Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer

Vind je eigen Quantum of Solace aan het Gardameer

Je hebt vast wel eens van het Gardameer gehoord… ook als je er alleen maar tijdens de aardrijkskundelessen op school van hebt gehoord, dat geldt voor veel van ons… en is onze Quantum of Solace. Wat? Wacht even…

Misschien moeten we daar even op inzoomen, kan het zijn dat de drang om op vakantie naar het Gardameer te gaan komt uit de film Quantum of Solace komt? Ik bedoel, als James Bond het kan… waarom wij niet?

Dus bel een vriend, spring in je Bond-Car en scheur naar het Gardameer

Als je aangekomen bent, zou ik zeggen ga naar Malcesine, het is ongeveer 40km van Verona en de perfecte plek om met een vriendin rond te kijken… of om de romantiek in de stijl van Romeo en Juliet mee te nemen uit Verona naar dit stadje aan het meer.

De veerboten die op en neer varen maken het makkelijk om van de ene naar de andere plek te komen en het water is ook de beste plek om het één en ander van de omgeving te zien. De groene bergen steken dominant af tegen het landschap met kerktorens op de oevers en kleurrijke vissersboten in het water, dit samen met de geur van limoenbloesem is pure magie.

Villa Guarienti is niet echt open voor publiek, noch is het paleis op Isola de Garda altijd open, maar beide zijn imposante bezienswaardigheden vanaf de veerboot, voeg daar de Romeinse ruïnes van Sirmione aan toe en je hebt een prachtige tocht.

Ik heb een fantastische halve dag bij de ruïnes doorgebracht met George, een goede vriend van me. Hij was vooral geïnteresseerd in de geschiedenis van deze plek, terwijl ik gewoon lekker rondgekeken heb. Pas toen ik deze vanaf het water zag realiseerde is me wat een majestueus bouwwerk het was, alsof ze door de mythische goden zelf gebouwd waren.

Als je nog een plekje zoekt om te eten, dan raad ik zeker Trattoria Clementina aan, een eenvoudig plekje met geweldig eten (overheerlijke steak en rode huiswijn) en zeker niet duur in Sirmione.

Soelaas op het strand

Bijkomen van een jaar hard werken, verlichting vind je hier zeker, picknicken met het gezin (en de groepen wilde eenden die ook wel een hapje lusten), dit samen met de zonnestralen en ontspannende atmosfeer. Dat moet goed komen.

Als je niet zo dol bent op koud water dan kan ik de Sirmione Terme zeker aanraden. Deze openluchtbaden met bruisend water zijn heerlijke plek om te chillen… hoewel het water is behoorlijk warm.

Aan de andere kant van het meer ligt het laatste huis van de poëet Gabriele d’Annunzio, een behoorlijk controversieel persoon, een ‘opstandige aartsengel’, met een nog veel controversieel liefdesleven verpakt in briljante versregels. Deze prachtige middeleeuwse boerderij, met tuinornamenten, vind je in Gardone. Er staat zelfs een half oorlogsschip die door Mussolini zelf aan de poëet gegeven zou zijn.

Het Gardameer mag het grootste meer van Italië zijn en omgeven zijn door een rijke geschiedenis en prachtige natuur, het is ook de plek voor een stijlvolle vakantie in Italië.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië Een kleine gids voor het kleine Idromeer in Italië
  • Het Idromeer is eigenlijk gewoon de mooiste van alle kleine meren in Italië, het ligt in Valle Sabbia en helemaal niet ver het grootste Italiaanse meer, het Gardameer. Elke reisgids zou moeten beginnen met een kleine beschrijving over de omgeving van dit stukje water, dat wordt omringd door hoge.

  • Toscane… gemaakt in Italië Toscane… gemaakt in Italië
  • Italië staat eigenlijk altijd al synoniem voor stijl. De bekende labels ‘gemaakt in Italië’ staat voor kwaliteit en schoonheid op alle gebieden: van de verschillende landschappen in elke regio tot de fantastische keuken en van de wereldberoemde bezienswaardigheden tot mode, steden, wijnstreken.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Tre Capitelli
Tre Capitelli


Op het vakantiepark Tre Capitelli ervaart u de authentieke sfeer van een vakantie in Italië. Het ligt in het nog deels ongerepte Idro.

Vakantiepark Garda Village
Garda Village


Het vakantiepark de Garda Village bevindt zich net buiten het plaatsje Sirimione, gelegen aan het zonnige Italiaanse Gardameer.

Vakantiepark Villenpark Sanghen
Villenpark Sanghen


Dit groene park is prachtig gelegen in één van de mooiste bochten van het Gardemeer. In Villaggio Sanghen kunt.

Vakantiepark Residence Porto Letizia
Residence Porto Letizia


Het mooie vakantiepark Residence Porto Letizia lig aan het prachtige Lugano meer, de ideale plek voor een droomvakantie in Italië.


038-3330101