Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Gelderland

Rondkijken op de Veluwe

Een vakantie op de Veluwe heeft een heel eigen sfeer van eenvoud midden in een landschap van bos en weilanden. Hoewel we de omgeving globaal wel kenden, wilden we een paar mooie plekjes ontdekken waar we nooit geweest waren. Zo gezegd, zo gedaan.

Een van de wensen was een dag fietsen in het nationaalpark de Hoge Veluwe, heerlijk. We hadden geluk met het weer, niet te koud of te warm. Bij de ingang van het park huurden we fietsen en daarna volgden we de mooie routes met natuurlijk als stop het van Goghmuseum midden op het park. De natuur is prachtig, je vergeet hier tijd gewoon. Niemand heeft haast en bij diverse bankjes zaten mensen als wij te genieten van de inhoud van de fietstas tijdens een picknick.

Een andere toeristische topper was een bezoek aan de Oud Veluwse markt in Barneveld. Deze werd altijd tijdens de zomervakantie op donderdagen gehouden. Op deze dagen staat het hele centrum vol kramen waar van alles verkocht werd, van eten tot souvenirs tot volksdansdemonstraties. Terrasjes draaiden op volle toeren en de kindermarkt gaf het geheel een ontspannen sfeer. Voor een dag is het leuk om mee te maken, maar het is ook weer heerlijk om de rust te ervaren toen we terugfietsten naar ons vakantieverblijf. Alles op zijn tijd.

Fietsen op de Veluwe was heerlijk om meerdere redenen. Overal liggen goedverzorgde fietspaden en natuurpaden. Zo fietsten we in de omgeving van Uddel en Elspeet, hier stuitten we op het Uddelermeer met aan de overkant van de weg een eenvoudig terras en wat gezellige winkeltjes. We ontdekten prachtige plekjes onderweg, soms heel onverwachts. Bij Vierhouten ontdekten we een soort van mini-natuurpark compleet met pannenkoekenhuis midden in het bos.

Het was dat we nog wat kilometers voor de boeg hadden, anders hadden we hier de hele middag doorgebracht. Als je openstaat voor verrassingen zoals wij, is rondkijken op de Veluwe nog leuker!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuwsHet laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Scherpenhof
Scherpenhof


Vakantiepark Recreatiecentrum de Scherpenhof ligt op het randje van de Veluwe, dicht bij Deventer en is zeer uitgebreid.

Vakantiepark Rhederlaagse Meren
Rhederlaagse Meren


Wat wilt u doen deze vakantie? Zonnen, zeilen, surfen, eten, varen, paardrijden, fietsen en kamperen. Op Camping Jachthaven Rhederlaagse Meren is het allemaal mogelijk, maar er is meer!

Vakantiepark Lichtenvoorde
Lichtenvoorde


De natuur verwelkomt u op het park Lichtenvoorde. Dit park ligt aan de waterkant, diep in de bossen. Uw ontspanning staat bij dit park centraal.

Vakantiepark Esmeer
Esmeer


In de luwte van het de Veluwe ligt het vakantiepark recreatiepark Arnhem. Op het park kunt u kamperen of een van de accommodaties huren.


038-3330101