Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Transsylvanie

Transsylvanië ontdekken, een niet zo doorsnee vakantie

Onze eerste kennismaking met Transsylvanië was een onvergetelijke ervaring . We hadden ons huiswerk gedaan op internet. Zo hadden we een lijstje van plaatsen die we beslist wilden zien. De taal spraken we niet, geen Hongaars of Roemeens. We rekenden er maar op dat handen en voeten of Duits en Engels voldoende waren. Met de auto is het 2000km rijden van Nederland naar Roemenië, voor ons geen probleem want reizen is ook vakantie. Wij genieten van het idee dat je niet weet waar je slaapt aan het eind van de dag. We ontdekten een prachtig stukje Roemenië, een echte aanrader als je nog niet weet waar jou volgende vakantie heen gaat!

In het hart van Transsylvanië ligt de historische stad Sighisoara, met een mooie zeer oude burcht, kapel en voormalig klooster. De stad zelf is niet groot, maar wel gezellig, terrasjes zijn er genoeg en staan uitnodigend klaar. Het eten en drinken was heerlijk en het kostte bijna niets. Vanaf ons vakantiehuisje gingen we ‘s morgens rond 9 uur de stad in om fantastische foto’s maken van de mooiste plekjes, met nog vrijwel lege straten. Een echte aanrader is de hoge toren te beklimmen, het uitzicht was prachtig.

Onze volgende vakantiewoning lag in Harghita Madarasi, zo’n 100km verderop. Dwars door de Karpaten en omdat we zo min mogelijk op de hoofdweg bleven, hebben we de meest verrassende plekjes kunnen ontdekken. Een bochtige weg nam ons mee naar boven tot hoogtes van wel 1600m en zodoende kwamen we in een dorp vol pensions en vakantiehuizen, waar je zowel in de zomer als in de winter fantastisch sportief kunt genieten in de natuur. In de winter heeft het de bijnaam ‘Klein Oostenrijk’. Tijd om even te stoppen voor een wandeling. Tijdens onze ontdekkingstocht kwamen we zelfs langs een prachtige pittoreske waterval. Verder ging het bergafwaarts naar Odorhieu Seciuesc, een gezellige, middelgrote stad, waar je fijn kon winkelen en een terrasje kon pakken. Het had nog steeds de authentieke sfeer van een Transsylvaanse stad behouden, ondanks dat het al behoorlijk inspeelde op toeristen met restaurants en zelfs een nachtclub.

Een heerlijke eerste kennismaking met een vakantie in Roemenië, we komen zeker nog eens terug om nog meer van Transsylvanië te ontdekken. Korund met zijn unieke keramiek of de zoutmijnen van Praid en het St. Annameer staan hoog op onze wensenlijst. We kwamen tijd te kort om alles te zien wat we wilden zien, een goed teken!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.


038-3330101