Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid

Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid

Duitsland is een land met een geweldige historie en ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar veel mensen denken aan Duitsland als een ‘makkelijke vakantiebestemming’, meer dan ergens anders.

Natuurlijk, is het een land dat het al sinds tijden ‘goed doet’ en een aantrekkelijke levensstijl heeft. Als je Duitsland bezoekt, krijg je dat speciale gevoel van opwinding.

De laatste keer dat ik in Duitsland was, ging ik naar München. Het was beslist niet de eerste keer dat ik in het land was, maar dit is echt een prachtige stad. Wat het zo uniek maakt is dat het niet direct die klassieke schoonheid heeft, maar het roept tegelijkertijd wel een gevoel van mysterie en betovering op, het is lastig te omschrijven.

Ik zou het stadsgevoel van Duitsland kunnen noemen dat je ook in andere geweldige steden kunt vinden zoals de hoofdstad Berlijn of Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart en zo.

Naast de steden zijn er ook mooie streken zoals Nedersaksen, in het noorden van het land, te vinden. Hier vind je de steden Hamburg, Bremen en Hannover en deze sluiten uitstekend aan bij de natuurlijke omgeving met een gevarieerd aanbod.

De steden van Neder-Saksen, een legendarische schoonheid

De steden van Neder-Saksen zijn heel bijzonder, de variatie van ‘van alles’ maken het zo uniek. De UNESCO werelderfgoederen en de fascinerende architectuur zijn geen legendes, ze staan trots op hun plek en ze zijn het bewijs van de schitterende schoonheid van de streek het hele jaar door.

 • Bijvoorbeeld Hannover, een stad waar je je al snel thuis voelt tussen de vakbeurzen, evenementen en wedstrijden. Het Maschseefestival, (het grootste schuttersfeest ter wereld) is er één van. Ook de internationale vuurwerkwedstrijd en de Koninklijke tuinen van Herrenhausen zullen je verbazen. Wat je ook niet mag missen is de avontuurlijke dierentuin van Hannover en het uitzicht over de stad vanaf de toren van het nieuwe raadhuis..
 • Braunschweig – een mix van modern en traditie, het Hertogelijk paleis mag je niet missen
 • Emden – zeehaven stad, natuurlijk en groen
 • Goslar – oude stad, met historische en culturele schatten
 • Göttingen – universiteitsstad voor de wetenschap, de stad van Gauss
 • Lingen – levendig en modern, met talloze winkels, cafés en restaurants
 • Hildesheim – beroemde stad vanwege zijn kerken
 • Lüneburg – een universiteitsstad, gebouwd op… zout
 • Wilhelmshaven – grote stad met maritieme attracties, een havenstad aan de Noordzee, ideaal voor een vakantie aan het strand
 • Wolfsburg – een jonge moderne stad met een avontuurlijke geest

Ontmoet de wilde geest van Niedersachsen

Ze zeggen dat Niedersachsen het land van de paarden is, met wedstrijden van wereldklasse en talloze mogelijkheden om paard te rijden.

Heb jij het al eens geprobeerd? Zo niet, zet het op de ‘doelijst’ van je vakantie. Ik ben zelf een paar keer wezen paardrijden, elke keer was het weer een unieke ervaring.

Het gevoel is lastig te omschrijven en natuurlijk raak je eraan gewend en eindigt het niet meer met het fysieke gevoel van een pak slaag.

Mijn eerste paardrij-ervaring was meer een… verrassing. De verrassing van op een paard zitten is heel wat anders dan er alleen maar naar kijken en zeggen ‘ oh geen probleem’. Ook het verraste gezicht van het paard toen hij merkte dat het wel even zou duren voor ik mijn balans in het zadel gevonden had en er niet meer uitzag als Elmer Fudd op een fruitpers. Over het algemeen kan ik zeggen; het was leuk voor mij, voor het publiek en voor het paard. Ik ga zeker nog een ritje maken in dit land van paarden, Nedersaksen, ik wil absoluut de Hengstenshow in Celle zien, eind september, begin oktober. De Hannoveraan is één van de beroemdste paardenrassen en ik breng een bezoek aan het Duitse paardenmuseum in Verden.

Het Waddenrennen in Duhnen is een race dwars door het wad vlak voor de kust, deze bezienswaardigheid vergeet je niet. De races worden hier volgens overlevering al gehouden sinds 1902. Het is schitterend om deze paarden te zien galopperen over het wad, er kan zelfs gewed worden op de paarden. Wie weet kan jij je reis de Duitse kust er mee financieren?

De Koninklijke rijschool bij Slot Bückeburg zit vol verrassingen. Natuurlijk is een trektocht over het platteland een uitstekende optie, tijdens je vakantie in Niedersachsen. Paardrijden in Emsland met ruim 1100km aan bewegwijzerde routes.

Ik kan alleen maar zeggen, je hoeft niet heel stil te zijn Elmer jaagt niet op konijnen hier. Geniet van de schitterende natuur in Nedersaksen, op de rug van een paard of wandelend.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

 • vakantie in Rijnland-Palts Kamperen in de Loreley
 • Kamperen op de Loreley is een van de heerlijke manieren om van een vakantie in Duitsland te genieten. Wij gingen met de caravan op stap, voor dat echte gevoel van vrijheid, stoppen wanneer je wilt en een kop koffie drinken voor je eigen deur, al is het maar op een parkeerplaats.

 • vakantie in Nedersaksen Wandelen in de Harz
 • Een wandelvakantie is een heerlijke manier om alles te vergeten. Met onelegante wandelschoenen aan je voeten, de wind door je haren en een rugzak op je rug, laat je het dagelijks leven bijna direct achter je. Op internet zag ik een wandelvakantie waar je je individueel op kon inschrijven, vol is vol.Het laatste nieuws

 • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
 • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

 • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
 • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Ferienpark Grafschaft Bentheim
Ferienpark Grafschaft Bentheim


Vakantiepark Grafschaft Bentheim ligt in Duitsland vlakbij het dorpje Uelsen. In de Duitse natuur kunt u prachtige fietstochten maken door de natuur.

Vakantiepark Ferienpark am Waldsee
Ferienpark am Waldsee


Het vakantiepark Waldsee ligt midden in het mooie Hausherzberger merengebied en is geschikt voor alle leeftijden.


038-3330101