Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Gelderland

Sfeer proeven in de Betuwe

De Betuwe is een van de mooiste gebieden in Nederland. Het ligt in de provincie Gelderland en het staat bekend om zijn vele fruitboomgaarden. Jaarlijks worden hier mooie routes uitgezet voor de fietser, wandelaar en automobilist, dwars door de schitterende omgeving. Wij kozen voor de fietsroute rond Tiel van ongeveer 50km. Je komt langs talloze boomgaarden met fruitbomen en mooie tuinen. We hadden een beetje geïnformeerd wanneer de bloesems op zijn mooist waren en lekker roken. Deze route leidde ons langs plaatsen als Echtel, Kesteren, Ochten en IJzerdoorn. We hadden zelf al bedacht dat we de route zouden aanpassen voor een bezoek aan het Flipje- en Streekmuseum in Tiel.

Als de kersen rijp waren, ging ik als kind jaarlijks met mijn ouders kersen eten op een zaterdagnamiddag. We mochten ze soms zelf plukken afhankelijk van de boomgaard waar we terechtkwamen. Toen we door de Betuwe fietsten en genoten van de prachtige omgeving zagen we diverse jonge gezinnen op de fiets. Ook zij gaven de kinderen deze prachtige herinnering uit mijn jeugd, nauw verbonden met de Betuwe. De sfeer is uniek als de bloesem in volle bloei staat. De geuren en kleuren zijn onvergetelijk mooi. Ook wanneer de vruchten rijp is heel speciaal. Beide perioden zijn het beste moment om de Betuwe te bezoeken. Onze bloesemtocht was prachtig en voerde ons langs schitterende plaatsen.

Het Flipjemuseum was pure nostalgie en daarom wilden we het museum graag bezoeken. Helaas is Flipje tegenwoordig niet meer zo bekend, maar de geschiedenis van de mascotte van jamfabriek de Betuwe is gelukkig niet verloren gegaan. Er werden zelfs stripboeken over het fruitmannetje gemaakt en Flipje was al gauw een symbool voor de hele Betuwe. Het museum is niet interactief, maar toch wel heel leuk ingericht voor jong en oud. Na het geslaagde bezoek aan het museum ontdekten we het standbeeld van Flipje in de stad zelf. Met nog wel wat kilometers voor de boeg hebben we de fietsroute weer opgepakt, elke kilometer was de moeite waard. Op internet vonden we achteraf nog diverse andere routes, voor de volgende keer.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • vakantie in Gelderland Rondkijken op de Veluwe
  • Een vakantie op de Veluwe heeft een heel eigen sfeer van eenvoud midden in een landschap van bos en weilanden. Hoewel we de omgeving globaal wel kenden, wilden we een paar mooie plekjes ontdekken waar we nooit geweest waren. Zo gezegd, zo gedaan. Een van de wensen was een dag fietsen in het nationaalpark de Hoge Veluwe.

  • vakantie in Gelderland Koester de liefde voor de natuur in Gelderland
  • Heb je ooit nagedacht over waarom mensen zich zo fantastisch voelen als ze de natuur intrekken? Serieus, hier geldt wel, ’kom je over de hond, dan kom je ook over de staart’. Ik heb zo’n vriend, een goede vriend absoluut, maar als je haar voorstelt om te gaan kamperen of lekker te gaan wandelen.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Scherpenhof
Scherpenhof


Vakantiepark Recreatiecentrum de Scherpenhof ligt op het randje van de Veluwe, dicht bij Deventer en is zeer uitgebreid.

Vakantiepark Rhederlaagse Meren
Rhederlaagse Meren


Wat wilt u doen deze vakantie? Zonnen, zeilen, surfen, eten, varen, paardrijden, fietsen en kamperen. Op Camping Jachthaven Rhederlaagse Meren is het allemaal mogelijk, maar er is meer!

Vakantiepark Bospark Ede
Bospark Ede


Vakantiepark Bospark Ede is een familiepark tussen Ede en Lunteren, midden in het prachtige natuurgebied de Veluwe. Kinderen zullen op het vakantiepark Bospark Ede de tijd van hun leven hebben.

Vakantiepark Gelloo
Gelloo


Recreatiepark Gelloo ligt midden in een zeer uitgerekt bosrijke omgeving. De kampeerplaatsen zijn gelegen op gezellige kampeervelden met een speeltuin in het midden zodat u uw kinderen in de gaten kunt houden!


038-3330101