zwitserland-1

Genieten aan het water in
Zwitserland

zwitserland-2

Actieve vakantie in de bergen van
Zwitserland

zwitserland-3

Ontdekkingstocht in de natuur van
Zwitserland

In Ticino hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.
7,3
Vakantiepark Casa e Vela
Casa e Vela


35 Km

Residence casa e Vela is prachtig gelegen aan het Lago Maggiore meer, in het plaatsje Oggebbio. U ku...
7,5
Vakantiepark Residence Porto Letizia
Residence Porto Letizia


38 Km

Het mooie vakantiepark Residence Porto Letizia lig aan het prachtige Lugano meer, de ideale plek voo...
8,2
Vakantiepark Residence Geranio
Residence Geranio


44 Km

Residence Geranio ligt in Italie, aan het kristalheldere Comomeer en in het pittoreske dorpje Domaso...
Residence Giuliana


45 Km

De residence Giuliana ligt op 250m afstand van het zandstrand Bibione in het centrum van Dervio, 300...
Residence Lago Maggiore


49 Km

Kies voor een droomvakantie aan het Lagio Maggiore. Als u kiest voor residence Lagio Maggiore kunt ...
7,5
Vakantiepark Residence dei Fiori
Residence dei Fiori


49 Km

an de Middellandse Zee, in het Noorden van Italië, vindt u vakantiepark Residence dei Fiori. Dit zo...
8,1
Vakantiepark Dufour
Dufour


88 Km

Het vakantiepark Dufour in Valle D’Aosta ontvangt u met warme gastvrijheid. Dit is zomer en winter...
Tenuta di Guazzara


139 Km

Tenuta di Guazzara is een prachtig voorbeeld van een vakantiepark in Piemonte, in de provincie Aless...

Tenuta di Guazzara is een prachtig voorbeeld van een vakantiepark in Piemonte, in de provincie Alessandria. Agrotoerisme in dit deel van Italië heeft veel te bieden. Denkt u hierbij aan de rijke historie van het gebied, de wijncultuur met de wijngaarden en wijnboerderijen en natuurlijk de ‘witte truffel’. Het vakantiepark ligt echt op het platteland omringd door bos en wijngaarden en velden. De accommodaties van agrotoerisme hebben overeenkomsten als comfort, praktische voorzieningen en deze zijn allemaal onlosmakelijk verbonden met de natuurlijke omgeving.

De omgeving van dit park is dunbevolkt. Naast de vele wijngaarden ontdekt u hier ook mooie dorpen en steden in een straal van 25km zoals Asti, Casale Monferrato of Vercelli. Cultureel kunt u hier genieten van wijnproeverijen en er worden truffeljachten georganiseerd. De truffel en de wijn zult u in diverse restaurants van Piemont tegenkomen in een van de vele gerechten. Vanaf het huis kunt u sportief gezien, letterlijk en figuurlijk, alle kanten op. U kunt hierbij denken aan de skisport in de winter, in de overige seizoenen kunt u hier alles verwachten van fietsen, wandelen, bergklimmen, kano varen. Rondrijden in de omgeving en het landschap bewonderen is ook zeker de moeite waard. Iedereen heeft weer andere interesses en fysieke mogelijkheden. Als u iets verder kijkt, ontdekt u de Aosta vallei met de prachtige natuur en routes. Dankzij het klimaat is het landschap van Piemonte eigenlijk het hele jaar groen. Iets heel anders maar toch, wist u dat Bra de culinaire hoofdstad van Piemonte is? In september wordt hier een jaarlijks culinair festijn georganiseerd. Alba is de truffelhoofdstad, in oktober wordt hier de eerste truffel geveild in combinatie met allerlei feesten. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten en festiviteiten nauw verbonden met Piemonte. Het bewijs is geleverd; jong en oud zullen hier genieten van een vakantie op Tenuta di Guazzara.

Populair


De omgeving van Ticino

Om u een idee te geven waar u Ticino kunt vinden, wat geografische informatie. Het ligt aan de zuidkant van de Alpen. Het hoogste punt van Ticino vindt u op 3402m bij de Rheinwaldhorn. Het Lagomeer ligt vlakbij. Als u de omgeving verkent, ontdekt u al snel de wijngaarden die het landschap nog een extra uitstraling geven. Een ander populair streekproduct naast de wijn is de kaas, Zwitserse kaas, ze vormen een goede culinaire combinatie. De hoofdstad is Bellinzona, de grootste stad is Lugano en andere mooie steden waar u zeker van zult genieten zijn bijvoorbeeld Locarno, Mendrisio en Chiasso.

Genieten in Ticino

Vanaf de vakantieparken in Ticino kunt u fantastisch actief genieten. Denkt u eens aan de twee meren, het Lago meer en het meer van Lugano. De mogelijkheden voor watersport met zeilen, surfen, zwemmen zijn legio. Ontdek de bergdalen zoals bij Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio waar u heerlijk kunt bergwandelen, klifduiken, wandelen en mountainbiken onder avontuurlijke omstandigheden. In een deel van dit gebied kunt u onder gemiddelde omstandigheden wintersporten. U kunt ook fijn genieten van een bezoek aan een van de Zwitserse steden zoals Bellinzona waar u fijn kunt winkelen en musea kunt bezoeken

Vanaf deze stad lopen de Alpenpassen zoals Sankt Gotthard, Lukmanier of San Bernardino. Bezoek een uniek bergdorp als Corippo in het Valle Veszasca. Bewonder de mooie plaatsen aan het meer van Lugano zoals Morcote. Waar u ook gaat, overal ervaart u een gastvrijheid beinvloed door twee landen namelijk Zwitserland en Italië, dit geeft een bijzonder gevoel. Lugano en Locarno hebben elk hun eigen toeristische toppers. Lugano is een grote plaats, vanaf hier kunt u fijn wandelen en fietsen onder andere langs het meer. Hier vindt u ook veel kleine plaatsjes zoals Gandria. Locarno is weer anders mooi met huizen in oker en geel geschilderd. De jachthaven heeft een eigen sfeer, het is wat meer Italiaans getint qua sfeer en taal. Een vakantie in Zwitserland is fantastisch en Ticino deelt is een prachtig vakantiegebied.


038-3330101