Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Zeeland

Uitwaaien in Zeeland? Ik doe mee

Dus dit is zomer. Ja, het is hier, het is warm, het is mooi, het is vakantie. Iedereen houdt ervan, net zoals praten over vakantie, iedereen houdt van de zomer. Waarom zouden we niet? Het geeft een gevoel van vrijheid, voor uw gevoel eindeloos, en de dagen zijn langer, het geeft ons het gevoel van “het is oke als je vandaag wilt ontspannen in de zon”. Voor mijzelf, steelt de zomer mijn gedachten zodat deze verwaaien over de zee. Ik moet toegeven dat ik me geen seizoen kan voorstellen zonder een vakantie of een paar dagen aan zee, aan het strand en genieten van de zon.

Ik onmoette een heel interssant paar uit Amerika, ze waren halverwege de veertig. Hij was een leraar en zij was een artiest. Zij zeiden het volgende; ‘ de laatste 25 jaar bezochten we elk jaar het strand. ‘. Wow, dat klinkt als heel veel jaren. Ik dacht bij mezelf, dat moet een fantastisch gevoel zijn van om heel veel redenen. Toen begonnen we te praten over reizen door Europa en Amerika, hoe iemand van reizen een beter persoon wordt. Van het ene verhaal kwam het andere, een ding bleef hangen in mijn gedachten; ‘Bingo, ik weet mijn nieuwe vakantiebestemming voor de zomer’.

Ze praatten over Zeeland, Nederland, plaatsen waar ik eerlijkheidshalve niet echt aan zou denken. Ik bedoel, ik weet dat het wat achterhaald is maar veel europeanen kiezen voor een zomervakantie aan het strand op plaatsen als Griekenland of bijvoorbeeld Zuid Frankrijk bij voldoende budget of misschien zelfs Cyprus. Maar nee… deze mensen hadden de beste zomervakantie ervaring in Zeeland in Nederland. Dus nu moet ik het ‘mysterie’ ontdekken en daarom koos ik deze plaats voor mijn nieuwe vakantiebestemming.

Het zand, kilometers aan schoon zand

Ik bedoel, serieus, als iemand aan Nederland denkt, denkt men niet als eerste aan het zand en het strand. Zeker niet, eerst komen de tulpen, Amsterdam, het Rode district, en de lol van alle vormen en kleuren…. Maar ik vertel u nu, er is zeker ook een strand.

Kilometers en kilometers aan zandstranden, uitgestrekt en ongestoord, met de duinen en dijken als enige verhoging in Zeeland. Een van de toppers is; vanaf Brouwersdam tot aan Cadzand en van Domburg tot Colijnsplaat, in Zeeland vind je de schoonste stranden.

Uitwaaien in de wind en de golven

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Niet met het zoeken van domme levensgevaarlijke situaties, wel voor het gevoel van ‘pluk de dag’ langs mijn ruggewervels… het lijkt dat dit paar uit Amerika er net zo over denkt. Deze mensen probeerden kitesurfen voor hun eerste keer in het leven in Zeeland,in Nederland. Ze arriveerden met het vliegtuig vanuit Amerika, zoals vermeld, en trokken in een mooi vakantiehuis in Zeeland, precies goed voor hun twee met een prachtig uitzicht over de zee, zij gingen naar het strand en daar gebeurde het.

Ze arriveerden in de namiddag, half augustus, het was heet buiten, de wind waaide net hard genoeg voor alle verleidingen en dat ervaarden ze. Ze zagen een winkel met verhuur van uitrusting voor kite surfen, en ze dachten; dit is nu of nooit. Kitesurfen wilden ze altijd al proberen en dat deden ze in niet minder dan Zeeland, in Nederland aan het strand van de Brouwersdam. Nu zeiden ze natuurlijk; je kunt hier kitesurflessen nemen, zeker aangeraden maar we hebben al windsurfen geprobeerd dus we weten er al iets van. De ervaring kwam waarschijnlijk aardig in de richting van de Poseidon, het gevoel was onbeschrijflijk en uniek. Het moment dat de rode kite van 16m wordt gelanceerd was onbetaalbaar, en zelfs het moment van neerkomen was een bron van humor, daarvan zijn er niet zoveel.

Ik begon te denken; waarom heb ik dit nooit geprobeerd? Het gaf me een gemengd gevoel van ‘ was ik al maar in Zeeland’ en het voelen van de bijzondere wind nog versterkt door een klein beetje spijt, de vurige wens om zo snel mogelijk naar deze plek te gaan. Er zijn ook andere stranden waar je kunt kitesurfen in Zeeland, werd me verteld, zoals bij Neeltje Jans, Kamperland, Vrouwenpolder en Domburg, er zijn dus genoeg mogelijkheden. Feitelijk is de hele provincie geschikt voor kitesurfen, surfen, windsurfen, zeilen, waterski, grote golf surfen, kajakken, kano varen, landzeilen, met daarnaast nog de ‘stamgasten’ als duiken in het Oosterschelde nationaalpark, vissen vanaf de boot en meer.

Al met al, er zijn hier talloze aanlokkelijke redenen voor een bezoek aan Zeeland, voor een weekendje weg aan het strand of een volledige vakantie in Zeeland. Voor mij is het een locatie voor mijn wensenlijst, misschien ook voor u?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Hof van Zeeland
Hof van Zeeland


Het vakantiepark Hof van Zeeland is gelegen in het idyllische dorpje Heinkenszand. Het vakantiepark is omgeven door groen en binnenwateren.

Vakantiepark Marina Beach
Marina Beach


Vakantiepark Marina Beach ligt in het dorpje Hoek in Zeeuws Vlaanderen. Dit vakantiepark heeft van alles te bieden voor jong en oud.


038-3330101