Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Zon, zee en strand aan de Costa Brava

Zon, zee en strand aan de Costa Brava

Hou je van zon, hou je van het strand en af en toe afkoelen in het heerlijke zeewater? Ik wel! Waarom ben ik dan nooit op vakantie naar de Costa Brava gegaan? Barcelona lijkt me een schitterende stad, oké het ligt officieel niet aan de Costa Brava, maar het is wel een fantastisch uitstapje als je hier bent. De stad van Gaudi, de Sagrada Familia, Marineland en natuurlijk van FC Barcelona. Nee, dit is niet de reden dat ik nooit naar deze noordelijkste regio in Spanje op vakantie ben gegaan. De stranden leken me altijd prachtig, maar de rijen hoogbouw, vol hotels en appartementen, vind ik foeilelijk en dan die verhalen van de busreizen naar Lloret da Mar en Blanes, dat leek mij toch echt niets. Tot ik onlangs een leuke aanbieding voor een weekje naar de zon voorbij zag komen. Een weekje in een appartement aan de Costa Brava, in Tossa de Mar om precies te zijn. Tijd om mijn vooroordelen opzij te zetten en op ontdekkingreis te gaan.

Water en actief… yes… Watersport!

Costa Brava betekent letterlijk ruige kust, dat leek mij ideaal voor de actieve vakantieganger en ik had dan ook al vooraf een duikschool in Tossa de Mar opgezocht. Een klein stadje, maar toch keuze genoeg om te duiken, een aantal duikscholen en allerlei prachtige duiklocaties… een dag in de onderwaterwereld is succes gegarandeerd. Het was even geleden dat ik gedoken had, maar ik moet zeggen, het is echt een ideale plek om de vaardigheden weer wat op te schroeven. Wat mij heel erg aansprak aan deze badplaats waren de 2 mooie zandstranden, want waar water is, is zomerpret. Ik ben dol op zwemmen en ook watersport. Hoewel het ook hier wel druk is in de zomer was er toch ruimte genoeg om lekker in het water te dobberen. Een supersnel ritje op de gele bananenboot (ja onder luid gegil van de opvarenden en met de onherroepelijke plons aan het einde). Mag het ontbreken aan een zonvakantie? Die keuze laat ik aan jullie.

Wat is nou de echte Spaanse cultuur?

Waar veel toeristen komen wordt ook veel rekening gehouden met hun wensen en smaken, zelfs als het ten koste gaat van de eigen specialiteiten en cultuur. Inkomsten zijn immers zo belangrijk. Overal rijzen pizzeria’s de grond uit en het hoeft je niet te verbazen als er een keer een chinees op de hoek van de straat zit. Ook in Spanje gebeurt dit natuurlijk, hoewel hier worden ook vaak de toeristische toppers uit de Spaanse keuken geserveerd: paella, tapas en tortilla’s en natuurlijk een lekker stukje chorizo. Toch wel een beetje Spaans. Het leuke aan Tossa de Mar is dat je hier ook het authentieke Spanje kunt ontdekken. Geen rijen hoogbouw, maar juist een historisch centrum en natuurlijk de prachtige burcht op de punt van de baai. Beide trekpleisters om dit stadje te bezoeken. Ik heb gelezen dat een tapasbar waar de meeste servetten op de grond liggen de beste moet zijn. Tapas del Mar staat hoog aangeschreven, tijd om op zoek te gaan, want waar de Spanjaarden zelf heen gaan, moet het eten wel authentiek zijn.

Al deze dingen waren voor mij doorslaggevend om de Costa Brava toch eens te proberen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik aangenaam verrast ben. Ja het best wel druk met vakantiegangers, maar het was gezellig, levendig, bruisend! Met van alles te zien en te doen vraag ik me nu af, waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stem(men), gem. 5.00 van 5) sterren
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Andalusië Andalusië
  • Andalusië was mijn eerste bezoek aan Spanje, eigenlijk min of meer toevallig want we zouden er heen gaan met een groep vrienden voor een zwemwedstrijd in Cadiz. Door werk konden we niet allemaal samen reizen, dus vloog ik met één van de andere meiden een paar dagen eerder al naar Malaga.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Village Club Bonavista de Bonmont
Village Club Bonavista de Bonmont


Met aan de ene kant de glinsterende Middellandse Zee en aan de andere kant het ruige berglandschap ligt het recentelijk gebouwde.

Vakantiepark Comtat Sant Jordi
Comtat Sant Jordi


Het vakantiepark Comtat Sant Jordi in Catalonië wordt omringd door het prachtige natuurlijke landschap van de Costa Brava. De schaduw van de dennenbomen.

Vakantiepark Masia (Blanes)
Masia (Blanes)


Vakantiepark Masia vindt u in Blanes in Catalonië. De camping ligt 200m van het strand, u kunt vlakbij gezellig uitgaan aan de Costa Brava.

Vakantiepark La Masia
La Masia


Aan de westkust van Spanje, in Catalonië, vindt u het plaatsje L’Hospitalet de L’Infant. Hier bevindt zich aan zee vakantiepark Camping La Masia.


038-3330101