Logo Vakantieparken.nl Logo Vakantieparken.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten op een vakantiepark in Ierland

Ondanks dat Ierland een relatief klein vakantieland is, is het aanbod vakantieparken in Ierland ruim te noemen. Niet gek, want jaarlijks trekken duizenden mensen naar het groenste land van Europa. Om er te genieten van de Ierse cultuur en om het prachtige natuurschoon dat er te vinden is te bewonderen. Wij van Vakantieparken.nl maken je zoektocht naar een goed bungalowpark in Ierland graag makkelijk voor je en hebben daarom alle populaire vakantieparken in Ierland alvast voor je op een rijtje gezet. Meer lezen
Genieten op een vakantiepark in Ierland
0 Vakantieparken
0 Vakantieparken

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Vakantieparken in Ierland

De meeste vakantieparken in Ierland zijn in het zuiden en het westen van het land gesitueerd. Logisch, want de natuur is hier misschien wel het mooist en er zijn een flink aantal bezienswaardigheden te vinden. Zo vind je hier onder meer de Cliffs of Moher, het beroemde klooster Kylemore Abbey en de Skellig-eilanden. Met een totale oppervlakte van 70.273 vierkante kilometer en een goed wegennetwerk zijn belangrijke bezienswaardigheden, de grote steden en kleine boerendorpjes vanuit de vakantieparken in Ierland dan ook altijd goed te bereiken.

Faciliteiten en accommodaties

De vakantieparken in Ierland doen niet onder voor bungalowparken in populairdere vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Je vindt er werkelijk van alles: van (extreem) luxe vakantiewoningen met je eigen privé-sauna tot basic bungalows waar je alle basisvoorzieningen binnen handbereik hebt. Ook staan de bungalowparken in Ierland bekend om de diervriendelijkheid. De trouwe viervoeter kun je in veel gevallen dus gewoon meenemen tijdens je vakantie in Ierland. Met de kindvriendelijkheid zit het op vrijwel alle vakantieparken wel goed. De meesten beschikken wel over een speelterrein, een zwembad en een animatieprogramma. Extra interessant is het om uit te kijken naar vakantieparken in Ierland die een eigen fietsverhuur hebben. Je ontdekt het Ierse landschap tenslotte het beste per fiets en een fietsverhuur op het vakantiepark zelf is daarbij dus geen overbodige luxe.

Vakantie in Ierland

Voor een zon-, zee- en strandvakantie doe je het niet, een bungalowpark boeken in Ierland. Maar voor de beeldschone natuur, de mythische Keltische cultuur en de Ierse gastvrijheid absoluut wel. Op vakantie gaan naar Ierland is in de meeste gevallen verliefd worden op het land. Overal waar je komt zijn de mensen vriendelijk tegen je en lekker eten en gezellig drinken hoort er zeker bij als je hier op vakantie gaat. Een aanrader is het dan ook om in de pub een Guinness te gaan drinken. Vertier gegarandeerd! Het beste doe je dat natuurlijk in de hoofdstad, Dublin, maar ook steden als Cork, Galway, Limerick en Waterford bruisen.

Zoals gezegd is Ierland het groenste land van Europa. De uitgestrekte groene heuvels en hoge kliffen zijn kenmerkend voor het land en vormen een belangrijke reden voor veel toeristen om voor een vakantiepark in Ierland te kiezen. De eerder genoemde Kliffen van Moher in het graafschap Clare behoren tot de hoogste klifkusten van Europa. Zo'n 120 meter rijzen ze praktisch kaarsrecht omhoog vanuit de Atlantische Oceaan. Ze behoren tot de meest bezochte plekken van Ierland en zijn vanaf de vakantieparken in Ierland in alle gevallen binnen een aantal uur bereikbaar per auto. Andere interessante plekken die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens je vakantie hier zijn onder meer de heuvel van Tara (archeologische vindpaats), Glendalough (voormalig klooster) en Newgrange (grafheuvel in County Meath).