Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca

Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca

Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19. Zoveel mensen, zoveel wensen, die vlieger ging hier ook zeker op. Waar wij als ‘grote mensen’ graag de natuur en cultuur wilden ontdekken, waren de meiden vooral voorstander van het strand, barretjes en discotheken. Terwijl ik graag het echte Spaanse leven wilde ontdekken (met de daarbij behorende unieke keuken), hadden zij liever pizza of een boterhammetje met pindakaas. Dit ging nog niet zo makkelijk worden. Hoewel… we hebben het systematisch aangepakt. Een lijstje van plaatsen gemaakt, deze afgezet tegen onze wensen en toen per plaats afgevinkt.

Druk, drukker, drukst

De meeste toeristische stad aan de Costa Blanca is toch wel Benidorm en misschien ook wel de bekendste, wie heeft Benidorm Bastards nou niet gezien. Toch is de naam van het TV programma niet slecht gekozen, het is de plek om te overwinteren in Spanje en in de winter zit deze badplaats vol met gepensioneerden (al dan niet met rollator). De zomer is een heel ander verhaal. Benidorm staat vol met hoge hotels en appartementencomplexen, bars, restaurants, casino’s en discotheken en op het strand kan je over de hoofden lopen. Je voelt hem al aankomen, ideaal voor de meiden, maar niet voor ons. Alicante was zeker het overwegen waard, het heeft prachtige stranden, gezellige jachthavens, een authentiek centrum en veel bezienswaardigheden. Alleen vonden wij het iets te groot om de vakantie te verblijven, hij staat wel bovenaan het programma voor een daguitstapje. Na Benidorm stond Calpe hoog op de lijst voor de dames en hoewel het iets kleiner en rustiger is, vonden wij het toch nog wat te toeristisch klinken.

Of toch lekker rustig?

Villajoyosa, met de gekleurde huisjes aan de boulevard, trok direct mijn aandacht. Strand… check, jachthaven… check, culturele bezienswaardigheden… check en het is de chocoladestad… CHECK :-) . En ik was niet de enige die daar door getrokken werd, maar is het onze ideale vakantiebestemming? Jávea scoorde ook hoog op onze lijst, met uitstekende mogelijkheden om te winkelen en te stappen en een groot strand. Ondanks de drukte heeft het toch nog wat van het oude karakter behouden. Uiteindelijk ging het tussen deze twee plaatsen, oké tijd om op zoek te gaan naar een leuk appartement aan de Costa Blanca. Het is verbazingwekkend hoeveel aanbod er in Jávea is, bijna te veel om te kiezen. In Villajoyosa vonden we een prachtig bungalowtje op een heuvel direct aan zee met schitterend uitzicht. Bijna te mooi om waar te zijn en Benidorm is ook nog eens vlakbij.

Tsja, wat doe je als je niet kan kiezen? We hebben het eerlijk verdeeld, de eerste week in Villajoyosa en de tweede week in Jávea. Ik moet eerlijk zeggen dat ik m’n hart vasthield voor deze tweede week, maar Jávea was echt gezellig en het was een zeer geslaagde vakantie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stem(men), gem. 5.00 van 5) sterren
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Andalusië Andalusië
  • Andalusië was mijn eerste bezoek aan Spanje, eigenlijk min of meer toevallig want we zouden er heen gaan met een groep vrienden voor een zwemwedstrijd in Cadiz. Door werk konden we niet allemaal samen reizen, dus vloog ik met één van de andere meiden een paar dagen eerder al naar Malaga.

  • Zon, zee en strand aan de Costa Brava Zon, zee en strand aan de Costa Brava
  • Hou je van zon, hou je van het strand en af en toe afkoelen in het heerlijke zeewater? Ik wel! Waarom ben ik dan nooit op vakantie naar de Costa Brava gegaan? Barcelona lijkt me een schitterende stad, oké het ligt officieel niet aan de Costa Brava, maar het is wel een fantastisch uitstapje als je hier bent.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Zon, zee en strand aan de Costa Brava Zon, zee en strand aan de Costa Brava
  • Hou je van zon, hou je van het strand en af en toe afkoelen in het heerlijke zeewater? Ik wel! Waarom ben ik dan nooit op vakantie naar de Costa Brava gegaan? Barcelona lijkt me een schitterende stad, oké het ligt officieel niet aan de Costa Brava, maar het is wel een fantastisch uitstapje als je hier bent.

Vakantiepark Residence Altea Beach
Residence Altea Beach


Het vakantiepark Pierre et Vacances Altea Beach ligt in het centrum van de mooie Costa Blanca. U kijkt vanaf de appartementen op de jachthaven.

Vakantiepark Residence Altea Port
Residence Altea Port


Het bijzondere stadje Altea, gebouwd boven op een heuvel, is een plaats met een lange geschiedenis. De Romeinen vestigden zich hier al en later de Moren.

Vakantiepark Residence Playa Romania
Residence Playa Romania


Dit gezellige complex is een heerlijke bestemming voor een familievakantie aan zee. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen terwijl u lekker.

Vakantiepark Residencia Marina del Mar
Residencia Marina del Mar


Het mooie huis, San Fulgencio, staat in een rustige buitenwijk van La Marina, in de wijk Marinadelmar, in de provincie Alicante.


038-3330101