Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Noord-Holland

Uitwaaien op Texel

Een weekje uitwaaien op het eiland Texel leek ons een goed plan na een drukke periode. We besloten met de caravan te gaan, op deze manier hadden we alle vrijheid om dit eiland te ontdekken. We hadden gehoord dat de camping bij het natuurgebied de Slufter lekker basic was en dat was wat we zochten. Na een korte overtocht met de boot vanaf het vasteland konden we op zoek naar onze camping. Toen we onze gereserveerde plek zagen, wisten we dat deze vakantie niet meer stuk kon. We stonden direct tegen de duinen aan, wat een fantastisch plekje!

Watersport beoefenen is niet direct ons ding, maar er naar kijken wel. De wandeling naar het strand was een klein half uurtje en dan de zee en het strand, ze zijn elk moment van de dag anders. De geur en kleur van de kust, je kan het niet omschrijven, dat zie je en ervaar je. Een wandeling langs het strand lijkt altijd eenvoudiger dan het is, het mulle zand vraagt best wel extra inspanning, maar door alles wat er te zien is vergeet je dat snel. Zwemmen in de zee was heerlijk, al was het vaak meer spelen met de golven dan een baantje trekken. Voor ons dan ook een must om elke dag op het strand te zijn, ook al was het maar even.

Rondkijken op het eiland deden we met de fiets. Met de wind door onze haren ontdekten we de dorpen. Bij elk dorp kun je de dijk op, om een stukje vol in de wind te fietsen, zoals bij de Koog. Een van de toppers voor ons was Oudeschild. De fietstocht er naar toe was vol tegen de wind over de dijk, maar dat was geen probleem. Het dorp zelf was zo gezellig, we bewonderden de molen Traanroeier, pakten een terrasje en wandelden wat rond in het dorp, gewoon zonde dat we weer naar huis moesten. Onderweg zijn we nog even gestopt bij het museum van Jutters en Zeelui in Kaap Skil. Wat een diversiteit aan voorwerpen die letterlijk op het strand aanspoelden. Een heerlijke dag op Texel.

Het natuurlijke landschap van zee, dijken, strand en duinen was een perfecte omgeving voor het opladen van onze batterijen. De stress was de eerste vakantiedag al verwaaid. De typische eilandsfeer en de gastvrije ontvangst was heel bijzonder. Wij konden er weer tegenaan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark IJsselhof
IJsselhof


Villavakantiepark IJsselhof is in een prachtige omgeving van het Noord-Hollandse Andijk gelegen. Villavakantiepark IJsselhof is direct gesitueerd aan de IJsselmeerkust.

Vakantiepark Zandvoort
Zandvoort


Het mooie vakantiepark Park Zandvoort aan zee bevindt zich 300m van de zee af, in het gezellige Zandvoort. Op het vakantiepark worden verschillende luxe vakantiehuisjes verhuurd, capaciteit tot 12 personen.

Vakantiepark Woudhoeve
Woudhoeve


Vakantiepark recreatiepark Woudhoeve bevindt zich in het Noord-Hollandse plaatsje Egmond aan de Hoef; een mooi plaatsje tussen de duinen aan zee.

Vakantiepark Zeewaard
Zeewaard


Sint Maartensvlotbrug ‎

Op vakantiepark Zeewaard begint uw ideale strandvakantie. Lekker uitwaaien, zonnebaden, zwemmen, spelen in de branding en natuurlijk zandkastelen bouwen,


038-3330101