zwitserland-1

Genieten aan het water in
Zwitserland

zwitserland-2

Actieve vakantie in de bergen van
Zwitserland

zwitserland-3

Ontdekkingstocht in de natuur van
Zwitserland

In Bazel-Stad hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.
8,3
Vakantiepark Le Domaine des Rois
Le Domaine des Rois


74 Km

Bergheim is een leuk wijnstadje gelegen aan de Elzasser wijnroute. De Résidence Le Domaine des Rois...
5,0
Vakantiepark Le Fraisegoutte
Le Fraisegoutte


95 Km

Het rustig gelegen vakantiepark Le Fraisegoutte vindt u in de prachtige bossen van de Vogezen, op sl...
8,4
Vakantiepark Vierwaldstättersee
Vierwaldstättersee


100 Km

Het vakantiepark Vierwaldstattersee ligt op een plateau aan het Vierwoudsestedenmeer, dat wordt omri...
Les Géraniums


101 Km

Vakantiepark Les Géraniums vindt u in het middeleeuwse dorpje le Barroux. Het dorpje ligt in de ind...
7,9
Vakantiepark Les Trois Forêts
Les Trois Forêts


128 Km

In dit mooie complex zijn 800 houten cottages te vinden op 435 hectare grond van verschillende luxe ...
10,0
Vakantiepark Lac et Montagne
Lac et Montagne


150 Km

Het vakantiepark Lac et Montagne-meer en berg biedt prachtige villa’s van alle gemakken voorzien. ...
7,0
Vakantiepark Les Chalets d’Evian
Les Chalets d’Evian


152 Km

Les Chalets d’Evian is een vakantiepark gelegen in een beschermd natuurgebied in de Franse Alpen, ...
7,0
Vakantiepark Lauterdörfle
Lauterdörfle


160 Km

Het vakantiepark Lauterdörfle is gesitueerd in het prachtige Zwarte Woud in de Duitse deelstaat Bad...
Het vakantiepark Lauterdörfle is gesitueerd in het prachtige Zwarte Woud in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. Het park biedt comfortabele en gemoedelijke houten vakantiehuisjes aan. Huisdieren zijn toegestaan, indien dit vooraf is opgegeven.

Het park beschikt over een heerlijk restaurant waarin u Zuid-Duitse specialiteiten kunt eten en er zijn verschillende sportfaciliteiten zoals een voetbalveld en een tennisbaan. Met de kinderen wordt ook rekening gehouden. Zo is het gehele park autovrij zodat u en uw kinderen van een veilige en zorgeloze vakantie kunnen genieten. Ook is er een paar uur per week kinderanimatie en er is een kinderspeeltuin, tafeltennis nieuwe midgetgolfbaan en tafelvoetbal.

Lauterdörfle ligt midden in het bos dat garant staat voor prachtige fiets- en wandeltochten. Met de kinderen rijdt u in een uur naar Legoland of u bezoekt de mooie oude stad Ulm op 45 km afstand.

Populair


Bezienswaardigheden in de stad Bazel

Ontdek de Romeinse stad Augusta Raurica vanaf de vakantieparken in Bazel Stad, dit is een van de toeristische toppers. Deze excursie bestemming kunt u ideaal combineren met een boottocht over de Rijn. De boot legt hier ook aan. Als u van klassieke muziek houdt, houdt de concert agenda in de gaten, u zult verrast zijn over het grote aanbod van gerenommeerde klassieke concerten die aangeboden worden. Riehen is een van de dorpen vlakbij en fungeert als forensendorp, u kunt hier een mooi kunstmuseum bezoeken namelijk het Fondation Beyeler museum. U vindt vooral kunstmusea in Bazel.

Een van de hoogste punten in dit gebied is de Chrischonahöhe in Bettingen. Het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland zult u hier vlakbij aantreffen. Liefhebbers van historische bouwstijl en architectuur zouden echt moeten kiezen voor een stadswandeling. De stad staat bekend om een rijke architectuur. De hedendaagse architectuur is heel actief in de stad, let maar op de bank- en kantoorgebouwen, diverse gebouwen hebben een architectuurprijs gewonnen. De Rijn loopt dwars door de stad en verdeelt de stad in Groot Bazel en Klein Bazel, er lopen vijf bruggen over de stad waarvan een spoorbrug. De belangrijkste toeristische blikvanger is waarschijnlijk wel het Munster van Bazel uit de 12e eeuw. Natuurlijk is de Marktplatz ook prachtig en de Jugendstilpanden zijn schitterend om te zien.

Als u rondwandelt in Groot Bazel zal het u opvallen dat er veel groen aangeplant is, bijna parkachtig. Bij de kenmerkende evangelische Elsibehtkerk uit 1865 in het centrum is een toren van 70m hoog inclusief een platform te bereiken via 228 traptreden. Klein Bazel is populair bij de jongeren, hier vindt u meer de uitgaansgelegenheden. De stad verkennen met openbaar vervoer is helemaal geen slecht idee, u heeft geen probleem met parkeren en als u een dagkaart neem, kunt u de hele dag de stad door zonder zorgen. Steeds meer toeristen pakken de fiets om de stad te ontdekken, u vindt op meerdere plaatsen een fietsenverhuur . U kunt zowel een route volgen maar ook gewoon de bordjes volgen. Het is wel duidelijk, u komt tijd te kort tijdens deze vakantie in Zwitserland.


038-3330101