Chat with us, powered by LiveChat
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Vakantiebelevenissen

vakantie in Rijnland-Palts

Kamperen in de Loreley

Kamperen op de Loreley is een van de heerlijke manieren om van een vakantie in Duitsland te genieten. Wij gingen met de caravan op stap, voor dat echte gevoel van vrijheid, stoppen wanneer je wilt en een kop koffie drinken voor je eigen deur, al is het maar op een parkeerplaats. De camping boven op de rots van Loreley was een van onze hoogtepunten. De weg er naar toe alleen al is prachtig en dan de ligging van de camping boven op de rots, dat was pas echt fantastisch. Natuurlijk mag een bezoek aan het standbeeld van de nimf niet ontbreken, hier komt de sage van de Loreley pas echt tot leven.

Vanaf de imposante rots kijk je uit over de Rijn, een rivier die nooit stil staat. Dag en nacht gaat het verkeer op het water door, met zowel meterslange vrachtschepen, als rondvaartboten die dagelijks langs varen. Al snel hadden we een favoriet punt gevonden om te genieten van de onvergetelijke vergezichten. Oké je moet geen last hebben van hoogtevrees, maar dat hadden wij gelukkig niet. De rots van Loreley is 132m hoog en ligt vlakbij de stad Sankt Goarshausen en ook daar hebben we natuurlijk een kijkje genomen. Ideaal om een lekker dagje cultuur op te snuiven en natuurlijk om een terrasje te pakken. Eigenlijk mag een rondvaart over de Rijn niet ontbreken, maar eigenwijs als we zijn hebben wij dat niet gedaan. Te toeristisch, wij hebben de auto gepakt om daardoor te kunnen stoppen waar we wilden, een klein stadje of lekker langs het water om te picknicken.

Ons bezoek aan Boppard is me altijd bijgebleven, één van de schilderachtige stadjes in Duitsland. Voor mij persoonlijk de eerste kennismaking met wijnkelders. De locale frisse witte wijn was heerlijk, een vreemde gewaarwording dat deze zelfde wijn in Nederland minder goed smaakte. We ontdekten een minuscuul wijnmuseum in een woonkamer van een ouder echtpaar. De man vertelde dat hij als zesjarig kind al hielp bij het wijnmaken. Zijn verhalen en oude wijngereedschappen spraken boekdelen, fantastisch. We hadden dubbel geluk die dag, want er was ook nog een soort van toeristische markt en de inwoners liepen in klederdracht.

De natuurlijke gastvrijheid, de mooie natuur en de schilderachtige stadjes zorgden samen voor een eenvoudige en gemoedelijke sfeer, we kijken met plezier terug op deze vakantie in Duitsland aan de Rijn.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordelingen)
Waardeer dit artikel
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Gerelateerd nieuws

  • vakantie in Nedersaksen Wandelen in de Harz
  • Een wandelvakantie is een heerlijke manier om alles te vergeten. Met onelegante wandelschoenen aan je voeten, de wind door je haren en een rugzak op je rug, laat je het dagelijks leven bijna direct achter je. Op internet zag ik een wandelvakantie waar je je individueel op kon inschrijven, vol is vol.

  • Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid Nedersaksen, een land van legendes… en legendarische schoonheid
  • Duitsland is een land met een geweldige historie en ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar veel mensen denken aan Duitsland als een ‘makkelijke vakantiebestemming’, meer dan ergens anders. Natuurlijk, is het een land dat het al sinds tijden ‘goed doet’ en een aantrekkelijke levensstijl heeft.Het laatste nieuws

  • De Provence in geuren en kleuren De Provence in geuren en kleuren
  • Voor mij is de Provence het land van geur, kleur en smaak en het is dan ook een plek waar ik steeds weer na teruggetrokken wordt. Vroeger gingen we er al heen in de zomer, volgepakt in de auto op weg naar ons vakantiehuisje in een slaperig dorpje of soms (als we geluk hadden) op een vakantiepark.

  • Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca Voor ieder wat wils aan de Costa Blanca
  • Een goedkope vlucht naar Alicante, maar dan? Waar willen wij onze vakantie aan de Costa Blanca doorbrengen? Als ik alleen was geweest was dat nog niet zo’n probleem geweest, maar ik ging op vakantie met vrienden en hun twee dochters van 18 en 19.

Vakantiepark Erhohlungspark Schindeldorf
Erhohlungspark Schindeldorf


Het bungalowpark Schindelhof is gelegen in Hunsruck, 70 km ten zuiden van Koblenz, een leuke winkelstad.

Vakantiepark Eifel Ferienpark Prümtal
Eifel Ferienpark Prümtal


Eifel Ferienpark Prumental is rustig gelegen aan de rand van het gebied de Eifel, niet ver van het gezellige centrum van het dorpje Waxweiler.

Vakantiepark Feriendorf Reinskopf
Feriendorf Reinskopf


Het vakantiepark Reinskopf bevindt zich in de groene heuvels van het gebied de Eifel. Het park verhuurt verschillende accommodaties.

Vakantiepark Park Eifel
Park Eifel


Het vakantiepark Park Eifel (Centerparcs) is midden in de natuur op de heuvels van het gebied de Eifel gelegen. Het vakantiepark verhuurt net ingerichte.


038-3330101