Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Wintersport Brasov

Wintersport in Brasov

Sinds begin jaren negentig  werd de wintersportvakantie in Roemenië steeds populairder. Vanaf Nederland naar Boekarest vliegen is geen probleem, het is nog een kleine 140km naar Brasov. Ik wilde al een paar jaar een keer gaan skiën in Poiana Brasov. Uiteindelijk kwam het er toch van, ski-uitrusting was nagekeken en op de auto gebonden, het ski-avontuur kon beginnen.

Omdat mijn vriend een gevorderde skisporter is en ik dus niet, zochten we een gebied voor beginners én gevorderden.  De keus viel op Poiana Brasov in de Prahova Valley . We hadden geïnformeerd naar de skipistes op internet en zelfs willekeurige pensions gebeld of deze informatie correct was. Succes verzekerd!

Poiana Brasov is eenvoudig te bereiken met de auto en het skigebied zelf is heel overzichtelijk. De skipas was niet heel goedkoop, dit is geen probleem zolang je waar voor je geld krijgt! We gingen met de gondellift naar boven en genoten van het uitzicht, een indrukwekkende witte wereld. Het enige wat me wat zorgen baarde, was dat de gondellift wel erg hoog ging. Ik begon me af te vragen of we wel op weg waren naar de gemiddelde skipistes?  Toen ik de eerste afdaling zag bij het eindstation van de lift, zonk de moed me in de skilatten. Dit was wel erg steil en ik was niet de enige die het zo ervoer. Terwijl ik naar beneden stuntelde, kwam ik een instructeur tegen. Toen ik vroeg waar de skipistes voor beginners en iets meer waren, kreeg ik als antwoord dat deze er eigenlijk niet waren. De informatie op de website was niet correct. Dit gaf zij ook toe, ik kreeg wat handige ski-tips van haar.  Ik was ‘less than amused’, maar besloot er het beste van te maken. Het was een heerlijke dag maar niet volgens verwachting. Mijn vriend daarentegen genoot met volle teugen en voelde zich als een vis in het water met spierpijn als bonus. Logisch, het is een geweldig skigebied met uitdagende zwarte pistes, waar zelfs ervaren skiers hun handen vol aan hebben.

De skipistes en de omgeving van Poiana Brasov zijn prachtig, de liften zijn goed verzorgd. Het is alleen jammer van de informatie van de website over Poiana Brasov, die overigens nog steeds incorrect is. Ik had als beginner zeker een ander skigebied gekozen als ik dit geweten had, volgende keer beter.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.


038-3330101