische adel was. Bezoek de grote kloostercomplexen Abbaye de Fontenay en Abbaye de Pontigny, of het middeleeuwse Château de la Rochepot waar het dak een kunstwerk op zich is. Benieuwd hoe ze dat nou bouwden in de middeleeuwen? In Guédelon wordt op geheel ambachtelijke wijze een kasteel gebouwd. Stenen worden er met paard en wagen uit een groeve gehaald en handmatig bewerkt, het hout wordt zelf gekapt en de medewerkers lopen in middeleeuwse kleding rond. Chantier Médiéval de Guédelon zal pas rond 2022 af zijn.

Of je vanaf je vakantiehuisje nu een wijnroute wil volgen of over de oevers van de Loire wil fietsen; het landschap van Bourgogne zal niet snel vervelen. De regio beschikt in totaal over ruim 1.100 kilometer aan kanalen en rivieren en daarmee is Bourgogne een prima bestemming voor watersporters en sportvissers. De provincie heeft grote bosrijke gebieden en heuvelachtige landschappen. Het ongerepte Parc Régional du Morvan is met diepe bossen, grote meren en fiets- en wandelroutes een must voor liefhebbers van natuurschoon en actieve buitensporten.