Chat with us, powered by LiveChat
italie-4

Op verkenningstocht in
Italië

italie-3

Culturele hoogtepunten van
Italië

italie-2

Ontdekkingsreis door de natuur van
Italië

In Basilicata hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Basilicata

De vakantiehuizen in Basilicata vindt u in Zuid Italië met een relatief korte kustlijn aan de Tyrreense Zee en de Golf van Tarante. De hoofdstad is Potenza. Het is nog niet echt een heel bekende vakantiebestemming u kunt hier van alles doen en zien.

Het vakantiepark residentie il Trivento ligt op de grens van dit vakantiegebied. Het strand Arco Naturale ligt vlakbij. Op het park zelf vindt u nog eens twee zwembaden, sportvelden, boogschietbaan, tennisbaan. U kunt gebruik maken van internet, bij de receptie kunt u informeren naar en inschrijven op unieke excursies in de omgeving.

Liefhebbers van sportieve activiteiten kunnen alle kanten op met fietsen, wandelen, watersport met duiken en snorkelen, paardrijden. De Italiaanse keuken maakt uw vakantie compleet en dit kunt u net zo duur of eenvoudig maken als u zelf wilt, u weet zelf het beste wat uw budget is. De kinderen zullen zich op dit park geen moment vervelen. Een bezoek aan de unieke grotten van Palinuro zijn een spannend dagje weg vanaf de vakantieparken in Basilicata.

Populair


De omgeving van Basilicata

Basilicata is misschien wat minder bekend maar zeker niet onbemind. U kunt hier gezellige plaatsjes ontdekken en bezoeken met de motor, scooter, auto of fiets zoals Pisticci, Melfi of Ferrandina of het wat meer afgelegen Craco. De mooie zandstranden liggen aan de Ionische kust waar u kunt uitwaaien aan het strand, spelen met de kids, wandelen met uw geliefde of gewoon lekker niets doen terwijl u bijkleurt. Aan de Tyrreense kust die behoorlijk rotsachtig is vindt u Maratea met de kleine strandjes en de jachthaven. Als u liever de bergen intrekt met een groep vrienden, kiest u dan voor de bergen van Pollino of de Lucanische Dolomieten. De bekende historische culturele bezienswaardigheid vanaf de vakantieparken in Basilicata vindt u in Matera met het Sassi.

De stranden van Basilicata

De stranden vormen een belangrijke toeristische trekpleister vanaf de vakantieparken in Basilicata. Aan de Tyrreense kust ligt een prachtige grillig gevormde kustlijn en de aan de Ionische Zee liggen kilometerslange zandstranden. De Maratea wordt wel de Parel van de Tyrreense Zee genoemd. U vindt hier kleine zandstrandjes met rotsen en groene bergen op de achtergrond. Het dorp Maratea ligt in de berg van San Biagio. Stelt u zich eens voor; 44 kerkjes in een oud dorp, balkons met bloemen, rode daken en kleurrijke straten.

Dit wilt u toch zien en ruik en ervaren met al uw zintuigen samen met uw familie en vrienden. De schilderachtige haven en de unieke grotten maken een bezoek aan dit dorp nog specialer. De Ionische kust biedt eindeloze stranden voor liefhebbers van de watersport en onbezorgde familievakanties met kinderen. Populaire badplaatsen zijn bijvoorbeeld Lido di Metaponto en Lido di Policoro. Het is wel duidelijk, een vakantie in Basilicata is onvergetelijk en daar heeft leeftijd niets mee te maken.


038-3330101