Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

weekendje weg in Amsterdam

Weekendje weg in Amsterdam

Met een weekendje weg in Amsterdam kies je niet voor een rustig weekend. Het lijkt wel of alles beweegt en leeft in deze stad. Ik las op internet dat de helft van de vaste inwoners van deze stad niet de Nederlandse nationaliteit hebben. We liepen rond in Amsterdam en voelden ons een ware toerist, daar komt nog bij dat we dorpelingen waren en zeker geen stadsbewoners. De stad maakt wel indruk. Zo troffen we het twee keer dat de stad behoorlijk druk was, een keer was het het weekend van de Gayparade en een keer was het de dag van een belangrijke voetbalwedstrijd en de kroegen puilden uit met voetbalfans. De stad vibreerde bijna van alle activiteiten en mensen. Heel bijzonder als u dit vergelijkt met een voetbalmatchavond in een dorp.

Kies een thema

Amsterdam is groot en veelzijdig, de auto parkeren in de stad zelf kost geld! Als u in een dorp daarvoor de trein neemt en de auto parkeert bij het betreffende station, bespaart u dat tijd en geld en u hoeft zich niet druk te maken over een veilige parkeerplaats. Kies een thema als u deze stad bezoekt, zodat u zich niet verliest in van alles wat. Zo heb ik een keer een dagtocht bij de NS geboekt met als thema de Grachtentocht. Het is al enkele jaren geleden dus geen idee of deze nog aangeboden wordt. Bij het treinkaartje werd een route aangeleverd, deze leidde ons langs bloemenmarkten langs de gracht, een gezellig restaurant, een klein museum in de kelders en veel meer. Aan het einde van de dag hadden we zoveel van de stad gezien. Deze plekjes hadden we zelf nooit ontdekt. De toeristen worden op handen gedragen in de stad en dat is een plezierig gevoel als u zelf de toerist bent. De gemoedelijke sfeer als u wat meer buiten het centrum rondkijkt is werkelijk anders en haast grappig.

De Wallen is de oudste wijk van de stad en al jaren een prostitutiewijk in een unieke vorm. Het is ook een toeristische trekpleister dus ondergetekende bezocht deze wijk als toerist. De sfeer in deze wijk is heel tegenstrijdig, aan de ene kant is het misschien wat bizar maar tegelijkertijd is het een prachtige historische wijk met bijzondere plekjes. Dit is ook Amsterdam.

De Museumtoer is een andere topper tijdens een weekendje in Amsterdam. Je kunt een soort van dagpas voor musea aanschaffen, waarmee u toegang heeft tot meerdere musea. Op deze manier kunt u kiezen uit een lijst van musea, u pikt eruit wat u aanspreekt . Als u tijd over hebt, kunt u altijd nog verder kijken. Het leuke hiervan is dat u het net zo historisch of modern kunt maken als u zelf wilt of u laat zich gewoon verrassen.

Uit eten gaan in Amsterdam kan werkelijk in alle prijsklassen. Voor een paar euro kun je je maag vullen, als u wat budget gebonden bent. Een keer zijn we lekker luxe uit eten gegaan, het was heerlijk en gezellig maar we hadden de neiging om het bierglas met bekend biermerk mee naar huis te nemen als souvenier, dit glas was dik betaald.

Nog een laatste tip: zorg dat uw documenten en portemonnee veilig opgeborgen zijn, hoe u dat dan ook doet, buiten bereik van de zakkenrollers. U zult niet de eerste en niet het laatste slachtoffer zijn van deze criminelen, niet alleen in deze stad. Zo houdt u een goede herinnering aan deze bruisende stad in Noord Holland.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Hof van Zeeland
Hof van Zeeland


Het vakantiepark Hof van Zeeland is gelegen in het idyllische dorpje Heinkenszand. Het vakantiepark is omgeven door groen en binnenwateren.

Vakantiepark Scherpenhof
Scherpenhof


Vakantiepark Recreatiecentrum de Scherpenhof ligt op het randje van de Veluwe, dicht bij Deventer en is zeer uitgebreid.

Vakantiepark Bonte Vlucht
Bonte Vlucht


Het vakantiepark Bonte vlucht ligt te midden van de natuur, op de Utrechtse heuvelrug.

Vakantiepark Tien Heugten
Tien Heugten


Vakantiepark de Tien Heugten is omgeven door bossen en ligt vlakbij het Drentse esdorp Schoonloo.


038-3330101