Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

wellnessvakantie

Wellnessvakantie, nieuwe trend?

Een dagje sauna of een hele wellnessvakantie, je ziet het overal voorbij komen op veilings- en aanbiedingssites. Heeft elk vakantiepark straks zijn eigen wellnesscentrum? Het zou best wel eens kunnen. Zeg nou zelf, is het ook niet heerlijk om te ontspannen in de sauna, de stoombaden of bij een massage?

Finse Sauna

Ik zie me wel zitten in m’n eigen jacuzzi, wijntje erbij en lekker ontspannen, genieten in de avondschemering van het Noorderlicht in Finland. Opwarmen in de sauna en daarna afkoelen in de sneeuw. Dat is toch wel mijn ideale wellnessvakantie en hij staat hoog op mijn bucket list.

Tot nu toe enkel wat dichter bij huis mogen genieten van stoombaden, thermaalbaden en sauna’s, ook heerlijk overigens. Vooral die keer op vakantiepark Hof van Zeeland, waar de sauna zelfs in het huisje zat. Als ik mag kiezen zoek ik toch wel een plekje uit om te ontspannen.

Thermaalbaden in Hongarije

Ik ben wel een echte warmwaterrat en daar heb ik in Hongarije heel goed van kunnen genieten. Als de stoom uit de putdeksels in de weg omhoog stijgt, weet je zeker dat er wel een thermaalbad in de buurt is. Het mooie is dat dit op heel veel plekken is. Het warme, soms zelfs bijna hete water is ’s zomers en ’s winters een echte belevenis. Als het buiten -10 is zit je toch nog heerlijk in het buitenbad van 38 graden, waar een paar mannen een spelletje schaak speelt op een drijvend schaakbord. Zo te zien hun wekelijkse uitje.

Is wellness de nieuwe trend?

Of het een nieuwe trend is weet ik niet, maar een dagje sauna is een geliefd uitje voor veel mannen en vrouwen en de vakantieparken spelen hier goed op in. ’s Avonds na het eten nog een paar uurtjes genieten in de warmte of pure ontspanning op vakantie compleet met massages. Nieuwe trend of niet, ik doe er graag aan mee, jij ook?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.


038-3330101