Chat with us, powered by LiveChat
hongarije-1

Puur genieten aan het Balatonmeer in
Hongarije

hongarije-2

Cultureel en culinair genieten in
Hongarije

hongarije-3

Beleef de schitterende natuur van
Hongarije

In Komárom-Esztergom hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Komárom-Esztergom

Ontdek de vakantie in Hongarije op en bij de vakantieparken in Komárom Esztergom. Zowel het natuurlijke als culturele landschap staat boordevol mooie plekjes, monumenten, planten en dieren. Esztergom en Komárom begonnen in de 10e en 11e eeuw als twee aparte plaatsen, door de jaren heen is het nu sinds 1992 Komárom Esztergom. Een van de natuurlijke schatten zijn de Gerecseheuvels midden in het vakantiegebied. Wandelen en fietsen in dit deel van Hongarije is een plezierige vakantie ervaring. We laten u graag kennis maken met demooie steden.

Populair


Populaire regio’s & streken

Hongarije
Hongarije

Esztergom

De stad Esztergom is een stad in Noord Hongarije. Het is een van de oudste steden van Hongarije en het was ooit de bisschoppelijke hoofdstad. De Dom is een bijzonder historisch monument in Esztergom, met een unieke koepel, de 24 zuilen en het unieke altaar van Ferrucci uit 1519. U kunt hier het Museum voor christelijke kunst bezoeken, heel interessant. Mooie plaatsen in de stad zijn de Burchtheuvel of het Koninklijk paleis. Hier heeft zich van alles afgespeeld. De fresco’s zijn nog steeds heel indrukwekkend, deze mag u eigenlijk niet missen. Andere toeristische toppers zijn het Szechenyiplein met het raadhuis en de huizen in barok stijl in het oude deel van de stad.

Komárom

In Komárom ligt een belangrijke Donauhaven, waar internationale binnenschapen komen laden en lossen. De Komárombrug over de Donau vormt de grens tussen Slowakije en Hongarije. Bezoek het Marine museum in deze stad, zo krijgt u een beeld van dit deel van de hongaarse geschiedenis. De drie forten in Komárom kunt u ook bezoeken, de oudste is het Sterfort , de andere forten vindt u bij Igmand en Monostor. In het laatst genoemde fort is het Klapka museum gehuisvest en u kunt het fort bekijken. U vindt hier ook het museum voor Romaanse beeldhouwkunst. Ook in dit vakantiegebied vindt u thermale waterbronnen. U kunt het openluchtbad in de stad bezoeken met thermaal water. Er valt van alles te beleven in de omgeving van de vakantieparken in Komárom Esztergom.

Tata

De stad Tata ligt in het door u gekozen vakantiegebied niet ver van het Őregto-meer. De plaats Tata heeft een naamsbekendheid opgebouwd vanwege de mooie meren, natuurlijke bronnen en historische monumenten in de stad. Om met de laatste te beginnen, ontdekt de barokke kerk met twee torens in de stad. Het meer wordt gevoedt door de warmwaterbronnen en de temperatuur van het water stijgt nog steeds langzaam. De stad Tata ligt aan twee meren namelijk het Csekemeer met de Engelse tuin vlakbij en het Őregto-meer. De omstandigheden voor watersport, zwemmen en zonnenbaden zijn heel plezierig mede dankzij het warme en schone water. Een vakantie in Hongarije is altijd weer anders en altijd een succes.


038-3330101