Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Nedersaksen

Wandelen in de Harz

Een wandelvakantie is een heerlijke manier om alles te vergeten. Met onelegante wandelschoenen aan je voeten, de wind door je haren en een rugzak op je rug, laat je het dagelijks leven bijna direct achter je.

Op internet zag ik een wandelvakantie waar je je individueel op kon inschrijven, vol is vol. In 4 dagen en 3 nachten een deel van de Harzer-Hexen-Stieg, in het voormalige Oost Duitsland, lopen. Het was maar een paar uur rijden van Nederland en dan sta je al midden in dit unieke gebied met mooie natuur en ook een interessante historie. Ik wist dat deze wandelroute langs de oude grens van DDR liep en toen ik deze reis vond, wist ik dat ik ging. Tien minuten later was mijn wandelvakantie door de Harz geboekt.

De vakantie begon in Quedlinburg, een prachtig vakwerkstadje, gelukkig hadden we op de aankomstdag een paar uur de tijd om hier rond te kijken. De volgende dag ging het met de trein naar Thale, waar de Harzer-Hexen-Stieg begint. Van daar leidden de wandelpaden ons naar Treseburg en Altenbrak. Onderweg hadden we een prachtig uitzicht over de omgeving. We ontdekten een klein gehucht in ‘niemandsland’ met een terras uit de jaren 50, de eigenaars begonnen voor ons te koken. Het eten was heerlijk en de sfeer was super, maar het was niet bevorderlijk voor de wandelprestaties. Hoe dan ook, we arriveerden met een fantastisch gevoel bij het huis waar we sliepen.

De Harz is weliswaar geen hoog berggebied, maar wel een prachtig stuk natuur met pittoreske dorpen en vriendelijke en gemoedelijke mensen. Onze reisleider was al vaker in de Harz geweest en wist dus de mooiste plekjes te vinden, geweldig. Op de wandelroute over de Brocken naar Torfhaus volgden we de voormalige DDR grens. Boven op de Brocken herinnert het museum aan de tijd dat de Russen de berg bezet hielden en de grens van ijzeren gordijn, prikkeldraad en wachttorens ontsnappingspogingen onmogelijk maakten. Deze route maakte veel indruk op iedereen.

De hoogteverschillen in de Harz waren niet groot maar wel venijnig. Voor hen die weinig ervaring met wandelen hadden, was dat best wel pittig. Wandelen in de Harz een aanrader? Zeker weten, dit nog deels ongerepte natuurlijke landschap is geweldig. De historie van deze streek geeft deze vakantie nog een extra dimensie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • vakantie in Rijnland-Palts Kamperen in de Loreley
  • Kamperen op de Loreley is een van de heerlijke manieren om van een vakantie in Duitsland te genieten. Wij gingen met de caravan op stap, voor dat echte gevoel van vrijheid, stoppen wanneer je wilt en een kop koffie drinken voor je eigen deur, al is het maar op een parkeerplaats.

  • Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid
  • Duitsland is een land met een geweldige historie en ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar veel mensen denken aan Duitsland als een ‘makkelijke vakantiebestemming’, meer dan ergens anders. Natuurlijk, is het een land dat het al sinds tijden ‘goed doet’ en een aantrekkelijke levensstijl heeft.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Ferienpark Grafschaft Bentheim
Ferienpark Grafschaft Bentheim


Vakantiepark Grafschaft Bentheim ligt in Duitsland vlakbij het dorpje Uelsen. In de Duitse natuur kunt u prachtige fietstochten maken door de natuur.

Vakantiepark Ferienpark am Waldsee
Ferienpark am Waldsee


Het vakantiepark Waldsee ligt midden in het mooie Hausherzberger merengebied en is geschikt voor alle leeftijden.

Vakantiepark Nordseeküste Park
Nordseeküste Park


Vakantiepark Nordseekuste heette voorheen vakantiepark Butjadinger Kuste en wordt tegenwoordig beheerd door vakantieaanbieder Centerparcs.


038-3330101