Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Friesland

Relaxen op Ameland

We hadden gehoord dat elk Waddeneiland weer anders en na Texel was Ameland nu aan de beurt. Met de veerboot gingen we van Holwerd naar Ameland, na slechts 45 minuten varen arriveerden we op onze vakantiebestemming. Het is eiland is niet zo groot en met feitelijk vier dorpen vonden we al snel ons vakantiehuisje, net buiten het dorp Nes en precies wat we zochten. De rust en ruimte van dit eiland was heerlijk, echt de stilte waar wij naar op zoeken waren. Als we mensen wilden zien of horen, zochten we dat wel op in de gezellige dorpjes. We kwamen hier om heerlijk te wandelen en fietsen en zo het eiland te ontdekken.

’s Avonds vonden wij het heerlijk om naar het dorp Nes te wandelen en een terrasje te pakken. Dit is waar we kennis maakten met de plaatselijke likeur ’t Nobeltje, een kruidenbitter die ons werd aangeraden. Zo kwamen we ook terecht bij de wijnproeverij. De vinoloog dr. Metz kon fantastisch vertellen over de wijnen en de Amelander kaas, een ervaring die we voor geen goud hadden willen missen. Onverwacht maar geweldig. Het aanbod aan keramiek, die alleen gemaakt wordt op dit eiland, vormden leuke mogelijkheden voor originele en bruikbare souvenirs. De pottenbakkerij die we bezochten was super professioneel maar tegelijkertijd heel gezellig, er werd hard gewerkt, terwijl de toeristen rondliepen en vragen konden stellen.

Natuurlijk wandelden we heerlijk rond bij de vuurtoren bij Hollum, deze toren is 55m hoog en wilden we zeker op de foto hebben. In Buren bezochten we het Jutters- en Landbouwmuseum. Rondkijkend op dit eiland ontdekten we overal zichtbare bewijzen van het authentieke leven, voordat er toeristen kwamen. Men leefde van de landbouw, visvangst, jacht en het strandjutten. In dit museum speelt de landbouw en het jutten de hoofdrol, heel romantisch, tot we ons realiseerden dat het een hard bestaan moet zijn geweest. Nu is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Terecht, we ontdekten gezellige en levendige dorpen en het landschap is plezierig rustgevend. Het dagelijkse bezoek aan de Waddenzee was de slagroom op het toetje, wie geniet daar niet van? Ameland is een fantastisch Waddeneiland met een eigen stijl.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • vakantie in Gelderland Rondkijken op de Veluwe
  • Een vakantie op de Veluwe heeft een heel eigen sfeer van eenvoud midden in een landschap van bos en weilanden. Hoewel we de omgeving globaal wel kenden, wilden we een paar mooie plekjes ontdekken waar we nooit geweest waren. Zo gezegd, zo gedaan. Een van de wensen was een dag fietsen in het nationaalpark de Hoge Veluwe.

  • vakantie in Gelderland Sfeer proeven in de Betuwe
  • De Betuwe is een van de mooiste gebieden in Nederland. Het ligt in de provincie Gelderland en het staat bekend om zijn vele fruitboomgaarden. Jaarlijks worden hier mooie routes uitgezet voor de fietser, wandelaar en automobilist, dwars door de schitterende omgeving. Wij kozen voor de fietsroute rond Tiel van ongeveer 50km.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Schuttersbos
Schuttersbos


Het luxe vakantiepark Schuttersbos is centraal gelegen op het Waddeneiland Terschelling, op slechts 10 minuten fietsen van het Noordzeestrand.

Vakantiepark Vitamaris
Vitamaris


Het vakantiepark Vitamaris bevind zich op Schiermonnikoog. Het vakantiepark bevindt zich tussen de duinen en aan de zee.

Vakantiepark West Terschelling
West Terschelling


Het in 2013 geopende vakantiepark Landal West Terschelling is een zeer mooi park dat 79 luxe appartementen huisvest op nog geen 5 kilometer van het strand.

Vakantiepark Tusken de Marren
Tusken de Marren


Tusken de Marren ligt in de waterprovincie Friesland. Aan de Meinesleat die een verbinding vormt tussen het Sneekermeer en de rivier de Boarn.


038-3330101