Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Er opuit in het Sauerland, Duitsland

Er opuit in het Sauerland, Duitsland

De streek Sauerland in Duitsland is de plek waar dit land teruggaat naar de natuur. Men al gauw aan steden als Berlijn, Hamburg, München, Frankfurt als ze aan Duitsland denken of aan architectuur en historie, cultuur, bier en worst, Oktoberfest en Duitse treinen. (Dit klinkt natuurlijk als een grote hoop vreemdsoortige ideeën die zich in ons hoofd afspelen), maar ik moet zeggen… naast deze bekendheden heeft Duitsland een bijzondere band met de natuur. Het Sauerland is daar één van de prachtige getuigen van.

Dit deel van het land, dunbevolkt en het thuis van de wisent, een Europese bison, deze vind je vooral op het platteland met dichte bossen en heuvelachtige gebieden, eindeloze bron van rust.

Even weg van de wereld in het Sauerland

Als je het mij vraagt, zit iedereen tegenwoordig in de modus van een Formule 1 coureur, snel, sneller, snelst, iedereen heeft haast en is gestresst…… en helaas missen velen van ons daardoor een paar eenvoudige en toch hele belangrijke aspecten van het leven.

Ik had de kans om het Sauerland te ontdekken, op weg naar Frankrijk, oké het was een beetje om, maar we wilden het rustig aan doen. Deze streek biedt een schoonheid die je je niet kunt voorstellen… en dat samen met een unieke sfeer. De Duitse punctualiteit komt hier samen met de natuur.

Als je door het Sauerland rijdt, zie je eindeloze bossen, groene velden, heuvels en authentieke dorpen, waar tradities bewaard gebleven zijn.

Het enige waar je op dat moment aan kunt denken is dat hoe geweldig het zou zijn om hier even te stoppen of misschien zelfs wat langer te kunnen stoppen… Het ziet eruit als de perfecte plek om even te ontsnappen uit de sleur van het dagelijkse leven, alles lijkt hier zo simpel en bijzonder, het is een open uitnodiging om te ontspannen… en zeg nou zelf, wie wil dat niet?

Als je stopt en besluit om de streek te verkennen, zal je ook ervaren dat de mooie natuur je al snel ’ aan het werk’ zal zetten.

En dat moment dat je niet meer kunt stoppen met… bewegen

Eenmaal aangekomen liggen er 1700km aan wandel- en fietspaden aan je voeten. Als je hier niet zo heel lang blijft en toch een leuke ‘sneak preview’ wilt krijgen van het Sauerland dan is de fiets de beste manier om de omgeving te verkennen. Hoewel, als je hier eenmaal bent wil je niet meer weg.

Even wat ander… de leisteenformaties van de Attagrot en bij Attendorn zijn indrukwekkend, één van de mooiste in heel Duitsland. Kaas proeven is eigenlijk een ‘must’ in het Sauerland, deze wordt gerijpt in de Attagrot. En als je dan toch hier bent, de beste plek om het te proberen… samen met een goed glas bier… te bier of niet te bier…zeg volmondig ja! Hier krijg je geen spijt van.

Een andere mogelijkheid is de Waldskulpturenweg van 23km lengte, met diverse punten, onderweg waar je kunt genieten van hedendaagse kunst. Wij hebben deze route niet genomen, maar gekozen voor een fietstocht naar de Biggesee, het grootste stuwmeer in het Sauerland en zijn stuwdam, een perfecte stop vooral in de zomer.

De historische steden zoals Arnsberg of Lüdenscheid, met de vakwerkhuizen en kerken met schitterend houtsnijwerk, zijn ook fantastisch.

Tijdens mijn volgende bezoek aan deze schitterende streek ga ik ‘goud delven’ in de Duivelsmijn van Fort Fun bij Bestwig. Potthucke, een heerlijke plaatselijke specialiteit staat ook bovenaan mijn lijstje, zo heerlijk dat het een gouden randje gaat geven aan ons dagje in het pretpark… Hebben we jou al lekker gemaakt?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • vakantie in Rijnland-Palts Kamperen in de Loreley
  • Kamperen op de Loreley is een van de heerlijke manieren om van een vakantie in Duitsland te genieten. Wij gingen met de caravan op stap, voor dat echte gevoel van vrijheid, stoppen wanneer je wilt en een kop koffie drinken voor je eigen deur, al is het maar op een parkeerplaats.

  • vakantie in Nedersaksen Wandelen in de Harz
  • Een wandelvakantie is een heerlijke manier om alles te vergeten. Met onelegante wandelschoenen aan je voeten, de wind door je haren en een rugzak op je rug, laat je het dagelijks leven bijna direct achter je. Op internet zag ik een wandelvakantie waar je je individueel op kon inschrijven, vol is vol.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Feriendorf Felsenhof
Feriendorf Felsenhof


Vakantiepark Felsenhof is een kleinschalig vakantiepark in de regio Rheinland Pfalz, in het prachtige Duitsland. Er kunnen luxe bungalows gehuurd worden.

Vakantiepark Waldferienpark Gerolstein
Waldferienpark Gerolstein


Het vakantiepark Waldferienpark is gelegen aan de rand van het prachtige Gerolstein, in de regio Rijnland-Palts.

Vakantiepark Europa Feriendorf
Europa Feriendorf


Een vakantie in Sauerland is plezier voor het hele gezin, zeker als je met z’n allen in het Vakantiepark Europa Feriendorf in Husen bent.

Vakantiepark Ferienhäuser Välmetal
Ferienhäuser Välmetal


Het vakantiepark Valemetal ligt in de plaats Bestwig, in de streek Sauerland. Er worden verschillende types vrijstaande vakantiewoningen verhuurd.


038-3330101