Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark aan zee in België

Net als in Nederland is het in de zomermaanden flink genieten aan de kust in België. Alle vakantieparken aan de Belgische kust liggen in de provincie West-Vlaanderen. Je kunt er dus in veel gevallen gewoon lekker in het Nederlands je hapje, drankje en strandstoel bestellen. De meest bekende badplaatsen aan de Belgische kust zijn Knokke-Heist, Oostende en Blankenberge. Logisch dat veel vakantieparken aan de Belgische kust in (of rondom) deze plaatsen zijn gesitueerd. Een vakantie aan de kustlijn van België staat natuurlijk in het teken van zon, zee en strand, maar ook voor de liefhebber van kunst, cultuur en historie is er in de regio voldoende te beleven. Steden als Brugge, Gent en Roeselare zijn namelijk in no-time te bereiken vanaf de vakantieparken aan de Belgische kust en zo kun je mooi een echte strandvakantie afwisselen met een dagje cityhoppen.
Genieten op een vakantiepark aan zee in België
4 Vakantieparken

Vakantieparken aan de Belgische kust

In tegenstelling tot de kustlijn van Nederland is de Belgische kuststrook relatief klein: slechts 70 kilometer aan strand ligt er op je te wachten als je voor een vakantiepark in deze regio kiest. Dat wilt niet zeggen dat het niet heerlijk toeven is aan de Belgische kust in de zomermaanden. Je ervaart hier het échte zon-, zee- en strandgevoel. De badplaatsen bruisen en bieden vertier tot in de late uurtjes. De vakantieparken aan de Belgische kust vormen daarbij de ideale uitvalsbasis. De afstanden zijn klein en zodoende zit je in een mum van tijd in één van de gezellige badplaatsen aan de kust. Wie niet met de auto op pad wilt kan gebruik maken van de tram die tussen alle badplaatsen rijdt. De tram rijdt rijdt de hele dag tussen De Panne (meest zuidelijke badplaats aan de Belgische kust) en Knokke (de meest noordelijke badplaats). Ideaal dus als je iedere dag een andere badplaats wilt bezoeken vanaf je vakantiepark aan de Belgische kuststrook!

Accommodaties en faciliteiten

Het is logisch dat veel vakantieparken aan de Belgische kust over ruime buitenfaciliteiten beschikken. In de warme zomermaanden speelt het leven zich hier tenslotte buiten af, al wilt dat niet zeggen dat de accommodatie zelf niet over alle luxe beschikt die je je maar wenst. Daarbij kun je kiezen uit vakantieparken met het thema Wellness & Beauty waarbij veel accommodaties zijn ingericht rondom dit thema (denk aan een privé sauna in je vakantiewoning of zelfs een hot-tub) of juist wat eenvoudigere vakantiewoningen waarbij de vakantiehuisjes lekker basic zijn.

De Belgische kust is tevens erg geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen en daarom is het ook niet vreemd dat veel vakantieparken aan de Belgische kust kindvriendelijk zijn. Er is in veel gevallen een buitenzwembad aanwezig en diverse speelterreinen waar ze lekker kunnen ravotten. In de zomermaanden hebben veel bungalowparken tevens een animatieprogramma voor de kinderen.

Vakantie aan de Vlaamse Kust

Uiteraard staat je verblijf op de vakantieparken aan de Belgische kust in het teken van zon, zee en strand en genieten van het goede leven. De badplaatsen bieden vertier van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, ongeacht of je nu een echt feestbeest bent of gewoon lekker wilt genieten van een hapje en een drankje.

Je hoeft je echter niet alleen te beperken tot een zon-, zee- en strandvakantie als je op een vakantiepark aan de Belgische kust verblijft. Brugge ligt bijvoorbeeld op een steenworp afstand van de meeste bungalowparken aan de Vlaamse kust en biedt als één van de oudste Europese steden tal van bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Ditzelfde geldt voor Gent. Deze Belgische stad ligt dan wel niet meer in West-Vlaanderen, maar is tevens prima te bereiken met de auto of het openbaar vervoer vanaf de vakantieparken aan de Belgische kust. Noemenswaardig zijn onder meer de drie torens (de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal), kasteel het Gravensteen en het oud Postkantoor. Een dagje door de historische binnenstad slenteren is dan ook een welkome aanvulling na al die lange dagen op de stranden aan de Belgische kustlij