Chat with us, powered by LiveChat
zwitserland-1

Genieten aan het water in
Zwitserland

zwitserland-2

Actieve vakantie in de bergen van
Zwitserland

zwitserland-3

Ontdekkingstocht in de natuur van
Zwitserland

In Jura hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.
8,3
Vakantiepark Le Domaine des Rois
Le Domaine des Rois


96 Km

Bergheim is een leuk wijnstadje gelegen aan de Elzasser wijnroute. De Résidence Le Domaine des Rois...
6,3
Vakantiepark Le Fraisegoutte
Le Fraisegoutte


111 Km

Het rustig gelegen vakantiepark Le Fraisegoutte vindt u in de prachtige bossen van de Vogezen, op sl...
10,0
Vakantiepark Lac et Montagne
Lac et Montagne


114 Km

Het vakantiepark Lac et Montagne-meer en berg biedt prachtige villa’s van alle gemakken voorzien. ...
7,0
Vakantiepark Les Chalets d’Evian
Les Chalets d’Evian


115 Km

Les Chalets d’Evian is een vakantiepark gelegen in een beschermd natuurgebied in de Franse Alpen, ...
Les Géraniums


126 Km

Vakantiepark Les Géraniums vindt u in het middeleeuwse dorpje le Barroux. Het dorpje ligt in de ind...
5,5
Vakantiepark Le Mont Fier
Le Mont Fier


131 Km

Het vakantiepark Le Mont Fier ligt in Franche Comte in de Franse Alpen. De studio’s en appartement...
7,8
Vakantiepark Les Trois Forêts
Les Trois Forêts


143 Km

In dit mooie complex zijn 800 houten cottages te vinden op 435 hectare grond van verschillende luxe ...
Ferney Geneve


145 Km

Voor een stedentrip of op doorreis? Om wat voor reden dan ook: Genève is een mooie en interessante ...

Voor een stedentrip of op doorreis? Om wat voor reden dan ook: Genève is een mooie en interessante stad om te bezoeken. Appart’Hôtel Ferney Genève Vakantieparken ligt op een mooi punt vanaf de snelweg en op slechts 4 kilometer van het centrum van de stad en het Meer van Genève. De appartementen zijn allemaal comfortabel en sfeervol ingericht en beschikken over een kichenette. Deze is volledig uitgerust met alle moderne gemakken zoals een vaatwasser en een magnetron. Elke accommodatie is voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en gratis wifi. U heeft bij uw appartement een gratis parkeerplaats tot uw beschikking. Wel dient u deze van te voren te reserveren. Dit Appart'Hôtel beschikt over een spa, een fitnessruimte, een welnesscentrum en een bubbelbad plus een overdekt zwembad.

Genève

De stad Genève heeft een roerige geschiedenis waarin het een periode de hoofdstad van Bourgondië was, daarna een zelfstandige republiek waarna de Zwitsers het weer bezette, toen weer een deel van Frankrijk totdat het zich in 1815 als Kanton bij Zwitserland aansloot. Deze tegenwoordig internationale stad ligt aan de westpunt van het Meer van Genève waar twee rivieren doorheen stromen namelijk de Rhône en de Arve. Na Zürich is Genève de grootste stad in Zwitserland dat in het Franstalige gedeelte van het land ligt. De stad biedt onderdak aan veel internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis, de Wereldgezondheidsorganisatie, UNAIDS, een organisatie van de VN om aids te bestrijden. Verder zijn hier ook de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, de ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie, de WTO, de Wereldraad van Kerken, de Wereldhandelsorganisatie en de EBU, de European Broadcasting Union hier gevestigd. Dit geeft de stad status en zorgt voor een bruisende energieke sfeer.

Bezienswaardigheden

De gotische kathedraal van Genève, de Sint Pieterskathedraal, is de gereformeerde hoofdkerk van de stad. Deze voormalige katholieke kathedraal was vroeger de zetel van de bisschop van Genève. In 1535 ging Genève over op de Reformatie en werd de stad voor de protestanten wat Rome voor de katholieken was. Calvijn woonde en werkte als theoloog en predikant in Genève en overleed hier ook.

De stad is vol met groen en parken waaronder het Jardin Anglais aan de oevers van het meer van Genève. Hier, vlakbij de Pont du Mont-Blanc, kan je de pontjes op een neer zien varen van de ene oever van de stad naar de ander. Vanuit dit park heb je ook goed zicht op de fontein van Genève, in het Frans Jet d'eau, die hier op een pier in het water staat. Deze fontein is 140 meter hoog en is een van de grootste fonteinen ter wereld en een belangrijk herkenningspunt van de stad. Hier gaat de Rhône over in het Meer van Genève. Genève heeft met zo’n gevarieerd gezelschap aan inwoners van alle nationaliteiten ook een uitgebreid cultureel programma en veel musea. Wandel de Pont de Mont-Blanc over en loop langs de kades van het meer richting Place des Nations. Hier vindt u het twaalf meter hoge.

Populair


Actief in de Jura

Dankzij de natuurlijke omstandigheden kunt u veel plezier beleven aan de buitenactiviteiten. Op de meren en de rivieren kunt u fijn kano varen, vissen en varen. Voor hen die de voeten op de grond willen houden kunnen kiezen voor wandelen, paardrijden, fietsen. Als u de mooie Jura van boven af wilt bewonderen, kunt u kiezen voor een ballonvaart, zweefvliegen, parapenten of parachute springen. De vakantieparken in de Jura zijn een prima begin van uw actieve vakantie. In de winter zult u hier een paar kleinere skigebieden ontdekken, ideaal als u voor een familie- en wintersportvakantie in Zwitserland kiest. Kleinschalig wil nog niet zeggen dat het niet professioneel of goed verzorgd is.

Mooie plaatsen in de Jura

U kunt mooie plekjes, dorpen en steden ontdekken in de Jura zoals Arbois, de stad van de wijnstreek. In Chateau Pecauld kunt u het Wijnbouw een Wijnbereidingmuseum bezoeken. Jaarlijks wordt hier een processie gehouden door de wijnboeren, honderden druiventrossen worden dan door de straten gedragen, voor meer informatie informeer op locatie. Louis Pasteur is in Arbois geboren, zijn geboortehuis is nu een soort van museum. In de stad Dole kunt u een mooie historische wijk bezoeken met middeleeuwse gebouwen en smalle straatjes. Ontdek Salins les Bains; een bijzondere plek voor de watervoorziening. Hier kunt u de ondergrondse werken en pompen zien die voor de watervoorziening zorgen.

De hoogvlakte van de Alpes Fribourgeoises zijn prachtig, u vindt hier bijna elke vorm van buitenactiviteiten in de natuur. In de winter zijn de ijsbanen populair en in de zomer de routes voor fietsen en wandelen. Porrentruy is de culturele hoofdstad van de Jura. Hier vindt u ook de Ajoie, de Fruittuin van de Jura, beroemd vanwege de Damassinerbomen en de diverse wijnbergen. Midden in de Jura ontdekt u het natuurgebeid van Clos du Doubs waar u een landschap met bergen en dalen aantreft. Saint Ursanne is een van de dorpen hier. De toeristen beleven hier veel plezier aan de bergen, vissen, zwemmen, fietsen , wandelen en mountainbiken. Dit vakantiegebied Jura is rijk aan natuurlijke en culturele schatten.


038-3330101