Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Provence - Alpes - Cote d'Azur

Een nieuw hoofdstuk van reizen: Provence, Frankrijk

Heeft u ooit een boek gelezen zoals the Hunger Games, Harry Potter of Trots en Vooroordeel? Of elk ander boek dat je dagenlang vasthoudt op de bank en je handen aan de pagina’s lijmt, op een manier die je je niet kunt voorstellen?

Dat is zoals ik de Provence in Frankrijk zou willen beschrijven. Om even een beeld te scheppen, stel je een beeld voor van een schitterende plek, met de met sneeuw bedekte toppen van de Zuidelijke Alpen op de achtergrond en de deltavlakte van de Camargue en langste kloof van Europa, Gorge du Verdon vlakbij. Hoe beschrijf je dit plaatje met 1 woord? Juist: Provence! Of nog beter, het is zonneschijn, geweldig eten en wijn. Plus mediterrane begroeiing om de lijst compleet te maken.

Deze regio in Frankrijk beschrijft in ‘hoofdstukken’ een schitterend land met vestingstadjes, dorpen op heuveltoppen en steden als Arles, Aix en Avignon, een land dat al eeuwenlang rijke en beroemde mensen aantrekt, liefhebbers van kunst, de zomerse bezoekers die blijven hangen aan de Cote d’Azur.

Het onweerstaanbare verleidelijke hoofdstuk van de Cote d’Azur

In de streek Provence vindt u werkelijke herkenbare iconen zoals de beroemde lavendelvelden, Mont Saint Vincent, op zo veel manieren, door Cezanne neergezet, olijfbomen, de rotsachtige kustlijn omringd door pijnbomen en steden als Marseille, Nice, Toulon en St Tropez.

Het filmparadijs Cannes is ook de Provence, maar je vindt hier ook wijngaarden en wijnproeverijen, Michelin-sterrenrestaurants waar je van kunt genieten.

De Cote d’Azur is een hoofdstuk wat je niet mag missen in de Provence; zandstranden, warme zeegolven, schitterende vergezichten over de kust.

Of je nu kiest voor een bezoek aan Nice of misschien wel Marseille met de Vieux Port, of dat het een ontbijt aan het strand is dat uw hart steelt of misschien wel een onvergetelijke zonsondergang aan zee, deze streek in Frankrijk is altijd fantastisch.

Een aantal jaar geleden ben ik in Marseille geweest, en ik moet zeggen, dit was een ervaring waar ik mijn hart aan verpand heb. Marseille is een indrukwekkende stad, niet alleen omdat het een historische vesting is, het is ook de plaats waar je vanuit het centrum binnen een paar minuten aan het strand staat. Het ene moment wandel je over de geplaveide straatjes langs winkels en het andere moment sta je in Vieux Port, wandelend over het zandstrand, met de oneindige horizon van de zee.

Je hebt vast wel eens van Jacques Cousteau gehoord en zijn ervaringen met diepzee duiken… deze werden zeer populair in de Provence. Duiken is dan ook een favoriete sport in deze streek. In Marseille of rond Hyères en Cavalaire is een proefduik zeker de moeite waard.

Als je kiest voor een bezoek aan Marseille, probeer zeker bouillabaisse, het is een geweldige specialiteit, een visstoofpot met een unieke smaak. Ga op zoek naar “Chez Fonfon”, het restaurant waar Jean Reno over roept en ervaar hier de “bouillabaisse” op een totaal ander niveau.

Het ‘dit mag u echt niet missen’ hoofdstuk van Provence

Zoals ik al schreef, was mijn bezoek aan Marseille een prachtige ervaring, de stad zelf is schitterend evenals het strand, de sfeer… allemaal het ontdekken waard.

Een paar andere dingen, naast Marseille, die je echt niet mag missen in het ‘Provençaalse Meesterwerk’ zoals:

het gotische Paleis des Papes in Avignon
In Aix-en-Provence de studio van de Impressionist Paul Cézanne (en als je toch hier bent, bezoek ‘Le Clos de la Violette’ een restaurant voor een unieke culinaire ervaring)
Kapel du Rosaire in Vence
Nationaalpark Mercantour
De overblijfselen van de Romeinse Pont du Gard
Het antiek dat je zult aantreffen langs de des Quatres Otages Avenue, in L’Isle-sur-la-Sorgue.

Deze lijst is eigenlijk oneindig, compleet met bijzondere bezienswaardigheden, artistieke plaatsen, schitterende natuur… een impressionistisch schilderij geeft je het gevoel dat je in de Provence bent.

De lyrische landschappen, de zee, waar de steile kliffen in reflecteren als in een gigantische spiegel, de diepste kloof op het Oude Continent, de hoogste pas en de oudste weg… het is inderdaad een geweldig idee om met de auto naar de Provence te gaan.

Heb je ooit het spel Petanque gespeeld? Niet? Dan moet je het echt proberen, het komt oorspronkelijk uit de Provence en het is dan ook heel populair in deze streek voor veel vakantiepret.

De Provence in Frankrijk is een streek die je minimaal één keer in je leven zou moeten bezoeken. Het inspireert al je zintuigen, dus zoek niet verder en bezoek deze streek in Zuid-Frankrijk.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • ‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’? ‘Wulken‘? Bent u klaar voor het Franse ‘pluk de dag’?
  • Er wordt gezegd dat Frankrijk een van de meest bezochte landen van de wereld is… misschien vanwege het feit dat het een complex land is met een eindeloze variatie, misschien omdat dat het land een fascinerende historie heeft, of omdat Frankrijk… gewoon Frankrijk is.

  • De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen De wereld is niet genoeg, in de Franse Alpen
  • Het is een streek in Frankrijk beroemd om de geweldige skiresorts in de winter en vanwege de meest fantastische landschappen en mogelijkheden voor alpinisme in de zomer. Kortom, als u wilt ontsnappen uit het wereldse leven, terug wilt te gaan naar de basics, met een beter perspectief op het heden.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Costa Plana
Costa Plana


In het prachtige Cap d’Ail in Zuid-Frankrijk ligt het Residence Costa Plana. Met een kiezelstrand op 1 kilometer afstand.

Vakantiepark Le mas des Alpilles
Le mas des Alpilles


Vanaf het vakantiepark Le mas des Alpilles heeft u een prachtig uitzicht over de Alpilles bergketen, het gebied is 3ha groot. De accommodaties zijn compleet.

Vakantiepark Cap Hermes
Cap Hermes


Het vakantiepark Cap Hermes staat in Port Frejus, aan zee. Hier wordt een familievakantie maar ook romantiek aan zee werkelijkheid.

Vakantiepark Cote Provence
Cote Provence


Vlakbij de prachtige natuur van de Provence-Alpes in het plaatsje Greoux les Bains staat ons vakantiepark Résidence Côté Provence.


038-3330101