Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Vlaams-Gewest

Vlaanderen beleven zoals in de stripverhalen

Weet je, veel mensen denken dat een vakantie in België best wel duur is (net zoals Zwitserland en Engeland). De waarheid is, dat je met een goede planning en research vooraf, gemakkelijk zonder zak vol geld naar België (of waar dan ook ter wereld) kunt reizen.

Zonder echt in details te treden, ga ik je wel vertellen wat je kunt verwachten als je op vakantie in Vlaanderen, België bent, zonder dat je vooraf de loterij hoeft te winnen.

Jij noemt het… Vlaanderen heeft het!

En dat is van natuur tot geweldige steden, van historische bezienswaardigheden zoals het in Flanders Fields museum tot prachtige stranden en van ongelooflijk eten en een bruisend nachtleven tot schilderachtig tradities. Afwisseling is de sleutel tot elke vorm van reizen, met elk budget. Je hoeft niet te kiezen tussen een mooie picknick in een beroemd park als het Osseghempark in Brussel of genieten van het schitterende uitzicht op de St. Michaelsbrug in Gent. Hier kijk je uit over de skyline van de stad, met de drie prachtige torens van St. Nicolaaskerk, de Belfort en niet te vergeten de St. Bavokathedraal, met het beroemde schilderij “Het Lam Gods” door Jan van Eyck.

Dus ja, afwisseling is geen probleem als je kiest voor een vakantie in Vlaanderen, of u nu de hoofdstad Brussel ontdekt of Gent, Leuven en Antwerpen of de Vlaamse kust en het platteland. Dit wordt zeker een uitdaging, want de Belgen zijn wereldwijd bekend. Wist je dat:

 • de eerste keizer van het Heilige Roomse Rijk, Charlemagne, geboren is nabij Luik
 • er in Franstalig België de meeste stripboeken per capita geproduceerd worden
 • de eerst gedrukte kranten ter wereld gepubliceerd werden in Antwerpen, België
 • België 220,000 ton aan chocolade produceert per jaar
 • de Belgen ongeveer 150liter bier per persoon per jaar consumeren
 • bezit tot 3 gram cannabis is tegenwoordig legaal is in dit land
 • patat uitgevonden werd in België, je vindt deze over de hele wereld
 • het Belgische snelwegsysteem, de enige door mensen gemaakte structuur is, die ’s nachts zichtbaar is vanaf de maan, vanwege de verlichting
 • de grootste man van Europa een Belg is

Kortom, in België zal het ene ding u niet verrassen, andere dingen weer wel. Je vindt hier een constante stroom van aantrekkelijke attracties.

Jaag de golven na op de kusttram van Vlaanderen

Vlaanderen ligt in het noorden van België en grenst aan de Noordzee, het is dus geen verrassing dat de stranden aan de Vlaamse kust op je wachten, als je er even tussenuit wilt, weg van de grote stad.

Je vindt hier kilometerslange zandstranden, 13 badplaatsen, geweldig veel activiteiten om te doen, zoals zeilen, zwemmen, zonnebaden, paardrijden op het strand. Bijna alles waar je naar op zoek bent tijdens een bezoek aan de Belgische kust en nog veel meer. Je kunt hier op een geweldige manier rondkijken, dankzij de Kusttram, deze rijdt vanaf Knokke tot aan de Panne, comfortabel en niet duur.

De kunststeden zoals Brugge en Antwerpen liggen vlakbij, wees welkom in Vlaanderen, beleef het typische Belgische leven uit de stripboeken en bezoek de diverse fantastische attracties.

Ze zeggen dat België dichtbevolkt is, 60% van de bevolking woont in Vlaanderen, dus als u even stopt en hier over nadenkt, een klein land met zoveel mensen, moet het wel een bijzondere streek zijn. Deel uw avonturen in België met ons, een vakantie die je voor het leven (strip)tekent.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

 • vakantie in Ardennen De Belgische Ardennen, de poort naar schitterende natuur
 • Eén van de meest ‘bewuste’ zomerkeuzes van mensen is of ze hun vakantie zullen doorbrengen aan de kust of in de bergen, vooral als ze van beiden houden. De zee biedt een unieke schoonheid met een rustige uitstraling, maar de indrukwekkende bergen en hun oneindige mysteries, zijn misschien nog wel aantrekkelijker.

 • vakantie in Belgische Kust Kunt u het geheim bewaren van de Belgische kust?
 • Wilt u een geheim horen? Natuurlijk, dat wil toch iedereen. Geheimen zijn vaak heel intrigerend en dit geheim dat tijdens één van mijn reizen ontdekte, is er één die zelfs de meest wereldwijze reizigers zal fascineren… het geheim van de Belgische Kust.Het laatste nieuws

 • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
 • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

 • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
 • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Sunparks Oostduinkerke
Sunparks Oostduinkerke


Het vakantiepark Oostduinkerke is gelegen in Vlaanderen en ligt aan de prachtige kust. Er worden hier verscheidene luxe vakantiehuizen en chalets verhuurd.

Vakantiepark Kempense Meren
Kempense Meren


Vakantiepark Kempense Meren is gelegen in de plaats Mol, in het Belgische Limburg. Op het park worden vakantievilla’s verhuurd, variërend van grootte en luxe.

Vakantiepark Sonnevijver
Sonnevijver


In het zuiden van Belgisch Limburg, tussen Maasmechelen en Lanaken, ligt het gezellige bungalowpark Sonnevijver. U viert uw vakantie in een vrijstaande.

Vakantiepark Vossemeren
Vossemeren


Centerparcs vakantiepark de Vossemeren bevindt zich net over de grens in België. Het is een prachtig vijf-sterren-vakantiepark.


038-3330101