zwitserland-1

Genieten aan het water in
Zwitserland

zwitserland-2

Actieve vakantie in de bergen van
Zwitserland

zwitserland-3

Ontdekkingstocht in de natuur van
Zwitserland

In Fribourg hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.
10,0
Vakantiepark Lac et Montagne
Lac et Montagne


51 Km

Het vakantiepark Lac et Montagne-meer en berg biedt prachtige villa’s van alle gemakken voorzien. ...
7,0
Vakantiepark Les Chalets d’Evian
Les Chalets d’Evian


52 Km

Les Chalets d’Evian is een vakantiepark gelegen in een beschermd natuurgebied in de Franse Alpen, ...
7,1
Vakantiepark Résidence Le Buet
Résidence Le Buet


78 Km

In een piepklein dorpje in de Franse Alpen met nog geen 500 inwoners vindt u de Résidence Odalys Le...
7
Vakantiepark Sunotel
Sunotel


84 Km

ésdence Sunotel is een klein vakantieoord in het centrum van Les Carroz d'Arâches. De één- kamer...
Terrasses De Véret


84 Km

Vakantieparken in Fribourg De vakantieparken in Friburg staan in een
5,6
Vakantiepark Le Mont Fier
Le Mont Fier


87 Km

Het vakantiepark Le Mont Fier ligt in Franche Comte in de Franse Alpen. De studio’s en appartement...
8,3
Vakantiepark Residence La Ginabelle
Residence La Ginabelle


89 Km

Het vakantiepark Residence La Ginabelle treft u aan in het prachtige berglandschap in het hart van Z...
Ferney Geneve


90 Km

Voor een stedentrip of op doorreis? Om wat voor reden dan ook: Genève is een mooie en interessante ...

Voor een stedentrip of op doorreis? Om wat voor reden dan ook: Genève is een mooie en interessante stad om te bezoeken. Appart’Hôtel Ferney Genève Vakantieparken ligt op een mooi punt vanaf de snelweg en op slechts 4 kilometer van het centrum van de stad en het Meer van Genève. De appartementen zijn allemaal comfortabel en sfeervol ingericht en beschikken over een kichenette. Deze is volledig uitgerust met alle moderne gemakken zoals een vaatwasser en een magnetron. Elke accommodatie is voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en gratis wifi. U heeft bij uw appartement een gratis parkeerplaats tot uw beschikking. Wel dient u deze van te voren te reserveren. Dit Appart'Hôtel beschikt over een spa, een fitnessruimte, een welnesscentrum en een bubbelbad plus een overdekt zwembad.

Genève

De stad Genève heeft een roerige geschiedenis waarin het een periode de hoofdstad van Bourgondië was, daarna een zelfstandige republiek waarna de Zwitsers het weer bezette, toen weer een deel van Frankrijk totdat het zich in 1815 als Kanton bij Zwitserland aansloot. Deze tegenwoordig internationale stad ligt aan de westpunt van het Meer van Genève waar twee rivieren doorheen stromen namelijk de Rhône en de Arve. Na Zürich is Genève de grootste stad in Zwitserland dat in het Franstalige gedeelte van het land ligt. De stad biedt onderdak aan veel internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, het Internationale Rode Kruis, de Wereldgezondheidsorganisatie, UNAIDS, een organisatie van de VN om aids te bestrijden. Verder zijn hier ook de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, de ILO, de Internationale Arbeidsorganisatie, de WTO, de Wereldraad van Kerken, de Wereldhandelsorganisatie en de EBU, de European Broadcasting Union hier gevestigd. Dit geeft de stad status en zorgt voor een bruisende energieke sfeer.

Bezienswaardigheden

De gotische kathedraal van Genève, de Sint Pieterskathedraal, is de gereformeerde hoofdkerk van de stad. Deze voormalige katholieke kathedraal was vroeger de zetel van de bisschop van Genève. In 1535 ging Genève over op de Reformatie en werd de stad voor de protestanten wat Rome voor de katholieken was. Calvijn woonde en werkte als theoloog en predikant in Genève en overleed hier ook.

De stad is vol met groen en parken waaronder het Jardin Anglais aan de oevers van het meer van Genève. Hier, vlakbij de Pont du Mont-Blanc, kan je de pontjes op een neer zien varen van de ene oever van de stad naar de ander. Vanuit dit park heb je ook goed zicht op de fontein van Genève, in het Frans Jet d'eau, die hier op een pier in het water staat. Deze fontein is 140 meter hoog en is een van de grootste fonteinen ter wereld en een belangrijk herkenningspunt van de stad. Hier gaat de Rhône over in het Meer van Genève. Genève heeft met zo’n gevarieerd gezelschap aan inwoners van alle nationaliteiten ook een uitgebreid cultureel programma en veel musea. Wandel de Pont de Mont-Blanc over en loop langs de kades van het meer richting Place des Nations. Hier vindt u het twaalf meter hoge.

Populair


In de zomer

De Vooralpen bieden in de zomer en in het voorjaar zonder sneeuw fantastische mogelijkheden voor het maken van wandelingen, mountainbiketochten, stevige wandelingen in de bergen. Daarnaast vindt u hier natuurlijk ook mogelijkheden onder professionele begeleiding van raften, abseilen, parapenten en andere uitdagende bergsporten. In het Driemerengebied treft u diverse mogelijkheden van watersport. Voor beide gebieden geldt dat het natuurlijke landschap nog steeds een imponerend effect heeft op de toeristen en terecht! Als u in de gelegenheid, bezoek een kaasmakerij met proeverij, de Zwitserse kazen smaken in de omgeving van de vakantieparken in Friburg nog beter!

In de winter

De Vooralpen zijn in de winter een paradijs voor de wintersport. Het landschap bedekt met sneeuw trekt veel langlaufers en sneeuwschoenwandelaars, er liggen routes klaar voor beginners tot gevorderden. Ontdek de gezellige familie wintersport resorts, net iets minder mondain, zoals bij les Paccots of Gruyeres, bij Moleson of Jaun, bij La Berra of bij de Schwarzsee. Het Driemerengebied biedt in de winter een leuke verrassing met bevroren meren, hier kunt u fantastisch schaatsen op natuurijs en langlaufen in de omgeving. Even een weekje of weekendje weg in de Zwitserse sneeuw werkt heel ontspannend.

De stad Friburg

De stad Friburg is een prachtig voorbeeld van een mooie stad in Zwitserland. U kunt hier fantastische architectonische erfenissen bewonderen. Ontdek in de stad de kwartieren Bourg, Auge en de nieuwe stad. Zo zult u tijdens een rondwandeling diverse bronnen en historische kerken kunnen bewonderen. Er wordt beweerd dat deze stad op rotsen en water is gebouwd. Het leuke van deze stad dat gelijk buiten de stad de wandelroutes en fietspaden klaarliggen voor een mooie tocht lang boerderijen en kleine dorpjes, heerlijk toch? De Zwitsers staan bekend om hun Zwitserse precisie, in deze stad kunt u kennis maken met wetenschap en kunst in meerdere musea en tentoonstellingen al of niet interactief. Uit eten gaan in deze stad kan op vele manieren, met internationale of streekgerechten, eenvoudig of luxe. U komt tijd te kort als u alles wilt zien en doen tijdens deze vakantie in Zwitserland.


038-3330101