Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Rondstruinen in Praag

Rondstruinen in Praag

Bijna iedereen heeft wel een stad of land waar hij of zij graag naar toe zou willen. Voor mij was dat de stad Praag. Niet vanwege de romantiek, maar wel vanwege de historische achtergrond en ik wilde de sfeer proeven. Samen met een paar vrienden hadden we twee kamers met ontbijt geboekt op een boot aan de kade op de rivier Moldau, bijna midden in de stad. We hadden vier dagen de tijd om de stad te ontdekken. Op elke hoek van de straat was wel een restaurant of terras te vinden in het centrum. Na een dag rondstruinen in de stad kan iedereen heerlijk uit eten binnen eigen budget en stijl.

De Joodse wijk

Aangezien ik de enige was die de Joodse wijk wilde zien en ervaren, ging ik alleen op pad. Dankzij een stadsplattegrond was dat geen probleem. In het Engels werd me uitgelegd dat je een toer door de hele wijk kon maken met gids, voor hen die wat meer wilde weten over de historische achtergrond. Dat deed ik en dat was het begin van een onvergetelijke dag in Praag. Ik sloot me aan bij een groep onder leiding van een gids. Toen we door de wijk liepen en natuurlijk de bekende begraafplaats bezochten, konden we ons niet voorstellen wat een drama’s zich hier hebben afgespeeld. Toen we hoorden hoeveel joden op deze kleine oppervlakte hadden geleefd, vielen we stil. Deze rondleiding zei meer dan tien geschiedenislessen.

De Zwarte markt

Een bezoek aan de Zwarte markt wilde iedereen wel meemaken, de wandeling ernaar toe was al heerlijk. Deze markt is groot, u vindt hier tientallen meters kramen. Wij en de andere bezoekers van deze markt vormen een gevarieerd gezelschap, internationaal en van alle leeftijden. We ervoeren de unieke sfeer, alsof je op de zwarte markt in Beverwijk loopt , alleen dan in Tsjechië. Wat je ziet, is wat je koopt en daar houd je rekening mee als je rondsnuffelt op de markt. Deze markt is werkelijk van alle markten thuis, met eten en drinken, leerproducten, ‘merkartikelen’ en veel meer. Het is een van de toerististische trekpleisters. Ook dit was een geslaagde dag in Praag.

Praag is een geweldige stad, in vier dagen konden we heel veel bekijken. Hebben we alles gezien? Nee, maar we hebben wel gezien wat we wilden zien en dat is een goed gevoel.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Green Valley
Green Valley


Green Valley Park is een ruim opgezet vakantiepark op een van de groene heuvels van het Tsjechische Reuzengebergte.


038-3330101