Chat with us, powered by LiveChat
hongarije-1

Puur genieten aan het Balatonmeer in
Hongarije

hongarije-2

Cultureel en culinair genieten in
Hongarije

hongarije-3

Beleef de schitterende natuur van
Hongarije

In Pest hebben wij op dit moment geen parken beschikbaar, maar neemt u vooral een kijkje bij deze parken, die het dichtste bij liggen.

Vakantieparken in Pest

Pest is een belangrijke toeristische trekpleister tijdens een vakantie in Hongarije. Pest wordt beschouwd als het moderne deel van de stad Boedapest. Dat wil niet zeggen dat u hier geen historische monumenten aan zult treffen, het tegendeel is waar, maar dit deel van de stad heeft meer te bieden.

Populair


Populaire regio’s & streken

Hongarije
Hongarije

Rondkijken in Pest

Een rondwandeling in Pest is heerlijk. Aan het einde van de Andrassy Ūt ligt het Citypark-Városliget waar u kunt rondwandelen en de huizen en het kasteel kunt bewonderen. Het Heldenplein is een bekende toeristische bestemming in de stad, dit plein ligt tussen het museum van Schone kunst en de Kunsthal. U vindt hier zowel moderne als heel oude internationale kunstwerken. Het Vajdahunyad kasteel is een soort van Transilvaans fort met een gotische, romaanse en barokke vleugel, de ligging van het kasteel op een eiland in het midden van het meer in het park maakt het nog unieker. Voor hen die graag musea bezoeken, zijn in Pest aan het juiste adres. Een populair voorbeeld is het Nationaalmuseum, dit museum is waarschijnlijk al opgericht in 1802. Natuurlijk heeft het museum sindsdien al vele veranderingen ondergaan en is met de tijd meegegaan. Een kennismaking met de Hongaarse keuken is een leuk onderdeel van het rondkijken in de stad, verwen uzelf met een plaatselijk gerecht of wijn, ervaar de sfeer van de stad vanaf uw terrasje. De Hongaarse goulash is wereldwijd bekend. Tijdens deze vakantie in Hongarije kunt u van alles zien en doen.

Actief genieten in Pest

Fietsen in de stad is niet ideaal maar wel mogelijk, de infrastructuur en autochauffeurs zijn herkenbare risiscofactoren. Een van de manier om de stad te verkennen is een boottocht maken over de Donau, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rondvaarttocht van een uur langs de bekende bezienswaardigheden zoals het Parlementsgebouw en de Staatsopera. In de winter kunt u schaatsen op natuurijs op de schaatsbaan in het Citypark en bij Westend. Actief genieten vanaf de vakantieparken in Pest kan op meer manieren. Ga kajakken en kano varen op de Donau, u kunt in de stad paintballen en karten. Het gangenstelsel onder de stad kunt u als bezoeker verkennen, vaak met gids. Winkelen is een meer sociale activiteit met multifunctionele mogelijkheden. De Vaci Utca en de markten zoals bij de Grote markthal zijn bekende locaties. U kijkt rond in de stad, kunt leuke souveniers kopen en de markt is altijd een leuke kans om de sfeer van het normale stadsleven te proeven. Ontdek de koffiehuizen, soms tientallen jaren en nog steeds! actief in de stad, zeker uw bezoek waard.

Tot slot nog een paar historische bezienswaardigheden die u niet mag missen; de St Stephans kathedraal in het centrum van Pest, het gebouw van Geologisch instituut in Hongarije met een unieke architectuur of het gebouw van de Hongaarse wetenschap dichtbij de Kettingbrug en het Rooseveldplein. Vanaf de vakantieparken in Pest kunt u eindeloos en onbezorgd de stad verkennen, dat wil toch iedereen?


038-3330101