Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen

De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen

Het is een streek in Frankrijk beroemd om de geweldige skiresorts in de winter en vanwege de meest fantastische landschappen en mogelijkheden voor alpinisme in de zomer. Kortom, als u wilt ontsnappen uit het wereldse leven, terug wilt te gaan naar de basics, met een beter perspectief op het heden, bent u van harte welkom om een tijdje in de Franse Alpen door te brengen.

Van chique tot vrije geesten…

Of het nu gaat over ‘jij’ die op zoek bent naar comfort en stijl in een mondain resort in de Franse Alpen zoals Chamonix of het gaat over ‘jij’ die helemaal los van de wereld wil zijn en wil wandelen over de vele bergpaden van de Haute Savoie, dan zijn de Franse Alpen de streek waar dit allemaal mogelijk is.

Zomer als topbestemming… op de top van Europa

Over welke top het ook gaat, de top van de meest geweldige vakantiebestemmingen van Europa of over de bergtoppen die adembenemend zijn, de Franse Alpen staan zeker bovenaan.

In de zomer biedt de Haute Savoie voetpaden tot hoogtes van ruim 3000m, onderweg kunt u stoppen in natuurreservaten en bij meren, zijn staan model voor de betekenis van ‘natuurlijke schoonheid’.

Een tocht maken op het meer Lac Leman, de Alpentuinen van Samoens, het nabijgelegen Cirque du Fer a Cheval, de kabelbaan naar Chamonix… al deze bezienswaardigheden mag u niet missen.

Voor adrenaline junkies is er wildwater raften, mountainbiken, bungeejumpen, paragliden, het enige wat je hoeft te doen is deze wereld te ontdekken, je bent vast direct verslaafd (op een goede manier natuurlijk). Voor mij geldt dat ik in het dagelijks leven al genoeg adrenaline heb, dus ik kies voor een rustigere manier om de Franse Alpen te ontdekken, misschien met een beetje zeilen, paardrijden, zwemmen of misschien zelfs vissen, hoewel hiervoor moet ik wel mijn angst voor zwemmende wezens overwinnen. Hoe dan ook, het klinkt als iets dat je echt een keer moet doen.

Ga voor de winter, hoewel, niet direct voor de hand liggend

Voor mij is de winter een test van wilskracht… de wil om het huis te verlaten ondanks de kou buiten en… waar wil ik heen om alle winterplezier te beleven?

Als ik denk aan de Franse Alpen denk ik al snel aan wintersport, skiën, snowboarden en de koude berglucht.

Oké ik geef toe dat ik niet de beste skiër ben, helaas een bewezen feit met getuigen. De laatste keer dat ik op mijn ski’s stond, op een tamelijk kleine piste nota bene, eindigde de onschuldige vrouw voor mij zwemmend op de sneeuwpiste, als dat al kan. Wat bleek, ik was vergeten hoe ik moest remmen. Zij maakte een kleine val zo’n 20 tot 30m voor mij en stond niet gelijk op en ik kwam er aan. Het enige wat zij kon doen was uit de weg peddelen in de sneeuw. Ik moet toegeven, het was ontzettend grappig om te zien, maar het was duidelijk, mijn skivaardigheden zijn niet veilig zelfs niet op een afstand.

Toch zou ik, ondanks het stempel beroerde skiër, nog steeds zou kiezen voor de Franse Alpen als vakantiebestemming.

De winter is magisch hier, het geeft je een gevoel dat je een hoofdrolspeler in Wonderland bent, en dat mijn vriend, is op elk moment een gevoel van ‘moeten leven’
Plus, ontdek de magische spa’s in het resort , een tochtje op een sneeuwscooter en het resort Chamonix heeft geweldige restaurants en winkels (en wij beroerde skiërs weten wat dat betekent). Je kan zelfs ijswandelen op de gletsjers in de Franse Alpen. Al met al; kan je met een gerust hart stellen dat de bergen de moeilijkste natuurlijke wonderen zijn om te overwinnen, aanvaard de uitdaging… het gaat samen met vakantieplezier.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Provence - Alpes - Cote d'Azur Een nieuw hoofdstuk van reizen: Provence, Frankrijk
  • Heeft u ooit een boek gelezen zoals the Hunger Games, Harry Potter of Trots en Vooroordeel? Of elk ander boek dat je dagenlang vasthoudt op de bank en je handen aan de pagina’s lijmt, op een manier die je je niet kunt voorstellen? Dat is zoals ik de Provence in Frankrijk zou willen beschrijven.

  • ‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’? ‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’?
  • Er wordt gezegd dat Frankrijk een van de meest bezochte landen van de wereld is… misschien vanwege het feit dat het een complex land is met een eindeloze variatie, misschien omdat dat het land een fascinerende historie heeft, of omdat Frankrijk… gewoon Frankrijk is.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Le Hameau de Saint François
Le Hameau de Saint François


Dit mooie vakantiecomplex Le Hameau Saint François – Les Arcosses ligt heel natuurlijk tegen de bergen aan in de Franse Alpen.

Vakantiepark Le Sornin
Le Sornin


Van heinde en ver komen wintersporters naar Autrans om hier hun vakantie door te brengen. Odalys heeft 4 gebouwen klaar staan van 2 verdiepingen.

Vakantiepark Residence Lune Argent
Residence Lune Argent


Een vakantie op vakantiepark Lune Argent is afwisselend. De vakantiehuisjes op Lune Argent zijn gebouwd in de stijl van de regio.

Vakantiepark Lac et Montagne
Lac et Montagne


Het vakantiepark Lac et Montagne-meer en berg biedt prachtige villa’s van alle gemakken voorzien. Het huis heeft een open haard en vide, het is comfortabel.


038-3330101